Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko uzima trofej?

ANKETA Što mislite, tko će osvojiti najkontroverznije SP u povijesti? Nekoliko je favorita

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador
Dylan Martinez/REUTERS
21.11.2022.
u 10:23

Postoji nekolicina izrazitih favorita za svjetski tron, ali ne treba isključiti ni neku momčad iz sjene

Sinoć je počelo 22. po redu svjetsko nogometno prvenstvu, ovogodišnji domaćin je Katar, malena ali jako bogata država koja izaziva brojne kontroverze. 

Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, očito je zažmirio na kršenje ljudskih prava i slobode, dok ni navijači nisu previše sretni sa smještajem i navijačkim zonama. 

No, da se okrenemo nogometu, nekoliko je favorita koji su istaknuti da će se boriti za naslov svjetskog prvaka i 'zlatnu boginju'. U prvom redu svi ističu Brazilce koji su došli na turnir s ubitačnim napadom (Neymar, Jesus, Antony, Vinicius, Rodrygo), ali im i spočitavaju nekreativni vezni red (Fred, Casemiro).

Francuska je aktualni branitelj naslova i važila je za velikog favorita dok se nije ozlijedio Karim Benzema, dobitnik zlatne lopte i najbolji napadač današnjice, ali i sada galski pijetlovi imaju svoje favorite. 

Mnogi smatraju kako će Nizozemska biti 'dark horse' zajedno s Hrvatskom, a naravno da u favorite treba uvrstiti Argentinu s Messijem u zadnjem pokušaju osvajanja Mundijala, Englesku, Njemačku i Španjolce. 

Naravno, Cristiano Ronaldo je također pri kraju karijere te nakon europske krune, računa s opasnim Portugalom i na svjetski tron. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 5

KP
Karlovacko pivo
15:44 21.11.2022.

Kako smo mi naivni pa mi ako prođemo grupu prezadovoljni tosu rekli i nogometaši i HNS

TE
Teig1
14:17 21.11.2022.

Korupcija u Fifi je velika greška a Katar je ostao isti.Očito je pod uticajem francuskoga presjednika Katar dobio WM a oni milijarde šejka ! Zašto Francuzima ne uzme se naslov prvaka?! Time bi postali mi prvaci i ne samo prevarenii sa nepostojećim prekšajem i golom iz slobodnoga udarca odnosno kasnije nepostojećega penala, već žrtve namještenoga finala! Molim istragu i povrat titule!!!

АН
анте
15:31 23.11.2022.

Srbija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije