Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Tako smo puno radili, zaslužili smo Ružu

21.09.2015., Zagreb - Grupa Silente.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
18.02.2016.
u 21:00

Za bend Silente 2015. bila je uspješna godina, što potvrđuju dvije nominacije za Porin i jedna za Ružu, a taj uspjeh proslavit će koncertom u Domu sportova 20. veljače

Dubrovački bend Silente zamijetili smo još prije dvije godine kada su glazbenu scenu obogatili albumom “Lovac na čudesa”. Tada im je izmakla Večernjakova ruža u kategoriji novo lice godine, ali sada im se Ruža ponovno smiješi u kategoriji glazbenika godine. O nominacijama za Ružu, Porin i njihovu koncertu u Domu sportova 20. veljače razgovarali smo sa Saninom Karamehmedovićem.

Prije dvije godine niste osvojili Ružu za novo lice godine, kakve si šanse sada predviđate?

Nismo puno razmišljali o šansama, ali vjerujemo da smo puno napravili u 2015. godini. Zbilja smo se naradili, proputovali Hrvatsku i odradili više od 60 koncerata, objavili novi album i uspješne singlove i baš smo zadovoljni kako je godina prošla, tako da ne bi bilo nezasluženo osvojiti Ružu.

Je li postojao pritisak i hoćete li albumom “Neće rijeka zrakom teći” ponoviti uspjeh prvog albuma?

Bilo je pritiska, ali ne s obzirom na to hoćemo li ponoviti uspjeh prvog albuma, nego u vezi s tajmingom i rokovima. Kako smo počeli intenzivno svirati, nedostajalo nam je repertoara jer s jednim je albumom teško odraditi dužu playlistu pa smo možda zbog toga malo požurili s produkcijom, ali nemamo presing publike i kritike.

U subotu imate veliki koncert u Domu sportova, hoće li to biti svojevrsna proslava dobre 2015. i nominacije za Ružu i Porin?

Poklopile su se nominacija za Ružu i Porin i tri godine kako smo službeno na sceni i u eteru. Zato ćemo pokušati napraviti taj koncert posebnijim i drukčijim, produkcijski i scenografijom. Ne bih otkrivao previše detalja, mogu samo reći da ćemo odsvirati kompilaciju oba albuma. S nama će na pozornici biti i neki naši obožavatelji i podijelit će tremu s nama. Treme ima, ali je pozitivna. U početku smo se brinuli oko toga možemo li svirati u velikoj dvorani jer ipak je to velik zalogaj za nas, ali kako vrijeme ide i ljudi iz cijele regije javljaju nam da će doći na koncert, sigurni smo da će sve proći odlično.

Stižete li na dodjelu Večernjakove ruže 18. ožujka i, osvojite li Ružu, gdje je planirate čuvati?

Trebali bismo stići na dodjelu, a nagrade držimo u Dubrovniku u prostoru u kojem vježbamo. Posložene su na stalaži i, kada nismo od volje na probi i umorimo se, pogledamo prema nagradama i dobijemo motivaciju, barem na 15 minuta.

>>Svi nominirani trebali bi dobiti Ružu

Komentara 1

GR
grodar
21:18 18.02.2016.

Pa tko vas slusa hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije