Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAZADNJAČKA NOGOMETNA DOKTRINA

Dinamo sa sedam reprezentativaca igra trtaroški i oprezno, a takav pristup osuđen je na poraz

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
05.12.2021.
u 19:58

Pazite, Dinamo s čak sedmoricom A reprezentativaca raznih zemalja u prvih 11 u svom Maksimiru, pred svojom publikom, s Hajdukom demonstrira nepopularnu i negledljivu 'sačekušu', strategiju posve oprečnu Dinamovoj tradiciji i kulturi.

Eminentni hrvatski prvoligaški treneri Željko Kopić i Nenad Bjelica odrasli su u osječkoj četvrti Sjenjak. Kada su kao klinci haklali na osječkim livadama, netko od starijih lega suigrača očito im je već u najranijoj, formativnoj dobi nadobudno solio pamet s kontroliranim nogometom; ako prijeđeš centar, nategnut ću ti uši.

U skladu s tom nazadnjačkom nogometnom doktrinom, Bjelica se danas na klupi šampionskog kandidata Osijeka ne ustručava s bijelo-plavima ne prijeći centar u Velikoj Gorici (kao i nedavno u Maksimiru), a njegov susjed iz Sjenjaka Željko Kopić ne libi se šćućuriti u hladni, vlažni rov s Dinamom, četvrtfinalistom Europske lige (!), momčadi koja je ovdje prije devet mjeseci nokautirala Tottenham! 

Pazite, Dinamo s čak sedmoricom A reprezentativaca raznih zemalja u prvih 11 u svom Maksimiru, pred svojom publikom, s Hajdukom demonstrira nepopularnu i negledljivu 'sačekušu', strategiju posve oprečnu Dinamovoj tradiciji i kulturi. Toliko oprezna, niskorizična, gotovo pa trtaroška izvedba plavih nije mogla rezultirati drugačije nego porazom, kolokvijalno rečeno bez ispaljenoga metka. 

Pritom Dinamo nije naletio na goropadnog, zapjenjenog, nimalo žustroga suparnika, nego samo dovoljno strpljivog. Hajduk će se, i kad nema svoj veliki dan, uvijek moći osloniti na Livajinu klasu. Ovoga puta za nokaut velikog suparnika bio mu je dovoljan samo jedan majstorski potez majstora iz Kaštela. To je nogometaš koji u Hrvatskoj ligi uvijek radi razliku i kojemu nema premca u lucidnosti i ubojitosti.

Bio je ovo neizrecivo bljedunjav derbi, sudar velikih suparnika koji je u pojedinim trenucima podsjećao na revijalku, u kojoj se pazi da se nekoga slučajno krivo ne pogleda, a kamoli malo žustrije nagazi. Nikada u povijesti derbija nije se dogodilo da se prvi prekršaj dogodi tek u 24. minuti! Gdje su ona vremena žestokih momaka Frfe Mužinića, Josipa Čopa, Milivoja Bračuna, Mustafe Arslanovića... kada je sve prštalo od srčanosti i žustrine...

Dinamo je protekloga tjedna dobio novoga trenera. Očekivalo bi se da ta terapija donese pozitivan šok, da se momčad razbudi, galvanizira, manifestira ratnički karakter. Ništa od toga! Za ovo što je Dinamo prikazao u derbiju, mogli su ostaviti i Krznara.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Zmijur90
Zmijur90
20:33 05.12.2021.

Maaaamiiićuuu. !!!

Avatar Scheweningen
Scheweningen
21:05 05.12.2021.

Kako igrati nogomet gdje u sredini ima slomljeni Ademi i neznalica Mišić. Bruno nema lopti a i kad ima izgubi vrteći se u metru kvadratnom. Meni bio najbolji Muharamani ali ga izvede. Jedini igrao moderno i brzo. Oršić …… duboka kriza. Čvrst Hajduk svaka čast

RO
roland
20:10 05.12.2021.

Nema Zdravka Mamića da im uđe u svlačionicu. Igrači ne znaju da li im je gazda Joža Manolić ili Mirko Barišić. Mirko Barišić ima 86 godina i nema starijeg predsjedinka nekog nogometnog kluba od Lisabona do Bakua. A Kopić je onako samo rješenje za 2 utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije