Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Večernjakova ruža

Tony Cetinski presretan: 'Ružu sam čekao 25 godina!'

Toni je slavio i nakon 25 godina osvojio prvu Ružu pa ni u tv prijenosu povijesne virtualne Ruže nije ni pokušavao suspregnuti emocije sreće!
29. travnja 2020. u 19:18 2 komentara 1213 prikaza
Tony Cetinski
Foto: Boris Štajduhar
Pogledajte galeriju 1/5

Za Tonyja Cetinskog ovo je trebala biti jedna od najljepših godina u karijeri. Naime, dan prije njegovog 51, rođendana, imao je zakazan veliki koncert u zagrebačkoj Areni čime je kanio proslaviti tri desetljeća na sceni.Tony je na istom mjestu nastupio prije točno deset godina i tako postao prvi domaći glazbenik koji je dva dana zaredom napunio najveću hrvatsku dvoranu. No, pandemija je sve njegove lijepe planove stavila na čekanje, a Toni se sa suprugom Dubravkom Cetinski preselio u istarsko mjesto Radetići, gdje sade vrt, uživaju u tišini, a navečer on radi na novim skladbama....Mir, lijepu rutinu i seosku idilu "poremetila" je samo večer u kojoj je Toni slavio osvojenu Večernjakovu ružu u kategoriji Glazbenik godine, čiji je sponzor Hrvatsko društvo skladatelja. Toni je slavio i nakon 25 godina osvojio prvu Ružu pa ni u tv prijenosu povijesne virtualne Ruže nije ni pokušavao suspregnuti emocije sreće!

Kako ste se osjećali kada je Dino Rađa pročitao vaše ime kao dobitnika Ruže?

- Jao, uopće ne mogu opisati koliko sam sretan bio! 25 godina sam čekao i Dino Rađa mi je donio sreću, bio sam malo i zbunjen i nisam ni zahvalio svima kojima sam trebao. Ovo je za mene stvarno velika stvar. Iako sam svoju Ružu čekao 25 godina, ona će ipak imati posebno mjesto i značenje jer je dodijeljena upravo u ovim okolnostima i na ovaj način. Naravno, svaka Ruža se pamti i svi su dobitnici sretni jer je čast uopće biti nominirani. Ipak, mislim da će se o ovoj dodjeli pričati još godinama. Izazovan projekt koji je prošao izvrsno.

Nagrada je i svojevrsna kompenzacija odgođenog koncerta koji ste 30.5. trebali održati u zagrebačkoj Areni.

- Apsolutno, svi smo bili tužni zbog odgađanja, ali poštujemo uvjete u kojima živimo. I zato, kad sam već morao odgoditi koncert, ova Ruža mi je kao nekakav pozitivan znak da će sve biti ok. Bit će još koncerata i druženja s mojom publikom kojoj zahvaljujem na podršci.

Onda će sigurno imati i posebno mjesto u vašem domu.

- Naravno, već sam ju smjestio. Oko nje stoje moji Porini, ona je u sredini, a štiti ju kraljica Dora. Znači, ima centralnu poziciju!

Imate li već neke planove za dalje?

- Radim više no nikad. Prije sam doma samo uživao, a sad jako puno radim. Danju u vrtu, a navečer na novim skladbama. Već je gotova i nova verzija jedne stare pjesme "Dom" koja mi puno znači jer poziva ljude na razmišljanje o važnosti domovine i povratka u domovinu. Ima još puno toga, ali to ću sve na vrijeme podijeliti s vama.


Prvi put virtualno Gledatelji oduševljeni originalnom i drukčijom dodjelom Večernjakove ruže Prezenteri Večernjakove ruže 2019 VEČERNJAKOVA RUŽA Prezenteri ovogodišnje Večernjakove ruže o virtualnoj dodjeli: 'U trenutku kad je cijeli svijet stao, vi ste se snašli' iz izolacije VIDEO: Evo kako su nastale pjesme izvedene na povijesnoj Večernjakovoj ruži
 
ISTRAŽIVANJE
Zagreb nakon Bandića: Tomašević uvjerljivo vodi, ali jedno ime je pravo iznenađenje
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Avatar DeborahZM87
    DeborahZM87:

    w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

  • Avatar ElizabethAV75
    ElizabethAV75:

    w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b