Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio susret s Rijekom

Čačić: Nisam razočaran što nismo doveli lijevog beka. S Hajdukom ćemo se boriti za titulu, bit će teže nego lani

Zagreb: Trener Dinama Ante Čačić na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice s Rijekom
Goran Stanzl/PIXSELL
01.09.2022.
u 10:10

Trener Dinama Ante Čačić najavio je prvenstveni dvoboj s Rijekom, posljednji uoči velikog okršaja s Chelseajem u Ligi prvaka. Komentirao je i borbu za naslov u domaćem prvenstvu te završnicu ljetnog prijelaznog roka.

Nogometaši Dinama i Rijeke u petak u 20 sati na Maksimiru će otvoriti 8. kolo SuperSport HNL-a. Bit će to lijepa uvertira za Dinamovu premijeru u Ligi prvaka ove sezone u utorak protiv moćnog Chelsea.

Dinamo i Rijeka u ovaj susret ulaze u potpuno različitim ozračjima. Rijedak je slučaj da utakmicu koja se naziva derbijem kola igraju prva i posljednja ekipa prvenstva, ali na oprez je u najavi susreta pozvao trener plavih Ante Čačić.

– Rijeka je skromno zakoračila u prvenstvo, u odnosu na prošlu sezonu promijenili su velik broj igrača i prebrzo su smijenili trenera. No unatoč svemu bit će to zahtjevna utakmica za nas jer je Rijeka znala biti neugodan gost na Maksimiru. Osobito jer smo mi u ritmu utakmica svaka tri ili četiri dana – rekao je u uvodu trener Čačić i dodao:

– Rijeka će se sigurno dizati kroz sezonu i bolje igrati, samo se nadam da to neće biti od sutra.

Na pitanje očekuje li da će Dinamo, s obzirom na dva rana Hajdukova poraza, imati lakši put do titule ove sezone, Čačić oprezno odgovara:

– Zaostatak nije prevelik. Hajduk ima dobru momčad u usponu, fantastično ozračje i bit će u prednosti jer će do kraja sezone igrati svakih sedam dana. Bit će nam glavni suparnik do kraja sezone i imat ćemo teži put do naslova nego lani.

Trener plavih nije otkrio sastav za sutrašnji derbi, a komentirao je završnicu prijelaznog roka.

– Nije dobro navrat-nanos kupovati igrače, a da niste sigurni u njih. To nije pametno. Nisam razočaran, i da smo sad doveli nekog beka, ne znači da bi u Ligi prvaka išlo lagano. Učinit ćemo sve da Bočkaja i Štefulja napravimo boljima na toj poziciji, ali i skautiramo i da vidimo postoji li opcija za zimu.

Naglasio je kako će kroz jesenski dio sezone na poziciji lijevog beka koristili Ljubičića, Bočkaja i Štefulja.

Josip Šutalo bio je velika meta Leipziga posljednjih dana i činilo se kako će se povijest ponoviti te da će još jedan mladi branič Maksimir zamijeniti Red Bull Arenom za velik novac.

– Da, veliki je interes za njega, ali i ako se taj transfer realizira, Šutalo će ostati ovdje do kraja sezone pa se sljedećeg ljeta preseliti u novi klub – rekao je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Pogledajte slavlje Dinamovih igrača u svlačionici nakon plasmana u Ligu prvaka

Komentara 15

ST
stefj
10:52 01.09.2022.

Kako je Ljubičić izgledao protiv Bodea, teško da Bočkaj obrambeno može biti lošiji od toga. Šteta što nisu uspjeli dovesti još neko pojačanje, možda bi se šanse za 3. mjesto i proljeće u Europi nešto malo popravile.

KL
Klavocin
12:34 01.09.2022.

Kolko god imao novaca teško je nekog dobrog stranca dobit, primjer je teofil. Ali kad ljubičić igra lijevog beka i čovjek ga prođe 5,6 puta, kog a god da staviš bolji je od njega. Pa nek istrpi štefulja kako trpi ljubičić, jer ni bočkaj nije bek. Bočkaj je u Osijek u igral na desnoj strani oioršić na lijevoj

Avatar mladen valentić
mladen valentić
16:38 01.09.2022.

Problem je što krpanjem i stavljanjem igrača koji se ne snalazi na toj poziciji, ne gubiš samo njega, nego istovremeno se i Oršić mora više vraćati nazad da mu pomaže, a također i bliži stoper mu se mora priključivati i tad se ostavlja veliki prostor. Veliki se nedostatak primjećivao i u utakmicama protiv slabijih ekipa, kako će se tek to primjećivati protiv brzih krila ovih iz skupine. Govori Čačić da se ne može navrat nanos kupovati igrače, amaterski Dinamo radi posao s dovođenjem igrača, imaju dosta vremena od početka do zaključivanja prijelaznog roka, a oni čekaju zadnje dane da idu pregovarati s igračima koje bi željeli i onda im se dogodi da su oni već prodani, a onda nema više vremena da se traži nekog drugog. Koliko god su majstori za izlazne transfere, jer stvarno znaju prodati igrača, kod pojačanja su totalni amateri i najčešće pogriješe s kupnjom, osim ako im netko sa strane ne dovede igrača, kao što im je Vaha preporučio Soudania!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije