Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Facebooku

Vladimir Kočiš Zec o nedavnim lažnim vijestima da je umro: 'To nije za šaliti se'

Foto: Robert Anić/Pixsell
1/41
13.02.2024.
u 14:55

Danima se na Facebooku mogu pronaći lažne objave u kojima se spominje domaći glazbenik Vladimir Kočiš Zec. Spominju se razni skandali, a objavljena je i lažna vijest o njegovoj smrti pa se glazbenik oglasio.

Neko vrijeme korisnici društvenih mreža primijetili su lažne informacije kako je pjevač i gitarist grupe Novi Fosili u neviđenom skandalu pa čak i da je preminuo

- Gluposti. Za svaku osudu. Netko me uzeo na zub. Nemoguće pronaći izvor, tako da ću to ignorirati, rekao je Vladimir Kočiš Zec (75) za 24 sata nakon što se prethodnih dana na društvenim mrežama šire lažne vijesti o njemu.

Naime, na Facebooku se pojavila sponzorirana objava pod naslovom "Skandal koji je šokirao cijeli svijet" uz opis: "Vladimir Kočiš Zec u neviđenom skandalu, karijera u opasnosti". Uz objavu stoji fotografija koja je stvorena s pomoću umjetne inteligencije, a u pozadini se ponavlja riječ skandal

VEZANI ČLANCI:

S nešto drugačijom fotografijom, link slične lažne vijesti prikazuje lažni članak jednog hrvatskog medija. Na njoj se nalazi članak u kojem stoji kako se Zec "našao pod prijetnjom sudskog postupka od strane Hrvatske narodne banke zbog izjava koje je dao uživo u programu". Na fotografiji je dodana i slika TV i radijske voditeljice Barbare Kolar

No, najbizarnija vijest koja se proširila je vijest o smrti dragog glazbenika. "Tužan je dan za Hrvatsku: opraštamo se od Vladimira Kočiša Zeca", glasio je naslov objave, dok je u opisu pisalo "Zemlja je izgubila jednog od svojih najpoznatijih glazbenika". Dosta ljudi je vidjelo tu objavu na kojoj ima puno komentara pa čak i preko 130 reakcija, među kojima prevladava tužni emoji. Osim toga, objava se dosta dijelila dalje pa se o svemu oglasio i glazbenik.

GALERIJA: Kralj Charles prvi put viđen u javnosti nakon dijagnoze karcinoma

1/4

- Objavio sam na Facebooku da sam živ i zdrav. To mi je bilo važno zbog prijatelja, jer su se neki od njih uplašili. To nije za šaliti se. Nisam jedini kome to rade. Kad se umiješa umjetna inteligencija ode sve k vragu - rekao je Kočiš Zec.

VIDEO: Gradonačelnik Zadra: Protiv svake zabrane sam, ali ne bih išao na koncert Aleksandre Prijović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije