Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAURICIO POCHETTINO

Argentinac postaje novi trener Reala? Vodio Spurse nakon odlaska Modrića, Messi ga 'otpilio'

ABACA - Ligue 1 - PSG v OL - Lionel Messi And Mauricio Pochettino  - David
Foto: Zabulon Laurent/ABACA/PIXSELL
1/3
15.02.2023.
u 18:21

Ancelotti je blizu odlaska, usprkos tome što je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. Pochettino je navodno prvi kandidat za novog trenera.

Iz Španjolske stižu vijesti o tome tko bi mogao preuzeti klupu Real Madrida. Naime, odlazak trenera Carla Ancelottija iz španjolske prijestolnice sve je izvjesniji, a posljednjih se dana pojavila informacija kako će postati novi predvodnik Brazila, koji je bez izbornika od ispadanja sa Mundijala u Kataru protiv Hrvatske, no tek ostaje vidjeti što je iduće za Talijana. 

Tamošnji mediji pisali su da će u slučaju poraza na Svjetskom klupskom prvenstvu postati bivši. Iako je slavio i osvojio naslov, i dalje kola popis potencijalnih kandidata za preuzimanje trenerske funkcije na Bernabeuu, a prvi na njemu je Mauricio Pochettino (50), koji je posljednji angažman imao u Paris Saint-Germainu.

Njegov mandat obilježila je i jedna situacija s Lionelom Messijem koji je tada tek došao iz Barcelone. Naime, Pochettino ga je u jednoj utakmici izvadio iz igre, a sunarodnjak mu nije želio pružiti ruku po odlasku na klupu.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Argentinac je bez posla ostao početkom ljeta prošle godine, nakon što je na Parku prinčeva odradio sezonu i pol. Krenuo je u Espanyolu, kojeg je vodio od 2009. do 2012. pa preko Southamptona 2014. stigao u London, preuzevši Tottenham. Idućih pet sezona trenirao je Spurse, koje je vodio u 293 službena susreta. 

Impresivan životopis imao je i kao nogometaš - nosio je dresove Newell's Old Boysa, Espanyola, PSG-a i Bordeauxa. 

Komentara 3

TS
tsurusaki
06:18 16.02.2023.

Ja nekako vjerujem da za trenera Real moze doci samo neko Europsko vrlo zvucno ime.

BL
blackeder2022
21:20 15.02.2023.

Neće on dugo!

Avatar southman
southman
19:01 15.02.2023.

Hahaha Real jedva čeka da dovede trenera koji nikad u životu nije nista osvojio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije