Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje euforija

Červar vratio strast: Cindra nisi k'o Ivano, ali moraš nas voditi!

30.12.2017.
u 12:30

“Možda niste rođeni zlatni, ali zlatni možete postati! Morate imati emociju.”

Da nam se polako, ali sigurno približavaju vrući rukometni dani i da uskoro slijedi slatka euforija kakvu svakog siječnja osjetimo, najavila je tradicionalno i nova reklama mobilnog operatera Tele2 sa zvijezdama naše rukometne reprezentacije koja se zavrtjela na malim ekranima. Nakon pustinjskih nomada uoči Katara i brojnih drugih zabavnih uoči ranijih natjecanja, ova je nekako “najrukometnija” i sadržajno zapravo savršeno pogođena, produkcijski snimljena kao trejler za neki hollywoodski sportski spektakl.

Silvana Ban, voditeljica brenda i medija u Tele2, otkrila nam je kako je nastao spot koji je puno manje koncentriran na reklamiranje proizvoda, a puno više na podršku reprezentaciji i dizanja ozračja uoči početka Europskog prvenstva u našoj zemlji.

Izborniku legla uloga

– Snimali smo u Areni Zagreb u listopadu, kad je reprezentacija bila na okupu. Uspjeli smo sve obaviti u jednom danu, maksimalno smo se prilagodili dečkima. Scenarij je pisala naša kreativna marketinška agencija Imago, a spot je producirala kuća Riba ribi grize rep. Režiser spota je Bruno Anković – kaže Silvana Ban.

1/18

Kako je nastao Červarov govor? Je li ga izbornik sam pisao?

– Nije, gospodin Červar je izgovorio kako mu je napisano, nije bio konzultant. Scenarij je pisala agencija, ali svakako je Lino bio inspiracija, kao i cijela priča o povratku na klupu Hrvatske tako karizmatičnog trenera. I nije mu bio problem, znali smo zapravo da će mu leći ta uloga jer je vrlo talentiran za to... – kaže Silvana Ban koja već deset godina s kraćim prekidom radi na reklamnim spotovima hrvatskih rukometaša.

– Sami reprezentativci, kao i uvijek, bili su jako kooperativni. To su vrlo prizemljeni dečki s kojima je vrlo ugodno i lako surađivati. Bilo je napeto jer vremena je u takvim situacijama malo, ali uz puno kompromisa i s naše i s njihove strane mislim da smo napravili dobar posao – zaključila je Silvana Ban iz Tele2 koji je od ove godine jedan od nacionalnih partnera Hrvatskog rukometnog saveza i Europskog prvenstva.

Utrobom Arene kroz polumrak svlačionice odzvanja glas velikog povratnika, zlatnog izbornika Line Červara koji u svom stilu kao glavni glumac i dirigent sastava drži govor.

Pojedinačno se obraća igračima, novim nositeljima igre. Poruke su vrlo znakovite...

– Mihić... Nemaš Mirzin nebeski skok, ali možeš letjeti po terenu dok te noge nose! Stipe... Nemaš Lacov top u ruci, ali nemoj utihnuti, pucaj iz sve snage! Pucaj, pucaj! Cindra... Nisi virtuoz k’o Ivano, nitko nije, ali ti moraš voditi naš tim u pobjedu! Ti, Cindra, moraš, moraš!

Viče Červar kao da ne glumi i maše stisnutom šakom kao u slavnim danima, pun strasti. Na leđima je 68. godina, rastao se od Hrvatske u šezdesetoj, ali baš ništa nije izgubio od emocije. Ako je tako u reklami, kako će tek biti kad krene prava stvar? Uz takvog vojskovođu i gromove s tribine u Splitu i Zagrebu, moraš biti težak slučaj mrtvog puhala da ostaneš indisponiran.

Nisu slučajno u govoru spomenuti nositelji najveće generacije u povijesti hrvatskog rukometa – Džomba, Lacković, Balić. Trofejni izbornik, čije su djelo nasljednici Goluža i Babić nastavili broncama ostavši obojica bez čarolije završne večeri, simbolički je zapravo pospremio u ladicu dečke koji su ga na neki način stvorili i s kojima je 2003. u Portugalu započeo najdužu i najveću priču u povijesti našeg momčadskog sporta.

Treneru, tko je Džomba?

Njihovi izravni nasljednici poput Duvnjaka, Čupića, Kopljara ili Alilovića i sad su tu, a od 2011. nosili su težak teret nevjerojatnih podviga koji su uspješno nosili – do polufinala. Novu generaciju nasljednika koju će Červar na EP-u u Hrvatskoj sad staviti pod punu odgovornost, Mago di Umago šalje u naše najveće arene uz poruku:

“Možda niste rođeni zlatni, ali zlatni možete postati! Morate imati emociju.”

Neminovno će povratak u Spaladium Arenu na otvaranju Europskog prvenstva vratiti neke stare uspomene na 2009., na Balićev ples s loptom, siloviti marš prema Zagrebu preko Šveđana i Španjolaca, Morsku vilu... No ne treba tražiti od ovih dečki da to bezuvjetno ponavljaju ili kopiraju niti ih više uspoređivati. Imaju svoj put i svoje vrijeme.

U prilog tome samo jedan detalj s treninga druge ekipe Lokomotive u Domu sportova. Kaže trener Škorić mladoj igračici:

– Vižljasta si, zvrkasta k’o Džomba!

Dobio je odgovor:

– Treneru, tko je Džomba?

Smiješno zvuči, ali prošlo je već sasvim dovoljno vremena da bi se živjelo na staroj slavi.

Hrvatska reprezentacija još je dva dana u Zagrebu, a 1. siječnja kreće put Splita gdje počinje završni dio priprema za veliki spektakl koji počinje 12. siječnja u Spaladiumu.

U četvrtak se pripremama priključio naš najbolji rukometaš Domagoj Duvnjak, jedini uz Ivana Balića koji je proglašen najboljim na svijetu. Nije ga bilo u spotu jer se tada još oporavljao od operacije patele lijeve noge. Vratio se taman na vrijeme da može kvalitetno pomoći, no ne treba očekivati kao do sada da Duvnjak sâm vuče kompoziciju.

Komentara 6

SS
sokac sa drave
12:30 31.12.2017.

Bojim se da nece nista biti.Zaboravili smo napraviti smjenu generacije prije dvije godine.Ima ih starijih koji nemogu vise pratiti ritam:Alilovic,Vori,KopljarGojun,te Mandalinic koji ima faze u igri kada od osam suteva promasi cijeli gol.Za Duvnjaka je prvenstvo doslo prerano jer Patela je povrijeda zbog koje je tenisacica Stefi Graf prekinula karijeru.Luka Stepancic se je u Parizu totalno izgubio i rezerva je igracu od osamnaest godina.Bojim se da stega nebu nis kako je rekla baba Jalza.

ČI
čikaga
17:37 30.12.2017.

Deda je posenilio i izbezobrazio se. Što možemo starost ludost. Cindra je rešil tekmu protiv Barce a bio je od ličan i protib PSG - a. Vardar je prvak Europe, a deda ?

Avatar rubinet
rubinet
12:56 30.12.2017.

promičbena poruka je poprilično podcjenjivačka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije