Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Tata mi je otkrio sočne psovke 80-ih

18.12.2015., Zagreb - Glumac Slavko Sobin, autor predstave 'Sapice' proizvedene u Gradskom kazalistu mladih u Splitu.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
03.03.2016.
u 08:15

Glumac Slavko Sobin autentično pliva vodama novog vala u seriji 'Crno-bijeli svijet', želi vječnu ljubav i čeka dovoljno da odraste za ozbiljne uloge u Americi

Nominacija me dirnula. Sebe nisam nikada doživljavao kao glumca koji će biti priznat nominacijama i nagradama i onda, kad te takva vijest dočeka zbilja nespremnog, prorade emocije. Pala je suza, priznajem, što ću… – iskren je Slavko Sobin kad ga se pita kako je doživio svoju nominaciju za Večernjakovu ružu.

Od koga u konkurenciji najviše strahujete?

Od uzora se ne strahuje, njima se teži. U nevjerojatnom sam društvu. Znaju oni svi koliko im se divim i više od nagrade želim s tih četvero ljudi što više u budućnosti dijeliti kadar.

Nominirani ste za ulogu u seriji Crno-bijeli svijet. 1984. ste godište, niste se ni rodili u vrijeme u kojem je Zagrebom palio lik koji glumite. Tko vam je dao najviše dragocjenih podataka o vremenu novog vala?

Nema te informacije koja mi je trebala, a koju Goran Kulenović nije mogao ispaliti kao iz topa. Naravno, pitao sam i roditelje, svako malo bih ih prekidao na poslu pitanjima tipa: “Ček, je l’ bi Žungul reka baza?” ili “Tata, daj neku sočnu psovku od tada…” Ali način na koji ti likovi, a s njima i Žungul žive, nije pitanje godine u kojoj se to događalo, nego stanja uma koje je bilo manje iskvareno silnom količinom informacija i brzinom dostupnosti… Baš mi se čini da se lijepo družilo.

Što vam iz razdoblja 90-ih, vremena kada ste vi odrastali, najviše nedostaje?

Djed i baka.

Snima se druga sezona serije. Kakav je tempo?

Za sad laganini. Ja sam na rasporedu intenzivnije od ožujka. Što je dobro jer puno se Žungul nešto pipka i skida da bi to snimao sada!

Znači li pojačan angažman u Zagrebu da ste se preselili iz rodnog Splita ovamo ili ne možete bez splitskih rituala?

Više vremena provodim u Zagrebu, ali jurim kući kad god mogu. U Zagrebu smo već, čini mi se, cijelu vječnost bez sunca, a to na mene kao Dalmoša stvarno počinje loše utjecati. U principu, dom mi je tamo gdje mi je posao, koliko god to strašno zvučalo. Ajde, smirit ću se za koju godinu, valjda.

Završili ste American Dramatic Arts u Los Angelesu. Kako ste završili na studiju u inozemstvu?

Slučajno. Guglao sam akademije po Americi i naišao na tu, prijavio se, prošao i o’šao. To je bilo prije mature tako da nisam ni išao na neki drugi prijamni.

Zašto ste se poslije diplome ipak vratili kući? Jedna scenaristica rekla vam je da se vratite u Ameriku sa 37 jer nitko ne piše uloge za 19-godišnjeg terorista...

Istekla mi je viza! A ovo drugo je istina! Izgleda da je bila u pravu jer počinjem dobivati tu i tamo neke manje uloge u američkim projektima. Pomalo… Znači još, koliko, šest godina lufta imam?

Vjerujete li u monogamiju i u vječnu ljubav?

Nije to pitanje vjeruješ li i ili ne, nego želiš li to. Ja želim. Ljubav zahtijeva neprestan rad, trud i ulaganje.

>>Na dodjelu sa sobom vodim mamu

>>Naš Skener je vrh novinarske oštrice

Komentara 4

SE
sestrićna
10:18 03.03.2016.

kako mediji u hrvatskoj od svih domaćih srba rade zvijezde..kao i u yugi...

OX
oxymoron
17:22 03.03.2016.

Sve moze biti naslov! U Hrvatskoj su od politicara gori samo novinari, a odmah iza njih medijske posvuduse i aktivisti. Sad kad i program skolske lektire prilagode idiotskom mentalitetu koji propagiraju, ostaje samo nada da ce nacija sto prije izumrijeti, a ono sto jos vrijedi na vrijeme odseliti. U tom smislu i ovaj clanak daje svoj doprinos.

GR
grodar
13:46 03.03.2016.

I?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije