Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK U MAKARSKOJ

Červar: Pešić mi je priznao da nije bezbrižan

Lino Červar
Goran Stanzl
30.12.2009.
u 14:42

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odredio je popis igrača koji 2. siječnja u Makarskoj nastavljaju pripreme za europsko prvenstvo. Iznenađenje je što je izostavio Ivana Pešića, mladog vratara koji ima srebro s posljednjega svjetskog prvenstva.

– Razgovarao sam s Ivanom i došli smo do zaključka da trenutačno nije potpuno pripravan za europsko prvenstvo. Sam mi je priznao da nije bezbrižan. Jako ga zabrinjava situacija u Veszpremu i ima mjesec dana da to sredi. Naime, ondje više ne želi igrati, a klub mu zasad nije dao dokumente – kaže Červar.

Dakle, nije razočaran?

– Nije. Treba reći da je imao i problema s prehladom posljednjih mjesec dana. A i udebljao se. Imat će sad vremena da riješi svoj status, pronađe novi klub i uskoro počne braniti. On je ipak naša budućnost – istaknuo je izbornik.

U Makarsku će 21 igrač. Nije li to malo previše?

– Do turnira u Austriji 7. siječnja popis ćemo smanjiti na 18 igrača. Dakle, oni igrači koji će putovati na turnir u Wiener Neustadt ići će i na europsko prvenstvo. Kojih ćemo 16 prijaviti za prvi krug u Grazu odlučit ćemo dan prije početka EP-a – istaknuo je Červar.

Što se tiče kratkih priprema u Zagrebu, Červar kaže:

– Nemam običaj hvaliti pojedince, ali moram napraviti iznimku. Izdvojit ću jednog igrača – Tončija Valčića. Nikad ga nisam vidio toliko motiviranoga kao na treninzima u Zagrebu. Bio je pravi predvodnik mlađim igračima.

Kako je raditi s novim stručnim stožerom?

– Odlično, imamo Golužu i Canjugu, trenere mlađih nacionalnih selekcija, a i Šola se odlično snašao kao trener vratara.

Ljubo Vukić, lijevo krilo Zagreba CO-a, ne ide na pripreme u Makarsku, što je mnoge iznenadilo.

– Ne znam tko priča da sam ozlijeđen. Zdrav sam i spreman. Ne znam zašto nisam na pripremama, no to je stvar izbornika Červara – kaže Vukić.

Na popisu je 21 rukometaš, a nakon prvog dijela priprema otpali su, odnosno stavljeni na čekanje, Ivan Pešić, Antonio Kovačević, Luka Raković i Marko Mrđenović. U Makarsku će doći i vratar Marin Šego kojeg nije bilo na zagrebačkom dijelu priprema.

Na popisu su:

Vratari: Mirko Alilović (Ademar Leon), Vladimir Božić (Cuenca 2016), Goran Čarapina (Poreč), Marin Šego (CO Zagreb)

Lijeva krila: Vedran Mataija (Poreč), Manuel Štrlek (CO Zagreb)

Desna krila: Ivan Čupić (Gorenje Velenje), Vedran Zrnić (Gummersbach)

Pivoti: Marino Marić (CO Zagreb), Željko Musa (Trimo Trebnje), Igor Vori (HSV Hamburg),

Vanjski igrači: Ivano Balić (CO Zagreb), Damir Bičanić (Ademar Leon), Denis Buntić (Ademar Leon), Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg), Jakov Gojun (CO Zagreb), Marko Kopljar (CO Zagreb), Blaženko Lacković (HSV Hamburg), Duje Miljak (Emsdetten), Tonći Valčić (CO Zagreb), Drago Vuković (Gummersbach)

Komentara 3

XY
xyxyxy
19:12 30.12.2009.

Bit će veselo s vratarima... Bez odličnog drugog vratara teško je do ikakvog uspjeha, a za tako nešto potrebno je iskustvo, kojeg ima samo Alilović...

OB
-obrisani-
21:35 30.12.2009.

Treba ti novac?! Zaradi novac klikanjem na reklame! Nećeš zaraditi tisuće kuna (barem ne u početku), ali i 100 kuna (20$) je također vrlo dobra zarada --> http://www.neobux.com/?rh=4E696B6F6C6131343038 P.S. Ja sam dosad zaradio 86.58$ (432.90 kuna) ---> probaj jer nemašš što izgubiti osim 3 minute svojeg vremena! -----> http://www.neobux.com/?rh=4E696B6F6C6131343038

NG
nela1103@gmail.com
02:43 31.12.2009.

da zaista ce bit veselo...bas steta sto nema Loserta...da je bar uspio nac klub prije 3 mjeseca a ne sad... a doro ae Šego je dosta dobar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije