Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna producentica Večernjakove ruže

Do posljednje sekunde tajna je tko su dobitnici

17.03.2016. Zagreb- Mirjana Zizic Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/14
18.03.2016.
u 08:35

U zagrebačkom HNK u izravnom prijenosu na Drugom programu HTV-a dodijelit će se nagrade najzaslužnijima na TV-u, radiju i u glazbi

Vrhunski glumci, glazbenici, novinari i sportaši večeras će imati ulogu prezentera na dodjeli Večernjakove ruže. Za razliku od prošlogodišnje Ruže kada su nominirane i dobitnike predstavljali prezenteri pojedinci, ovaj put Ružu će pobjednicima dodjeljivati prezenterski parovi. Najveći izazov bio je spojiti parove koji su istodobno zanimljive individue, ali imaju i dodirnih točaka.

Već smo najavili da će među prezenterima biti Ćiro Blažević, Mirna Medaković, Blanka Vlašić, Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, a pridružit će im se i operna diva Lana Kos te voditeljica i urednica sportskoga bloka u Dnevniku HRT-a Lana Banely, a ostali prezenteri neka budu večerašnje iznenađenje.

Za crvene ruže kažu da simboliziraju energiju, snagu, ljepotu i hrabrost pa ne čudi što se ovaj cvijet daruje u brojnim prilikama, a mi ćemo ih večeras dodijeliti osobama koje ste vi odabrali kao najzaslužnije u sedam kategorija naše nagrade Večernjakova ruža.

Sve u znaku Večernjaka

Užurbano, ali bez nervoze, jutros se zagrebački HNK počeo pretvarati u lijep buket ruža jer, kao i prijašnje dvije godine, i ove su glavne inspiracije za scenografiju ruža i Večernji list. A osoba koja najbolje zna kakva će se čarolija večeras odvijati u prostorima HNK glavna je producentica projekta Mirjana Žižić, koja već mjesecima vodi računa o najsitnijim detaljima kako bi večeras u 20 sati sve bilo spremno za spektakl godine.

Svakom novom dodjelom podižete ljestvicu, koji cilj želite dosegnuti ove godine?

Ljestvica se podiže u smislu kvalitete samog programa dodjele što nas tjera na izrazitu profesionalnost u njegovoj realizaciji. S jedne strane to olakšava organizaciju, a s druge traži pojačan angažman u osmišljavanju novih rješenja koja će istodobno biti primjerena spektaklu kakav je Ruža i iznenađujuća za našu publiku. Cijela je organizacija proglašenja najboljih vrlo izazovna, od samog ulaza u HNK, scenografije i scenarija do odjavne TV špice, pa mi je teško nešto izdvojiti. Ipak, sada, prije samog početka Večernjakove ruže najteže mi je nekome reći da ulaznica za priredbu više nema. Značaj te nagrade takav je da onih koji bi željeli ući u HNK ima više nego mjesta, a mnogi se javljaju pet do dvanaest.

Ruža i Večernjak uvijek su nit vodilja i u scenariju i scenografiji, kako ćemo ih ovaj put provući kroz scenarij i scenografiju, otkrijte nam barem malo?

Večernji list, Večernjakovi čitatelji i Ruža tri su pojma oko kojih se sve vrti. Večernjak kao simbol vjerodostojnih dnevnih novina i tradicije, čitatelji kao simbol vjernosti, privrženosti i povjerenja, a Ruža kao nagrada simbol je čvrste veze Večernjaka i čitatelja, koji zajedno nagrađuju najbolje od onih koje svakodnevno slušaju ili gledaju. Večernjak, čitatelji i Ruža zahvalne su teme za scenarij i scenografiju.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Miniskandali

Večernjakova ruža vratila se prije dvije godine, koji je bio glavni razlog ponovnog pokretanja nagrade?

Ruža je čitateljima i dobitnicima ostala u tako lijepom sjećanju da bi bila prava šteta ne nastaviti tu tradiciju i odluka da je vratimo uistinu se pokazala ispravnom. Ovo je treća povratnička Ruža, imali smo najviše prijava za nominirane do sada, izrazito velik odaziv gostiju, toliko predivnih komentara...

Sjećate li se prvih Ruža, po čemu ih pamtite?

Svaka Ruža ima svoju priču, toliko je anegdota nastalo iza pozornice, na after partijima, ali bilo bi nepravedno otkrivati aktere tih miniskandala. No jedno je sigurno, iza svake Ruže ostaje neki ugodan i pozitivan osjećaj. Valjda zato što je njezin karakter takav da je dodjeljuju čitatelji i lijepo je znati da smo iznijeli njihovo mišljenje te nagradili njima najdraže osobe.

Jeste li ikada bili pod pritiscima da nagradu morate nekome dati? Da se prije vremena pokušava doznati pobjednike?

Ha ha ha, ni to ne bi bilo u redu otkriti. Ma šalim se, više je bilo raznih radoznalaca koji ne mogu dočekati dodjelu. Ali, svi moji suradnici i svi nominirani znaju da ja nikada nikome ni sekundu prije dodjele nisam otkrila rezultate. I tako će ostati. Tako je najpoštenije. Što ne znači da me večeras svi opet neće probati “slomiti”.

Kakav je glasački odaziv čitatelja bio ove godine, što obično kažu nakon dodjele?

Moramo se pohvaliti da su naši čitatelji-glasači ove godine bili posebno vrijedni. Na nekim se glasačkim platformama broj glasova učetverostručio. Također, tako je lijepo dobiti to “brdo” kupona ispisanih rukom u posebno izrađenim omotnicama. To znači da si čitatelji daju poseban trud i da im naša nagrada zaista nešto znači. Zato ih svake godine i nagrađujemo ulaznicama za HNK. Oni imaju posebno mjesto na našem spektaklu.

Koji je nateži dio ovog posla, organizacije ovako velikog događaja?

Na vrijeme pronaći haljinu i napraviti frizuru. Ha ha ha, šalim se. Tajna je u dobroj organizaciji i dobrim suradnicima, a kada su oni uz vas, nema težine. Zato zahvaljujem svima koji su bili dio Ruže. A čitatelje pozivam da večeras u 20 sati budu s nama i na HTV 2 uživo doznaju kome su poklonili svoje povjerenje.

>> Gibonnijev novi singl i Vatrin spektakl

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije