Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCCA PH

Bojan Vručina u borbi za titulu prvaka, MNK Bjelovar brani naslov

Foto: Vedran Tolić
1/4
25.06.2021.
u 13:15

- Prošle godine sam prvi put nastupio na završnici i nisam nimalo požalio. Nisam na početku imao previše informacija o kakvoj se vrsta malog nogometa radi, ali mi se maksimalno dopalo.

Sve je spremno za početak trećeg izdanja završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu. 16 najboljih amaterskih klubova iz čitave Hrvatske ovoga vikenda (26. i 27. lipnja) na terenima Nogometnog centra Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku borit će se za osvajanje naslova Prvaka Hrvatske, a najbolja momčad osigurat će direktan plasman na ISF Ligu Prvaka u Sloveniji.

Mnogi igrači oduševljeni su ovom novom inačicom malog nogometa, a među njima je i legenda hrvatskog nogometa, Bojan Vručina, koji će i ove godine zaigrati u Zagrebu.

- Prošle godine sam prvi put nastupio na završnici i nisam nimalo požalio. Nisam na početku imao previše informacija o kakvoj se vrsta malog nogometa radi, ali mi se maksimalno dopalo. Mojoj ekipi je jedan gol nedostajao da dođemo do polufinala. Dojmovi su bili vrhunski tako da se vraćamo i ove godine. Sada dolazimo u malo izmijenjenom sastavu. Moj suigrač Marko Švagelj i ja dobili smo pozivnicu Saveza te smo okupili ekipu koja će nastupiti pod imenom "Adrenalinski park Vručina, GalOn i Slap", a ja ću imati dvostruku ulogu: osim što ću igrati, bit ću i jedan od trenera - pojasnio je Bojan Vručina te dodao:

- Čak i u ovim godinama, relativno poznim za nogometaša, i dalje sam motiviran za igranje. Drago mi je da su moji nastupi bili zapaženi prošle godine, a nadam se da će biti i ove. A što reći za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Meksiku... Lokacija je sama po sebi atraktivna i bio bi mi san obući kockasti dres i slušati hrvatsku himnu tamo. Ja sam kao mladi seniorski reprezentativac imao čast predstavljati Hrvatsku u velikom nogometu. To je neopisiv doživljaj i dat ću sve od sebe kako bi mi se opet to ostvarilo.

Onaj koji je iskusio Svjetsko malonogometno prvenstvo, ono u Grčkoj 2019., je Valentino Kolić, koji se također rado vraća na socca malonogometna natjecanja.

Foto: Vedran Tolić

- Dolazim s ekipom s kojom zajedno igram jednu zagrebačku malonogometnu ligu. Na završnici želimo odigrati što kvalitetnije utakmice te uz borbu i malo sportske sreće dogurati daleko'', rekao je Kolić, koji se ove godine završnici nastupiti za ekipu CB Heaven & Auto Martić. 

Iskustvo igranja na Svjetskom prvenstvu volio bi ponoviti i u Meksiku.

- Zaigrati na Svjetskom prvenstvu je svakom sportašu velika čast. Braniti boje svoje države je ponos koji je teško usporediti s ičim. Ako izbornik odluči da i dalje mogu pomoći reprezentaciji naravno da ću dati sve od sebe da se odazovem. Konkurencija je velika, mali nogomet je najigraniji sport u Hrvata i rekao bih da je kvaliteta svake godine sve veća'', kazao je Kolić.

A prošlogodišnji osvajači Prvenstva Hrvatske, MNK Bjelovar, imaju težak zadatak pred sobom - obraniti naslov prvaka.

- Prošle godine smo uhvatili većinu ekipa na krivoj nozi i iskoristili činjenicu da nas nisu dobro poznavali,a vjerojatno nas je većina i podcijenila. Ove godine imamo puno teži zadatak jer će vjerojatno sve ekipe protiv nas dati više od svog maksimuma. Mi idemo bez pritiska utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Ekipu smo ove godine malo pomladili, ima dosta i ozljeda, ali svakako ćemo poslati najbolje što imamo - objasnio je Vedran Cvitković iz MNK Bjelovar te dodao kako bi i on volio zaigrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu.

- Socca mali nogomet kao sport je pravo otkriće. Zanimljiv sport s puno golova, duela, tranzicija i drago mi je da svake godine ima sve više ekipa. Nadam se da će se uskoro formirati i liga koja će se igrati tijekom cijele godine - zaključio je Cvitković.

Natjecanje započinje u subotu u 9:00 sati, a odlična vijest je da su organizatori dobili odobrenje da u sklopu natjecanja može biti prisutan manji broj gledatelja, ali isključivo onih koji ispunjavaju jedan od uvjeta koje je propisao Stožer civilne zaštite:

– prije više od 14 dana osoba je primila drugu dozu cjepiva protiv COVID-19, odnosno, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, primila jednu dozu prije više od 14 dana ili
– preboljela bolest COVID-19, a da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana ili
– osoba je preboljela bolest COVID-19 i cijepila se najmanje jednom dozom cjepiva ili
– unatrag 72 sata bila negativna prilikom testiranja PCR testom ili unatrag 48 sati bila negativna prilikom testiranja brzim antigenskim testom na SARS-CoV-2.

RASPORED, subota 26. lipnja

09:00, Sobe apartmani Zagreb – MC Plus Sveta Nedelja
09:35, MNK Bjelovar – MNK Lovrečan
10:10, Elite Academy - Beauty point Pakrac - CB Sloboda Varaždin
10:45, Križevci - Adrenalinski Park Vručina, GalOn i Slap
11:20, Sobe apartmani Zagreb - Elite Academy - Beauty point Pakrac
11:55, MC Plus Sveta Nedelja - CB Sloboda Varaždin
12:30, MNK Bjelovar - Adrenalinski Park Vručina, GalOn i Slap
13:05, CB Sloboda Varaždin - Sobe apartmani Zagreb
13:40, Elite Academy - Beauty point Pakrac - MC Plus Sveta Nedelja
14:15, Križevci – MNK Bjelovar
14:50, Adrenalinski Park Vručina, GalOn i Slap - MNK Lovrečan
15:25, MNK Lošinj – Grill Bar Paulaner
16:00, MNK Lovrečan - Križevci
16:35, Restoran Nada Vukovar - CB Heaven & Auto Martić
17:10, Beauty Centar Minnie - Wonderkids
17:45, Štefan Kumrovec - Grill Bar Paulaner
18:20, Restoran Nada Vukovar - Wonderkids
18:55, Beauty Centar Minnie - CB Heaven & Auto Martić
19:30, AiB Elektroinstalacije - Štefan Kumrovec
20:05, Wonderkids - CB Heaven & Auto Martić
20:40, AiB Elektroinstalacije - Grill bar Paulaner
21:15, MNK Lošinj - Štefan Kumrovec
21:50, Restoran Nada Vukovar - Beauty Centar Minnie
22:25, AiB Elektroinstalacije – MNK Lošinj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije