Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka je pala

Tomislav Bralić: Rado bih pjevao na Eurosongu za Hrvatsku

'01.07.2012., Split - Na Prokurativama je odrzana zadnja vecer 52. Festival zabavne glazbe Split 2012. Pobjednici Tomislav Bralic i klapa Intrade. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL '
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
27.11.2012.
u 09:00

Povjerenstvo HRT-a u Malmö će poslati skupinu sastavljenu od šest najboljih pjevača koji njeguju tradicionalnu glazbu

Na izboru za pjesmu Eurovizije Hrvatsku će sljedeće godine predstavljati klapa, poručili su s HRT-a. No, u Europi neće zapjevati ni jedna od stotinu klapa koliko ih Hrvatska ima. Naime, još nepoznato tročlano povjerenstvo HRT-a za tu će prigodu sastaviti posve novu klapu.

Prvo pjesma pa izvođač

– Prema pravilima Eurosonga skupina će imati samo šest pjevača među koje ćemo uvrstiti najpoznatije i najbolje klapske glasove iz zemlje – objašnjavaju s Prisavlja.

Jedan je od poznatijih pjevača tradicionalne dalmatinske pjesme Tomislav Bralić koji se s klapom Intrade prije tri godine već okušao na Dori. Iako su dobili najviše glasova publike, 2009. žiri je odlučio da umjesto "Ne damo te pismo naša" u Rusiju ode "Lijepa Tena" Igora Cukrova.

– Ohladio sam se od Eurosonga. Ako tad nisam otišao, mislim da neću nikad – kazao nam je Bralić.

Nova vijest u njemu je ipak probudila nadu da će svoje ljubavne stihove u švedskom Malmöu ipak moći podijeliti i s drugim narodima.

– Bitna je pjesma, a i ideja o sastavljanju klape zanimljiva. Odazvao bih se kad bi me pozvali – kazao je Tomislav Bralić. Prije nego hrvatska glazbena reprezentacija bude izabrana, povjerenstvo, koje još nije izabrano, za mjesec dana bavit će se izborom triju pjesama koje ćemo u ožujku čuti na Dori. Na sličan način, birajući prvo pjesmu pa onda izvođača, HRT i tadašnja urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi Doru su koncipirali i prethodne dvije godine. No, iako su se formule pokazale neuspješnima, v. d. urednika Zabavnog programa Velimir Đuretić nastavio je s varijacijom neslavne prakse.

Treći pokušaj

Godine 2011. na Dori su se u formi reality showa natjecali neafirmirani pjevači među kojima je jedino poznatije ime bio Jacques Houdek. U finalu izbora pobijedila je Daria Kinzer, 23-godišnja Hrvatica s austrijskom adresom. U Europu je otišla s pjesmom "Lahor" Borisa Đurđevića. A Jacques se od natjecanja oprostio optužujući HRT za nepravilnosti u glasovanju i povlačenju iz javnosti. Nakon svibnja ove godine i debakla u Azerbajdžanu i Nina Badrić odlučila se povući iz javnosti.

Kao i klapu, povjerenstvo ju je bez glasovanja poslalo na Eurosong. Ona i njezino "Nebo" ispali su u polufinalu – u kojem će se dokazivati i klapa, jer do finala 18. svibnja Hrvatskoj na putu stoji polufinalna večer 14. ili 16. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Robertissimo
Robertissimo
13:07 27.11.2012.

O lobotomijo lijepa, lobotomijo draga... ovo je prestrašno da bi bilo istina, čak i za hrvatske pojmove.

Avatar Robertissimo
Robertissimo
14:36 27.11.2012.

... doduše, uz dobrog producenta moglo bi se napraviti čudo, ali to bi onda bilo smještanje klapskog pjevanja u neke potpuno nove okvire (sjetimo se Lado Electro kao dobrog primjera). Bojim se da ta ideja ipak nije bila u glavama onih koji su odluku o slanju klape donijeli. Sadržaj njihovih glava je vrlo upitan.

LP
Lebron Petrovic
11:30 27.11.2012.

Čekaj malo, što nema još neki klapski pjevač. Uvijek se eksponira taj Bralić ! Meni on sigurno nije najbolji, dobro pjeva ali ima previše dubok i neugodan glas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije