Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI DAN ULTRE

'Davno vam je prošao rat. Niste vi ono u EU? Gdje vam je euro?'

Split: Druga večer Ultra Europe festivala, DJ duo GTA
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/11
15.07.2017.
u 17:44

Vidjet ćemo hoće li subota doista nadmašiti doista sjajan petak

Nakon prvih točaka na UMF i Resistance stageovima, danas u 19 sati službeno počinje drugi dan petog po redu Ultra Europe festivala na Poljudu.

Nakon izuzetnog prvog dana gdje se publika u parteru i tribinama poljudske ljepotice zadržala skroz do kraja koji je kulminirao legendom electronic dance glazbe Tiësta, danas možda posvjedočimo i još većoj posjeti. Kao i još boljoj atmosferi. Partijaneri praktično iz cijelog svijeta držali su tempo koji su diktirali DJ-i s pulta novog main stagea. Susreli smo dosta Ultrinih fanova s Pacifika, četiri su mladića s Novog Zelanda odlučila atmosferu poboljšati – indijanskim perjanicama.

Split: Druga večer Ultra Europe festivala, DJ duo GTA
1/10

- Mi smo iz Aucklanda i Wellingtona, znamo da kod nas ima puno potomaka Hrvata. Znate li vi nekog Novozelanđanina?, pitali su nas Kiwiji.

Split: Druga večer Ultra Europe festivala, DJ duo GTA
1/15

- Da!, ponosno smo odgovorili i dobili glasno odobravanje. Nakon Ultre četvorica veselih partijanera idu na još jedan veliki tulum, Tomorrowland u Belgiji koji je također veliki EDM brand. Cijelo je ljeto za njih veliki tulum. Na povratku, susreli smo Brucea koji je Australac. Drugi put mu je u Hrvatskoj, došao je iz Crne Gore. Ovdje mu je, kaže, sve malo bolje, ali Bruce je imao i mali problem.

Split: Druga večer Ultra Europe festivala, DJ duo GTA
1/25

- Mogu li ti se pridružiti, pitao je. - Može, nema problema, odgovorili smo ipak s malo opreza koji je ubrzo i nestao jer... - Znaš, nisam siguran kako da se vratim natrag, živim kod Rive, rekao nam je Bruce. I ovo kratko je vrijeme bilo dovoljno Australcu i dvojici njegovih prijatelja da nas upoznaju malo bolje.

- Da, čudno je malo, davno vam je prošao rat. Niste li vi u Europskoj Uniji, pa zašto onda nemate euro?, išla su pitanja na koja je teško imati nekakav suvisao odgovor. Niti treba. Ultra je drugi dan. Danas će već pola sata iza ponoći nastupiti planetarno popularni David Guetta. Francuskom DJ-u marokansko-židovskog porijekla priznaje se kako je uveo electronic dance glazbu u mainstream. 

Iako već u 50-toj, David Guetta jedan je od najtraženijih DJ-a današnjice. Devet svojih albuma prodao je u 30 milijuna primjeraka, a 2011. godine dobio je i prestižno priznanje za DJ-a godine od prestižnog magazina DJ Mag.

Osobna drama razvoda sa suprugom Cathy s kojom je bio u braku 22 godine nije bitnije utjecala na njegovu karijeru, David Guetta i danas je DJ s najvećim brojem mainstream hitova. Do sada je bio na svim Ultra Europe festivalima. Steve Aoki je prava američka house DJ zvijezda koja se osim glazbenim nastupima intenzivno bavi i humanitarnim radom.

Split: Druga večer Ultra Europe festivala, DJ duo GTA
1/56

Osim toga, nastupao je i na brojnim iznimno gledanim emisijama, posljednji je nastupu u Netflixovu serijalu Bill Nye Saves The World. Surađivao je s brojnim umjetnicima poput will.i.ama, Afrojacka, Iggy Azaleae... Drugi će dan zatvoriti Armin van Buuren. Veliki prijatelj hrvatske publike gotovo je simbol Ultre, a njegova se afekcija prema hrvatskoj publici pokazala i za Novu godinu kada je zagrebačka publike upravo s njim dočekala 2017. godinu.

Za očekivati je kako će nizozemska EDM zvijezda ponovo publici u Splitu pokloniti nešto posebno. Prošle godine je izašao u susret pristavši nastupiti po danu nakon što je otkazan prvi dan zbog velikog nevremena. Vidjet ćemo hoće li subota doista nadmašiti doista sjajan petak.

Komentara 53

TE
tek
19:34 15.07.2017.

Samo ti daj eure uopće nije problem

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
20:25 15.07.2017.

HA-HA-HA......koji naslov.....u stilu YUdo VL !!

RE
Rex
23:11 15.07.2017.

Kak će poslije derneka "veliki"Hajduk igrati na potpuno popisanom igralistu. .......a i onako su popisani ......hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije