Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni u svom poslu

Znate li da Melkior Bašić iz 'Masterchefa' ima brata koji je također chef? Ovako izgleda

Zagreb: Održana humanitarna ve?er za pomo? 12-godišnjem Franji
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
20.12.2023.
u 13:30

Mi se međusobno volimo povremeno pikati, nazovimo to tako, malo podbadati, rekao je o svom odnosu s bratom Zlatkom

Član žirija "Masterchefa" Melkior Bašić dolazi iz kulinarske obitelji. I njegov pokojni otac Silvio Belužić bio je ugledni chef, a tim je stopama krenuo i njegov brat Zlatko koji trenutačno radi kao chef u jednom restoranu u Bihaću. Svog brata Melkior je nedavno spomenuo u showu "Masterchef", a sada je otkrio i detalje njihova odnosa. 

– Mi se međusobno volimo povremeno pikati, nazovimo to tako, malo podbadati. Prije je bio pokojni tata taj koji me je uvijek malo kritizirao, a sada se više brat i ja prepucavamo tko je bolji. Mama je isto tu, kada nešto skuham pa joj se ne sviđa, popljuje me, kaže da ništa ne vrijedi i da bacim psima. Tako da je obitelj uvijek najviše kritična, budimo realni – rekao je Melkior za Dnevnik.hr.

 

 

Svestrani chef Melkior Bašić, koji je svoje radno iskustvo stjecao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama u francuskom gradu Bordeauxu, među kojima su i Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L'Oiseau Bleu, a potom dvije godine bio zaposlen na poziciji executive chefa u boutique hotelu Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju, pažnju velikog dijela javnosti prije tri godine privukao je svojim angažmanom na Novoj TV. Nedavno je gostujući u Večernjakovoj emisiji "U povjerenju by Neven Ciganović"
otkrio i da se tijekom karijere susreo s time da su mu pojedini gosti vratili jelo, a otkrio je i kako je reagirao u tim trenucima.

 

 

– Bilo je grešaka na početku. Jedan gost vratio mi je odlično jelo koje sam napravio i nije mi bilo jasno zašto. Doslovno sam izgorio, u sebi opsovao sve živo, ali na kraju kad pogledate, ne možete ništa promijeniti. Mi smo uslužna djelatnost, služimo gosta i moramo se tome prilagoditi. Nikada nisam jelo koje je odneseno sa stola podvaljivao kao novo. To se odmah primijeti, a u takvim situacijama ne bih se dobro osjećao jer poštujem svoje goste. Tko god mi dođe, gledam ga kao da je došao u moj dom. Kad ne valja, ne valja. Ispričam se i to je to – rekao je Melkior i dodao da on sam nikada nije vratio jelo, a u slučajevima kad mu nije ukusno, uvijek pojede barem pola porcije.

Komentara 3

Avatar lasta mala
lasta mala
14:08 20.12.2023.

Melkior je ljepši. 😉

DE
Decibel
20:45 20.12.2023.

Uffff..... žešći ljakse.

ST
stomiovotreba
16:19 20.12.2023.

Ma nije moguće!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije