Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Celtic i Ajax slavili, ostale utakmice bez golova

Celtic
Foto: Reuters
1/8
25.07.2018.
u 23:31

Ajax je protiv Sturma dominirao cijeli susret i austrijski doprvak može biti sretan što je primio smo dva gola.

Nogometaši Ajaxa i Celtica ostvarili su pobjede u prvim susretima drugog pretkola Lige prvaka. Ajax je u Amsterdamu pobijedio Sturm 2-0, dok je Celtic u Glasgowu porazio Rosenborg 3-1.

Ajax je protiv Sturma dominirao cijeli susret i austrijski doprvak može biti sretan što je primio smo dva gola. 

Domaćin je poveo u 15. minuti golom Hakima Ziyecha, no pogodak ide na dušu gostujućeg vratara Jorga Siebenhandla koji je loše reagirao. Na 2-0 je povisio Lasse Schone u 57. minuti. Danski reprezentativac je zabio pogodak nakon što mu je Siebenhandl obranio jedanaesterac. Na Schoneovu sreću lopta se odbila do njega i Danac je pospremio odbijanac u mrežu. Bio je to drugi uzastopni kazneni udarac kojeg je Schone promašio nakon što mu je Danijel Subašić obranio jedanaesterac prilikom raspucavanja u osmini finala svjetskog prvenstva.

Do kraja utakmice 'kopljanici' su imali još nekoliko prilika, no nisu uspjeli postići i treći pogodak. Najviše se ispromašivao Klaas-Jan Huntelaar koji je imao tri lijepe prilike. Uzvrat je 1. kolovoza u Grazu.

Pobjedu je ostvario i Celtic koji je na Celtic Parku pobijedio Rosenborg 3-1. 

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Norvežani su poveli u 16. minuti nakon lijepe akcije koju je okrunio Birger Meling. Celtic je izjednačio u 43. minuti golom Odsonnea Edouarda, a u 46. minuti i stigao do vodstva nakon što je Olivier Ntcham svladao Andrea Hansaena sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Francuski veznjak je zabio pogodak nakon svega 36 sekundi. Sjajnu predstavu francuski napadač Edouard je okrunio u 75. minuti svojim drugim golom na utakmici.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Jozo Šimunović nije nastupio za Celtic. Uzvratni susret je 1. kolovoza u Trondheimu.

Na preostale tri utakmice nije bilo golova. Rezultatom 0-0 okončani su susreti Kukeši - Karabag, BATE Borisov - HJK Helsinki, te Ludogorec - MOL Vidi.

U susretu između albanskog i azerbajdžanskog prvaka nije bilo previše igre niti prilika. Bila je to skromna utakmica sa svega sedam udaraca prema vratarima pri čemu Kukeši nije uputio niti jedan udarac u okvir gola. Albanski sastav u svojim redovima ima dvojcu hrvatskih nogometaša Dinu Špehara i Filipa Žderića, ali niti jedan nije zaigrao. Za Karabag je cijeli susret igrao Filip Ozobić.

Pobjednik iz ove utakmice u trećem pretkolu igrat će protiv pobjednika susreta između bjeloruskog BATE Borisova i finskog HJK Helsinkija. BATE je u prvom susretu bio bolji, ali bez pravih izrazitih prilika.

U dvoboju između bugarskog Ludogoreca i mađarskog MOL Vidija praktički se igralo na jedan gol. Ludogorec je imao 65 posto posjeda lopte, 11 kornera i 16 udaraca, međutim gosti su se uspjeli obraniti. Mađari su tijekom susreta sakupili čak 23 prekršaja i četiri žuta kartona.

REZULTATI
Ludogorec - Vidi        0-0
Kukesi - Karabag        0-0
BATE Borisov - HJK      0-0 
Ajax - Sturm Graz       2-0 (Ziyech 15, Schone 57)
Celtic - Rosenborg      3-1 (Edouard 43, 75, Ntcham 46 / Meling 16)

Igrano u utorak:
Astana - Midtjylland    2-1 (Kleinheisler 31, 90+4 / Wikheim 51)
CFR Cluj - Malmo        0-1 (Strandberg 45)
PAOK - Basel            2-1 (Canas 32, Prijović 80 / Ajeti 82)
DINAMO - Hapoel BS      5-0 (Hajrović 22, Oršić 28, Ademi 51, 62, Hodžić 83)
Škendija - Šerif        1-0 (Ibraimi 24)
Crvena Zvezda - Suduva  3-0 (Ebecilio 23, Radonjić 35, 58)
Legia Varšava - Spartak 0-2 (Grendel 16, Vlasko 90+3)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije