Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE BLIŽE

Borba za titulu nikad bliže? Hrgović ima priliku protiv Joshue boksati za pojas

Filip Hrgovic v Demsey McKean
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/6
23.03.2024.
u 12:45

Hrgović je pričuva u meču između Furyja i Usika. Ukoliko se netko od njih dvojice ozlijedi, Hrgović bi trebao upasti u spektakularnu borbu. Upravo je to prilika koja mu izmiče već jako dugo

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, borit će se 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, otkrio je njegov trener Ronnie Shields. Prema pisanju ESPN-ovog boksačkog insajdera Mikea Coppingera, dogovaraju se posljednji detalji borbe. Meč se održava u Saudijskoj Arabiji, a uz njega boriti bi se trebali Dimitrij Bivol protiv Artura Beterbieva i Deontay Wilder protiv Zhilei Zhanga.

Drugi je insajder, Michael Benson, na X-u objavio da će pobjedniku borbe između Hrgovića i Duboisa vjerojatno biti naloženo da se bori protiv Anthonyja Joshue. Taj bi meč mogao biti za prvaka obzirom da će pojas ostati upražnjen ukoliko Tyson Fury i Oleksander Usik dogovore revanš nakon prve borbe za ujedinjenje teškaških titula 18. svibnja.

VIDEO Rival teško optužio Hrgovića. Tvrdi da koristi prljave trikove u ringu i namjerno radi jednu stvar

 

Predstojeći meč je najveći u Hrgovićevoj profesionalnoj karijeri. Dubois je bivši prvak teške kategorije po WBA. Prošle je godine s Usikom boksao za četiri pojasa i izgubio u devetoj rundi. Do sada je u 22 profesionalne borbe upisao 20 pobjeda i dva poraza. Sada nastoji čišćenjem najjačih izazivača teške kategorije ponovo doći u priliku da napadne naslov. U prošloj je borbi nokautirao Jarrella Millera.

VEZANI ČLANCI:

Hrgović je pričuva u meču između Furyja i Usika. Ukoliko se netko od njih dvojice ozlijedi, Hrgović bi trebao upasti u spektakularnu borbu. Upravo je to prilika koja mu izmiče već jako dugo. Naslov izvanrednog prvaka i obaveznog izazivača je dobio pobjedom nad Demseyjem McKeanom prošloga ljeta, a potvrdio nokautom Marka De Morija u prosincu.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Filip Hrgovic v Demsey McKean
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije