Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA

Ivić i Stevanović postali “Ljudi u crnom”, brane lopte s naočalama...

21.12.2017.
u 07:26

Već sam se ranije susreo s tim naočalama, ali ih nikad nisam koristio. Mislim da je to tehnologija koja dolazi iz NBA lige. U svakom slučaju bilo je jako zanimljivo iskustvo - rekao je Filip Ivić.

Nakon samo dva održana treninga Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, ostao je bez usluga vratara Filipa Ivića.

– Veliko je opterećenje i koljeno nažalost nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali prema nekim liječničkim iskazima, najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena. Bit ću spreman i nakon toga doći ako izbornik Lino Červar bude želio da se vratim – rekao je Fićo.

1/7

Ako ništa drugo, Ivić je barem na treninzima isprobao naočale koje poboljšavaju reflekse. Radi se o posebnim naočalama koje skraćuju vidno polje i poboljšavaju fokus na loptu.

– Već sam se ranije susreo s tim naočalama, ali ih nikad nisam koristio. Mislim da je to tehnologija koja dolazi iz NBA lige. U svakom slučaju bilo je jako zanimljivo iskustvo - rekao je Filip Ivić.

Stvar je u tome da naočale ‘titraju’, odnosno imaju zaslon koji se otvara i zatvara pa golmani malo vide loptu, malo ne. Imaju nekoliko nivoa, a najteži je kad je otvaranje i zatvaranje vidnog polja sporije pa golmani moraju reagirati u stotinki sekunde.

– Što je veća brzina, to je teže obraniti loptu. Zanimljivo je da loptu vidiš kad bude izbačena, a onda je ne vidiš dok putuje i vidiš je sljedeći put kad je jako blizu. Sreća je da su lopte od spužve pa ne može doći ni do kakvih ozljeda – kaže Ivić.

Pomažu li te naočale?

– Dugoročno da. S njima se mora trenirati dulje kako bi se dobro uvježbala percepcija vida i brzina reakcije. Koliko sam čuo, s naočalama će se vježbati jako puno na pripremama – istaknuo je Ivić.

A hoće li i igrači isprobati te naočale?

– Mislim da ne. Opet, mogle bi biti koriste, primjerice, kružnim napadačima koji katkad primaju lopte u nemogućim i iznenadnim situacijama – zaključio je Ivić.

Naočale je Savez nabavio kod jednog privatnika, a ukupno Vlado Šola, trener vratara, ima na raspolaganju tri para takvih naočala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije