Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTAO S KARTE

Červar odlučio ne doći na nedjeljnu presicu, ispred novinara poslao pomoćnika

Graz: Zagrijavanje igrača Hrvatske i Bjelorusije uoči početka utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.01.2021.
u 12:09

- Moramo spriječiti tranziciju, fanatično se vraćati u obranu, igrati na rubu incidenta i kao da se borimo za život. Moramo napraviti ratnu atmosferu - rekao je Horvat uoči utakmice s Danskom

Hrvatska rukometna reprezentacija održala je u nedjelju konferenciju za medije nakon iznenađujućeg poraza od Argentine na SP-u u Egiptu zbog kojeg će se teško probiti do četvrtfinala turnira. 

Izbornik Lino Červar nije se pojavio, u nedjelju u 11 sati ispred novinara je izašao njegov pomoćnik Hrvoje Horvat.

- Nije bilo lagano prespavati nakon onog mučenja na terenu. Tragedija je što smo izgubili, ali još uvijek smo u turniru. Ne vidim razlog da podvlačimo crtu. Može biti još sjajnih stvari, ovo je teži put, ali smo puno puta pokazali da se možemo izvući - rekao je Hrvoje Horvat, pomoćnik izbornika Červara te dodao:i

- Htio bih naglasiti da su želja i htijenje postojali što se vidi po malom broju primljenih golova. Ne možeš se braniti ako nemaš želju. No, nije bilo individualne kvalitete i nismo mogli napadački zadovoljiti zahtjevima. Ekipa je svjesna da nismo dobro odigrali, ali treba skupiti glave. Treba ostati pozitivan i hrabar i uzdignute glave ući i utakmicu s Danskom.

Nismo pobijedili Japan i Argentinu, kako ćemo Dansku?

- Oni su jedna od najboljih momčadi, ali kod nas postoji puno rezerve. Trebamo se napadački pojačati. Moramo napraviti ratnu atmosferu i s više samopouzdanja rješavati napadačke akcije.

Što je rekao izbornik?

- Stalno razgovaramo. Prvenstvo nije gotovo i treba tako razmišljati. Nema vremena za kukanje i plakanje.

Novinari su očekivali izbornika na presici. Posebno jer je Lino Červar nakon sinoćnjeg poraza rekao da se nakon SP-a povlači s klupe reprezentacije.

- Očekivao sam i ja pobjedu sinoć pa nije došla. Odluku izbornika ne bih komentirao, dobit ćete sve informacije. Pitanja o izborniku ne biste trebali meni postavljati.

Zatim se vratio na Dansku.

- Igrači su navikli na poraze i na šamare. Sada moramo izbrisati negativne misli i okrenuti se utakmici. Moramo sve svoje snage usmjeriti u to kako da budemo što bolji, a ne da razmišljamo kako je bilo.

Zašto smo tako nesigurni?

- Uvukla se nervoza, napadački ne izgledamo dobro. Nedostaje nam samopouzdanja. Srednji vanjski su nam u zdravstvenim problemima, a od njih kreću pravi napadi. Svakodnevno se borimo sa zdravstvenim problemima. Teško je standardizirati napade, a onda je jako teško. 

Halil Jaganjac na desnom vanjskom?

- Nakon što standardne varijante nisu funkcionirale smo krenuli na rješenja koja nam nisu u prvim planovima. Izbornik je pokušavao s drugim opcijama. - zaključio je Horvat.

>>> VIDEO: Červar nakon Bahreina

Komentara 18

PE
PetrusManus
13:04 24.01.2021.

Červar je ishlapio davno i to treba prihvatiti, on ne zna kako mu se igraći zovu, do sad je sve nekako prolazilo jer s takvim igračima bi svatko bio ne dobar već odličan izbornik, njegovo vrijeme je davno prošlo, samo zna se čiji je igrač i čije igraće gura da bi ih Gobac prodao, pa se sad ovako kukavički povlači, i skriva, ma pravi primjer.

JB
JOKI_BROKI
17:07 24.01.2021.

dominikovic vodi mladu reprezentaciju sa uspjehom, svjeze krvi nedostaje. bio bi odlican nasljednik.

Avatar comparator
comparator
13:19 24.01.2021.

Mogu samo reći kako nije bilo hrabrosti u napadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije