Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slave 18. rođendan

Večernjakov suradnik Matej Meštrović aranžirao novu špicu Dnevnika Nove TV

Zagreb: Zagrebački solisti, Matej Meštrović na klaviru i Borna Šercar na udaraljkama nastupili na Zagreb Classicu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/10
10.10.2023.
u 09:02

Nova najavna melodija snimljena je u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a izvodi ju 38 članova Zagrebačkog simfonijskog orkestra, dok Meštrović izvodi dionicu na klaviru.

Dnevnik Nove TV ima novu najavnu špicu! Za tu informativnu emisiju, uoči njenog 18. rođendana, koji slave u utorak, novu glazbu odsvirali su Zagrebački simfonijski orkestar i naš proslavljeni skladatelj i pijanist Matej Meštrović koji je ujedno i aranžer špice. 

Nova najavna melodija snimljena je u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a izvodi ju 38 članova Zagrebačkog simfonijskog orkestra, dok Meštrović izvodi dionicu na klaviru. 

Novu uvodnu špicu Dnevnika Nove TV poslušajte OVDJE

Inače, Meštrović, poznat i kao filmski kompozitor, upravo sklada glazbu i za novi film Večernjeg lista o kralju Tomislavu, a osim toga, maestro Jonathan Griffith pozvao ga je da za izvedbu u Carnegie Hallu, čuvenoj newyorškoj dvorani komponira scensko djelo za zbor i orkestar posvećeno baš kralju Tomislavu. Bit će to sasvim novo, epsko djelo, koje će se tek naslanjati na filmsku glazbu. 

VEZANI ČLANCI:

Ostvarit će se to u produkciji Distinguished Concerts Internationala New York, agencije koju vode upravo Griffith i Iris Gross Derke, a izvedbe su, otkrivamo, za sada planirane za 2025. ili 2026. godinu. Riječ je o važnim obljetnicama – prva će označiti 1100. godišnjicu okrunjenja tog prvog hrvatskog kralja, a druga 35 godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 

VIDEO Željko Bebek o svojem odnosu s Goranom Bregovićem: 'Ne možemo izmijeniti tri, četiri rečenice u razgovoru'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije