Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađeni najbolji

VEČERNJAKOVA RUŽA 2015 Mia zasuzila, Šprajc se rukovao sa svima, Navojec poslao posebnog izaslanika

ruža
Foto: Pixsell
1/37
18.03.2016.
u 23:00

Spektakl za pamćenje u zagrebačkom HNK

Zagrebački HNK večeras se pretvorio u čaroban ružičnjak, razlog je već dobro poznat - dodjela Večernjakove ruže. Po četrnaesti put zahvaljujući vašim glasovima večeras smo našu prestižnu nagradu dodjelili laureatima u sedam kategorija. Prvi koji je imao razloga za slavlje bio je voditelj Narodnog radija Dalibor Petko koji je pobjedio u kategoriji radijska osoba godine. Mia Negovetić proglašena je novim licem godine, a njene suze zbog osvojene Ruže te simpatična i iskrena reakcija kako do nedavno nije ni znala što je Večernjakova ruža sve je razgalila. U kategoriji najbolje TV glumačko ostvarenje godine pobjedio je Goran Navojec, a kako zbog snimanja filma nije mogao prisustvovati dodjelu umjesto njega Ružu je primio njegov kolega iz serije "Horvatovi" mladi glumac Jan Begović, koji je na pozornici priznao da mu je velika čast što je Goran odabrao njega kao svog predstavnika na Ruži. Od večeras sa dvije Ruže mogu se pohvaliti i dečki iz 2Cellosa Stjepan Hauser i Luka Šulić koji su nakon dvije godine ponovno slavili u kategoriji glazbenika godine. Nagradu je preuzeo Stjepan i rekao kako bolje svira nego što priča, te se samo kratko svima zahvalio. Večernjakovu ružu za najbolju radijsku emisiju osvojila je Želina vesela lista s Radio Dalmacije, televizijskim licem godine proglašen je RTL-ovac Zoran Šprajc koji je bio vidno iznenađen osvojenom Ružom, a najbolja TV emisija je HRT-ov The Voice.

Kvaliteta je oduvijek bila glavni kriterij za odabir nominiranih, ali i za odabir naših glazbenih gostiju i dodjelu je svojim magičnim glasom otvorila je Amira Medunjanin sa "Jutros mi je ruža procvjetala", a taj veličanstven glazbeni niz nastavili su Gibonni i Vatra. Sve pohvale idu našim prezenterima Jeleni Rozgi, Ćiri Blaževiću, Lana Banely, Filipu Hrgoviću, Nikši Bratošu, Hrvoju Horvatu, Tomislavu Špičeku, Ivanu Pažaninu, Mirni Medaković, Asimu Ugljenu, Lani Kos, Jacquesu Houdeku i Blanki Vlašić i glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću koji su na duhovit i neposredan način predstavili sve nominirane. Iako njihovog humora i ironije više nema na HRT-u ekipu iz News bara rado smo ugostili na našoj dodjeli, a na svoj specifičan i duhovit način objasnili su gledateljima koga smo sve i zašto nominirali u kategorijama glazbenik godine i televizijska emisija godine i pri tom nasmijali sve prisutne u HNK, a vjerujemo i one pred malim ekranima HRT-a koji je cijelu dodjelu prenosio uživo. Publiku je ipak možda najviše nasmijao trener nad svim trenerima – Ćiro Blažević koji nije mogao sakriti oduševljenje da stoji pokraj Jelene Rozge i čvrsto ju je zagrlio i uzviknuo; pa sad vi vičite Ćiro pederu. Kroz cijelu dodjelu uspješno i suvereno vodili su nas Nevena Rendeli i Ivan Vukušić.

'Nisam ni znala što je Ruža pa su mi kasnije roditelji objasnili'

Emisija koja je našla svoje mjestu u različitim verzijama u zemljama diljem svijeta od Argentine do Rusije, i u Hrvatskoj osvaja sve veću publiku. The Voice, televizijsko natjecanje u pjevanju osvojila je Večernjakovu ružu za ''TV emisiju godine'', a nagradu je preuzeo Jozo Barišić, programski direktor HRT-a. - Hvala cijeloj ekipi koja je marljivo radila na emisiji. Ja bih im se isto rado priključio, ali sumnjam da bi mi se itko 'okrenuo''. - rekao je Barišić. Osvajanje nagrade prokomentirao je i jedan od mentora u showu, glazbena zvijezda Jacques Houdek.

- Voice je jedna iznimno pozitivna emisija u kojoj svatko ima priliku pokazati da voli pjevanje bez obzira na to što to možda glazba niakda neće biti njegova profesionalna karijera.. Jako se ponosim nagradom i sretan sam što nas je u drugoj sezoni prati sve više gledatelja i nastavit ćemo raditi još više - poručio je vido razdragani Houdek.

Legendarnog glumca Gorana Navojca gledali smo u brojnim serijama, ali tek su mu "Horvatovi" donijeli nominaciju za tv glumačko ostvarenje godine. Kada je saznao da je nominiran najavio je kako će na dodjelu nagrada povesti svoju majku, ali nažalost, to mu nije bilo suđeno, s obzirom da je bio spriječen doći zbog obaveza na snimanju jednog filma.  Umjesto njega, nagradu je u njegovo ime preuzeo mladi glumački kolega Jan Begović.

- Velika mi je čast da je Goran izabrao baš mene, s obzirom da je mogao izabrati doslovce bilo koga. Naravno, jako sam sretan što je baš on dobio nagradu, i znam da je ovdje da bi zahvalio svima iz serije ''Horvatovi'' i svima koji su glasali i sve bi vas izljubio i izgrlio - zaključio je Begović. I vjerojatno je upravu kada to kaže, s obzio0rm da je sam Navojec, kada je bio upitan koliko mu znače nagrade odgovorio - Bogdan Diklić u knjizi "O glumi bez glume" kaže: Ako ti nagrade ništa ne znače to znači da nisi dobio ni jednu. Sve je rekao - zaključio je tada Navojec. Na pitanje zašto je toliko dobar u glumljenu Štefa Horvata odgovorio je pak -Nije bilo potrebe za poistovjećivanjem. Ja sam doista bio Štef Horvat.

Čarobni glas Mije Negovetić u "Zvjezdicama" je izmamio suze žiriju i donio joj pobjedu u ovom showu, a slične emocije pobudila je i svima koji su u kolovozu prisustvovali vojnom mimohodu u Zagrebu kada je otpjevala hrvatsku himnu. Večeras se, puna suza i emocija popela na pozornicu HNK i preuzela svoju nagradu za ''Najbolje novo lice godine''. Kada je bila nominirana, kaže, nije niti znala što je Večernjakova ruža, na kraju su joj objasnili roditelji koji su na internetu vidjeli članak o nominacijama i njeno ime uz nju, koja ju je sama po sebi iznenadila, jer kako kaže, nije niti znala da može biti nominirana za tako važnu nagradu. Kada je nagradu i osvojila, teško je dolazila do riječi, ponajviše zbog suza radosnica.

- Hvala žiriju, ovo stvarno nisam očekivala, hvala obitelji na podršci... ma hvala svima puno!- rekla je Mia, a kroz cijeli njen kratki govor ju je ohrabrivala gromoglasnim pljeskom prisutna publika. Prije nego što je dobila nagradu pričala je i o tome kako nezna još gdje će staviti Ružu u slučaju pobijede ali da ima mjesta pokraj njene zvijezde koju je osvojila u Zvijezdicama. 

Dalibor Petko, voditelj Narodnog radija i prije večeri rekao je kako je zbog uspješno dogovorenog ''datea'' sa kolegicama Tatjanom Jurić i Nives Čanović za dolazak na ružu on u toj večeri u svakom slučaju pobjednik. Ipak, toj pobijedi na kraju večeri je mogao pridodati još jednu, a to je osvajanje nagrade za ''Radijsku osobu godine'', ali svoj uspjeh odlučio je podijeliti i sa svojim kolegama, makar je, kako kaže u šali, već pripremio lažni osmjeh u slučaju da nagradu ne dobije.

- Zahvaljujem svima, stručnom timu što me stavio u ovo ugledno društvo, cijeloj ekipi s Narodnog radija, mojim tehničarima, emisiji INmagazin i svima drugima. Dolazim iz malog mjesta Sop Bukevski, majka mi je kućanica a otac stolar, oni su me jako voljeli i zbog njih sam večeras ovdje. - rekao je emotivni Petko, a voditelji Nevena Rendeli i Ivan Vukušić čestitali su mu na, kako kažu, "oskarovskom govoru". Što se tiče budućnosti, Petko je još prije najavio kako će mu glazba uvijek biti primarni interes, te kako nema šanse da se njegov Glazbeni show pretvori u političku emisiju.

'Ovome se zaista nisam nadao'

- Nominaciju sam proslavio u sebi i sam sa sobom, ali i bez Ruže su mi nominacije u najprestižnijim televizijskim kategorijama golem kompliment - rekao je još prije dodjele RTL-ovac Zoran Šprajc, autor i voditelj RTL Direkta. Na medijskom nebu, veli, već je desetljeće i nešto pa se šali da je i malo zasićen samoga sebe i zato mu je i od ove njegove nominacije bila draža ona RTL Direkta za emisiju godine. Veseli ga, kaže, kao Tysona Furyja pobjeda protiv Vladimira Klička. Proglašenje pobjednika u kategoriji "TV osobe godine" Šprajc je doživio poprilično emotivno, rukujući se sa svima ushićeno se popeo na pozornicu i zahvalio se svima.

- Ovome se zaista nisam nadao, i doista sam sretan zbog pobjede. Gledateljima beskrajna hvala bez njih ništa od ovoga nebi bilo moguće. Gledatelje treba slušati i gledati, osjetiti što žele, i pružiti im to i evo, jednom vam se sve vrati. Možda je sada napokon vrijeme za penziju.- poručio je veteran Šprajc, koji je u kratko vrijeme svoj Direkt doveo među tri najgledanije televizijske informativne emisije.

Publika je proslavljeni dvojac violončelista Stjepana Hausera i Luku Šulića Večernjakovom ružom nagradila prije dvije godine, što je dečkima očito bio poticaj da nastave i dalje stvarati i raditi jednakim tempom pa su i ove godine osvojili nagradu u kategoriji "Glazbenik godine". 

- Uvijek je lijepo dobiti priznanje za svoj rad, drago nam je da smo već osvojili jednu Večernjakovu ružu i da su prepoznali naš rad i trud. Ali kao što znate, ruže venu kao i svako cvijeće pa smatramo da je sad vrijeme za svježu, novu ružu - izjavili su još prije same dodjele 2Cellosi. 

A prošla Ruža već je završila kod Hausera, tako da su u slučaju pobjede najavili da će ovu dobiti Šulić, a za slučaj da nisu mogli doći na dodjelu, već su pripremili svoje cure Jelenu Rozgu i Tamaru Zagoranski kao delegaciju.

Ipak, i ove godine nagradu je u ime obojice primio Hauser kratko poručivši - Puno ljudi mi je reklo da bolje sviram nego pričam, tako da neću puno govoriti, nego ću samo zahvaliti svima koji su glasali za nas. Hvala! - koncizan je bio Hauser.

Željko Maretić Žele dobro je poznat slušateljima u Dalmaciji kao jedan od pionira radijskog humora, a njegova emisija "Želina vesela lista", bila je jedina u konkurenciji za Radijsku emisiju godine  a da nije sa zagrebačke radio postaje. Iza Želine vesele liste već je više od 500 emisija, a radi se o glazbeno-satiričnom šou, uz duhovite najave i komentare i pažljivo birane glazbene brojeve. U emisiji se mogu čuti filigranski pripremljeni i producirani stalni sadržaji, a posebno su popularne rubrike o kontinentalcima i dalmatinaca. Nominacija za Ružu već mu je kako kaže, sama po sebi bila priznanje, a kada je dobio i nagradu jako se iznenadio.

- Ako ovo nije greška onda je ludilo. Hvala svima, pogotovo mkojoj ekipi s Radio Dalmacije, koji su nam omogućili da u emisiji govorimo što mislimo. Što se tiče ostalih kolega koji su bili nominirani, čudo što netko od vas nije dobio, ali bolje je ovako - rekao je duhoviti Žele. 

Za kraj je poručio kako je za njega radio ljubav, a da je divno živjeti od ljubavi, te je govor zaključio uz usklik "živjela ljubav, živio radio!".

>> Do posljednje sekunde tajna je tko su dobitnici

>> Spektakl godine na kojem glavne zvijezde odabiru čitatelji

Komentara 42

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:25 18.03.2016.

Iskreno, to večinu Hrvata uopće ne zanima...

DU
Deleted user
21:20 18.03.2016.

Draga Mia,zavrijedila si. Mnogi od nas su plakali na tvoju prekrasnu izvedbu Lijepe naše 04.08. prošle godine.

PI
Pitaobih
20:29 18.03.2016.

Cirkus od ne znam kako ga drugačije nazvati Gledanist je nula posto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije