Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI BOKSAČ

Filip Hrgović poručio: Smlavit ću ga!

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
21.03.2024.
u 07:48

Hrgović se sprema za dvije borbe od kojih će se dogoditi samo jedna – ili će upasti kao rezerva Usiku i Furyju ili će se boriti s Duboisom

Ugledni boksački trener Ronnie Shields ovih je dana objavio vijest vezanu za Filipa Hrgovića i prije no što je ovaj to stigao. Gostujući u jednom podcastu, američki trener hrvatskog teškaša kazao je kako će se njegov pulen boriti 1. lipnja, i to protiv Engleza Daniela Duboisa.

A te će večeri glavna borba priredbe biti okršaj između Artura Beterbijeva i Dimitrija Bivola za objedinjenje poluteškaških pojaseva, ali i šlag na torti u večeri borbi boksača dvaju velikih promotora. Pet svojih boraca dat će Eddie Hearn, a pet Frank Warren i u ovoj bi priči Hrgović vjerojatno predstavljao Hearnov Matchroom Boxing.

Ima tome mjesec i nešto dana kada je Daniel Dubois prozvao Filipa Hrgovića, na što mu je ovaj, ni ne znajući da će ih promotori upariti, poručio:

– Daniele, pripazi što želiš jer bi ti želja mogla postati stvarnost. I to brutalna. Bit ćeš smlavljen na presici, a potom i u ringu. Sjeti se, bio si smlavljen i prije puno godina u Londonu, prigodom jednog našeg sparinga.

U duhu “trash talka” koji prodaje borbe, uputio je Hrgović svom budućem protivniku i jedan prilično nizak udarac.

– To je jedini borac iz engleskog govornog područja s kojim se mogu natjecati i na presici. Engleski ne pričam dobro, ali sam pametniji od njega. Mogu ga dobiti na presici, a potom i u ringu.

Ono što Hrgovića dovodi u nezgodnu situaciju jest da je odabran i za prvu rezervu ako, kojim slučajem, odustane nekoga između Usika i Furyja, teškaških prvaka koji se trebaju boriti 18. svibnja. A kako se vjeruje da bi se to prije moglo dogoditi nestalnom Furyju, Hrgoviću bi se pak dogodilo da mora u ring s borcem koji se bori u kontragardu, s desnom rukom kao prednjom. A Dubois pak stoji u klasičnom gardu. Pripremiti se dobro za obje opcije jako je teško.

– U ugovoru mi stoji da moram biti spreman uskočiti ako netko od njih dvojice otpadne i ja ću biti spreman. Sparirat ću i s teškašima u kontragardu. Nezgodno je to, moram se spremati za 18. svibnja, ali i za lipanj, za dva datuma. Ako je to prilika koju ne smijem propustiti, ja sam tu.

U razgovoru za “Tru School Sports”, Hrgović je ovako opisao svoju potrebu da nekad iziđe iz okvira standarnoga, kao što su izjave poput “ja sam najbolji pjevač i plesač među teškašima”.

– Ne volim pričati puno, ali imam svoje trenutke. Više volim raditi u miru, no katkad mogu biti i zabavan.

U tom je stilu odgovorio i onim suparnicima koji misle da je u ringu spor.

– Tko misli da sam spor, dobro je došao u ring meni sučelice.

Komentara 3

Avatar CUBE
CUBE
00:29 22.03.2024.

Hrvati su oduvek bili šampioni u borilačkim sportovima sve od Ivana Prebega pa do Hrgovića i Miočića ( UFC ) - Mate Parlov, Marijan Beneš, Stjepan Božić,Stipe Drviš, Željko Mavrović, Mirko Filipović, Damir Škaro, Marijio Preskar, Fritzie Zivic (Ferdinand Henry John Živić) - imao je 233 profesionalna meča i borio se 22 puta godišnje jednom 22 x u godinu dana ( Fury jedna borba u 3 godine )Marijo Šivolija-Jelica, Stipe Miočića ... UFC) Hrvoje Sep, Agron Smakici

DO
doberdedec
09:41 21.03.2024.

Stani na loptu. I pričekaj da završi meč.

Avatar comandante
comandante
09:30 21.03.2024.

polako...spor si, kinez te nalupao i pokazao ti da imaš tanku bradu...polako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije