Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nominirani su...

Večernjakova ruža: Samo se originalnost i kvaliteta nagrađuju

večernjakova ruža
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
09.01.2014.
u 07:46

Ksenija Urličić, Miroslav Lilić, Nikša Bratoš, Dalibor Matanić i Vojo Šiljak te ekipa djelatnika Večernjeg lista odabrali su najzaslužnije u 2013.

Televizijske, radijske i diskografske kuće na adresu Večernjeg lista poslale su svoje prijedloge za nominacije za Večernjakovu ružu 2013. Dugačak popis stavljen je tada pred žiri koji je imao težak zadatak – u šest kategorija odabrati samo pet najzaslužnijih.

Traži se poticaj

Stručni žiri, u kojem su dugogodišnja televizijska urednica Ksenija Urličić, TV legenda Miroslav Lilić, glazbeni producent Nikša Bratoš, redatelj Dalibor Matanić i doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak, listu je nadopunio svojim prijedlozima i uz Večernjakovu ekipu krenuo na posao.

Večernjakov tim čine pomoćnica glavnog urednika i voditeljica projekta Večernjakove ruže Mirjana Žižić, urednica kulture Bojana Radović, urednica Scene i Ekrana Lana Čulig, zamjenica urednice Ekrana Maja Car, zastupnica čitatelja Ružica Cigler i Silvije Šimac, voditelj medijskih pokroviteljstava.

– Kriterij za odabir nominiranih ono je što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo značajno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje mora bilo kvalitetno i originalno u svom području. Oni moraju biti primjer drugima i poticaj za kvalitetan rad i stvaralaštvo – objasnio je svoje kriterije Miroslav Lilić.

Vi ste na redu

Nakon dugotrajnog vijećanja i glasovanja odabrano je 30 osoba, odnosno emisija nominiranih za nagradu.

Popis će biti objavljen u petak u Ekranu uz prvi glasački kupon. Naši čitatelji za svoje favorite mogu glasovati kuponom, telefonski, SMS-om ili online. Rezultati, tj. dobitnici Večernjakove ruže za 2013. godinu bit će objavljeni 21. ožujka 2014.

>>Propadalo: Novi kipić ima dozu glamura, kiča, umjetnosti i ljepote

>>Večernjakova ruža: Nagrada kao odraz kvalitete, a dodjela simbol glamura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije