Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&slatko

Fini patisserie finale je svake gurmanske večeri

slano&slatko
Foto: PR FOTO
14.06.2016.
u 07:00

Fabrizio je svoju finu patisserie odlučio gostima posluživati na predivnim i rafiniranim Zwieselovim etagerama, kako to spada na najboljim adresama

Dobre restorane osim pažljivo osmišljenih menija visoke klase pamtimo i po izvrsnim desertima. Premda je prošlo više od deset godina od Zlatnog tarufa kada je Moreno Cedroni poslužio pandoro sa grožđicama premazan giandujom na zavajonu sa kuglom kremoznog sladoleda od vanilije posutog listićima bijelog tarufa, sa sjetom spominjemo taj izvrsni kraj velike gurmanske večeri. Svaka edicija Zlatnog Tartufa završila bi desertom za pamćenje.

Velika imena poput braće Cerea iz resotorana Da Vittorio, složili su desert od panettona sa čokoladom i tartufom, Nils Henkel iz Lerbacha rafinirane kompozicije creme supreme od gianduje, plodovima bazge, smokvama, sladoledom od karamela i šećerom muscovado, a Nino di Costanzo je dva dana radio na kompoziciji Equilibrio d’autunno: il tarufo bianco, la castagna e la mela Arnuca. Sve u čast istarskom tartufu.

Fini patisserie - uz grappu, konjak ili single malt whisky - mignon keksi, slatkiš od vanilije aromatiziranim koricom agruma, macaronsi u duginim bojama, keksići od Valhrona čokolade, sables sa ružmarinom ili lingue di gatto od mljevenih oraha po kojem je poznat Fabricio Vežnaver iz Pergole u Zambratiji, finale su svake gurmanske večeri.

>>Noblesse oblige: Kolekcija sablji za spektakularno i vješto otvaranje šampanjca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije