Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Danas se okupljaju naši rukometaši, slijede pripreme za dvoboje sa Srbijom i Francuskom

storyeditor/2021-12-18/PXL_290421_32700997.jpg
19.12.2021.
u 10:29

– Nakon te utakmice odredit ću igrače s kojima idem na Europsko prvenstvo. U Mađarsku vodim 18 igrača, a toliko će ih biti i na završnim pripremama u Osijeku i Đakovu, od 1. siječnja do odlaska u Szeged. Mogao sam na Europsko prvenstvo voditi i više igrača, ali onda bi vjerojatno bilo nezadovoljnih, pogotovo oni koji bi ostali na tribini – kaže Horvat

Danas se u Zagrebu okuplja hrvatska muška rukometna reprezentacija. Počinju pripreme za Europsko prvenstvo, koje počinje 13. siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj, a izabranici Hrvoja Horvata branit će srebro iz 2020. godine. Prvi dio priprema održat će se u Zagrebu, a reprezentacija će trenirati tri dana u dvorani Kutija šibica. Za kraj prvog dijela priprema seniori će odigrati prijateljski susret protiv juniora koji će prethodno, danas i u ponedjeljak, odigrati dvije utakmice protiv Mađarske u gostima.

– Dogodila se jedna promjena na popisu igrača za prvi dio priprema. Naime, nema Kristijana Pilipovića, vratara švicarskog Kadettena. Nažalost, pozitivan je na COVID-19 pa sam umjesto njega pozvao Dominika Kuzmanovića, mladog vratara našičkog Nexea. Vjerujem da će se Pilipović priključiti u drugom dijelu priprema – istaknuo je izbornik Hrvoje Horvat.

Na prve pripreme dolaze – vratari: M. Mandić, Šunjić i Kuzmanović; desna krila: Matanović, Božić-Pavletić. Glavaš; lijeva krila: D. Mandić, Mihić, Jelinić; kružni napadači: Šušnja, Šipić, Načinović, Grahovac; lijevi vanjski: Jaganjac, Lučin, Srna; srednji vanjski: Cindrić, Gadža; desni vanjski: Šebetić, Klarica i Maraš.

– Na pripreme će kasniti tek Šunjić, koji još danas ima obaveza u svom francuskom klubu – naglasio je izbornik.

Je li pred vama stresno razdoblje?

– Jedva čekam. Nikad se nisam bojao rada – dodao je izbornik.

Drugi dio priprema slijedi od 26. do 30. prosinca, kada će reprezentacija odigrati prijateljski susret sa Slovenijom u Celju (29. prosinca).

– Nakon te utakmice odredit ću igrače s kojima idem na Europsko prvenstvo. U Mađarsku vodim 18 igrača, a toliko će ih biti i na završnim pripremama u Osijeku i Đakovu, od 1. siječnja do odlaska u Szeged. Mogao sam na Europsko prvenstvo voditi i više igrača, ali onda bi vjerojatno bilo nezadovoljnih, pogotovo oni koji bi ostali na tribini – kaže Horvat.

Vaš kolega Nenad Šoštarić imao je velikih problema s pozitivnim igračicama na COVID 19, čak tri su ostale izvan stroja već nakon prve utakmice. Bojite li se sličnog scenarija na muškom natjecanju?

- Uvijek ima strah, ali napravit ćemo doista sve kako do toga ne bi došlo. Poučeni upravo iskustvom sa ženskog svjetskog prvenstva, čuvat ćemo igrače od bilo kakvog izlaganja na virus – istaknuo je Horvat.

Francuzi su već prijavili momčad za Europsko prvenstvo?

- Da, među igračima koji će igrati protiv nas na otvaranju Europskog prvenstva bit će i 37-godišnji Nikola Karabatić. Možda su svi očekivali da će Nikola preskočiti EP kako bi se sačuvao za Olimpijske igre u Parizu, ali, eto, igrat će. Na popisu su odlični Prandi, Mahe, Remili, Me, Richardson, Porte i Fabregas. Ali nema sjajnog N’Guessana, odličnog šutera – rekao je Horvat.

Srbija, naš drugi suparnik u skupini, prijavila je ozlijeđenog Petra Nenadića?

– Odlučili su ga čekati do kraja. Nisam siguran da će biti spreman za početak Europskog prvenstva. no tko zna, možda se čudesno oporavi – zaključio je Horvat.

Nitko ne spominje trećeg suparnika u skupini, Ukrajinu?

- Da, neće to btii nimalo laka utakmica, bez obzira što s njima igramo na kraju. Vjerujem da će se do te utakmice već znati putnici u drugi krug - naglasio je Horvat.

Drugi krugi, ako prođe, Hrvatska će igrati u Budimpešti. I to vjerojanto protiv Mađarske, Danske, Slovenije i Portugala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije