Naslovnica Sport Liga prvaka

Dinamo je sinoć izgledao obećavajuće, ali ne treba padati u euforiju

Bila je to lijepa večer u Maksimiru za desetak tisuća gledatelja. I baš nitko nam nije nedostajao.
25. srpnja 2018. u 16:21 10 komentara 1692 prikaza
Dinamo - Hapoel
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/12

Dobro došli u zemlju svjetskih doprvaka! U tom su tonu dočekani i ispraćeni gosti iz Izraela. Kakva rapsodija u odnosu na lanjsko „bugarenje“ protiv Skenderbeua koje je završilo rekordno ranim ispadanjem Dinama.

Dinamo - Hapoel Arijan Ademi Kapetan Dinama svojim izjavama oduševit će modre navijače!

Ovaj novi, Bjeličin, izgledao je u premijeri protiv suparnika koji je redovit u Europi vrlo zanimljivo, agilno, obećavajuće. Bila je to baš lijepa večer u Maksimiru. Prva nakon svega što se zguralo u posljednja dva mjeseca, od proslave naslova protiv Intera do „ševe“ sa Sheevom.

Bila je to prva nogometna večer u Maksimiru nakon što je Hrvatska postala svjetski nogometni doprvak, prva nakon dočeka koji je nadmašio i onaj pariški za svjetske prvake. Da, i prva nakon presude u Osijeku. Imali smo pripremljen naslov „Sve je isto, samo njega nema“, ali nije ispalo tako.

Dinamo - Hapoel
1 / 21
Dinamo - Hapoel
Dinamo - Hapoel Nenad Bjelica Bili smo sami sebi mala nepoznanica, ali vidimo da imamo dobru momčad

Europsko otvaranje u punoj su formi dočekali i Dinamo i navijači. Lijepo popunjen istok i odlični Boysi, ovaj put smješteni na jugu kao devedesetih, raspjevani i s par lucidnih poruka poput ove: „Ne znamo za nacionalni, ali mi igramo na stadionu koji je dovršen još 2006.“. Ovo je bila lijepa slika, ali namasu kritični dugi jesenski mjeseci, puni kiše, po kojoj nitko ne želi doći gledati nogomet. Dobar ili loš. Gradonačelniče, dosta nam je više „duda varalica“.

Plavi su odjenuli tamno ruho po uzoru na pobjednički marš Rusijom naših srebrnih junaka i za sat vremena zavili u crno izraelskog prvaka. Od sjajne minijature Ice Hajrovića do briljantnog Mislava Oršića koji je odigrao bundesligaški, Dinamo je djelovao europski. Novi stoperski par još će se uigravati, no već se vidi francuska škola Kevina Theophilea Catherinea (dalje u tekstovima Teofil).

Dinamo - Hapoel Maksimir Petarda u Maksimiru! Dinamo pregazio izraelskog prvaka

Ne treba zaboraviti ni da Dinamo još ima Gavranovića, Benkovića, Doumbiju, Livakovića, te nesretnog Moru koji će se još neko vrijeme oporavljati. Ne treba padati u euforiju nakon jedne odlične partije jer slijede novi izazovi. Još jednu praznu jesen poput one lanjske bez Europe Dinamo bi teško podnio. Bila je to lijepa večer u Maksimiru za desetak tisuća gledatelja. I baš nitko nam nije nedostajao.

“Poštovani gledatelji“, ove čarobne zagrebačke večeri, rekao bi nekadašnji spiker Lovro.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • vladek:

    I mi izvan Hrvatske želimo gledati Dinamove utakmice preko TV,samo kako ? Sramota da HRT 2 ne prenaša utakmice,jer druge TV postaje ne lovimo ????

  • Mijat vrdoljak:

    Dinamo ima i novu 10-ku Lovro Mayer

  • stefj:

    Moramo biti realni, Dinamo je u početku imao i malo sreće, a niti igra nije bila obećavajuća. Svelo se sve na; golman napuca loptu, Budimir prebaci glavom, pa onda što bude. Potpuno se preskaće srednji red, a u njemu kakvi ... prikaži još! vrsni igrači... Nadajmo se da je ovo bilo samo sada jer su neuigrani, za kvalitetnog protivnika ovo nije dovoljno. No ima još dosta utakmica za napraviti ekipu od sve te sile novih igrača... Inače, Budimir je dobar u skoku, ali osim toga skoro nije sudjelovao u igri, Oršić je iznenadio, Leovac je još daleko od svojih najboljih dana, Ademi je dobar, ali može još i bolje, Olmu fali utakmica, on polakše malo ulazi u ritam, jedino mi je žao što nije ušao Majer... Ima tu potencijala...