Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Braća Sinković izborili finale i nastup na Olimpijskim igrama

Martin i Valent Sinković
Goran Stanzl/PIXSELL
04.09.2015.
u 13:05

Braća Valent i Martin Sinković plasmanom u finale Svjetskog prvenstva, koje se održava u francuskom Aiguebeletteu, izborili su nastup na Olimpijskim igrama u Riju i suvereno veslaju prema novom velikom uspjehu

Braća Sinković mijenjaju jezera i natjecanja, ali ne i dobre navike pobjeđivanja. Branitelji naslova svjetskih prvaka odveslala su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj utrci  osigurali ulazak u finale Svjetskog prvenstva. Važnije od samog finala činjenica je da je ova utrka braći Sinković donijela i nastup na Olimpijskim igrama u Riju i veliki izazov, priliku da uz sve osvojene titule i naslove, postanu i Olimpijski pobjednici što im je i cilj od kada je krenula njihova avantura Rio 2016.

- Ostvarili samo jedan od naših ciljeva koje smo zacrtali prije dolaska u Francusku, a to je da bez previše stresa doveslamo do finala i osiguramo Olimpijske igre. Zadovoljni jesmo, jer sigurno je privilegija biti dio Olimpijske ekspedicije, ali na ovom ne želimo i ne mislimo stati. Svi koji nas poznaju, svjesni su da je sljedeći korak Svjetska medalja i to ona najsjajnija. Neće bit lako jer je puno odličnih reprezentacija, ali vjerujem da Martin i ja imamo još dovoljno energije i snage da odradimo ovaj posao do kraja, da osvojimo zlato, a onda da uživamo u svemu ostvarenom - rekao je Valent Sinković odmah po završetku polufinalne utrke.

Braća Sinković vodili su tijekom cijele polufinalne utrke i pobijedili u svojoj skupini s vremenom  6:10.45, ostavivši iza sebe reprezentacije Australije i Novog Zelanda. Sinkovići su od početka do cilja kontrolirali utrku i ostavili dojam da su mogli i pojačati ritam da je trebalo, ali su sigurnom i taktički odlično odrađenom utrkom ostavili snagu za ono najvažnije, a to je nedjeljno finale koje je na rasporedu u 13:15 sati.

Uz Braću Sinković finale su još izborile i ranije spomenute reprezentacije Australije i Novog Zelanda dok su se iz druge polufinalne skupine u finale plasirale reprezentacije Njemačke, Litve i Francuske. Nedjelja nam donosi borbu za finale, a prema svemu viđenom braća Sinković sigurno će nam donijeti još puno lijepih sportskih trenutaka i razloga za veselje.

>> Braća Sinković uvjerljivo u polufinale Svjetskog prvenstva

Komentara 1

IC
Icandoit
14:02 04.09.2015.

pitanje za uredništvo Večernjeg lista. Što je s veslačem Damirom Martinom ? Nastupa li na SP ? Hvala na odgovoru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije