Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Saša i Edina: Večernjakova ruža posebno nam je slatka jer glasaju naši slušatelji

Foto: Dubravka Strejček Knežević
1/4
09.03.2021.
u 06:53

Emisija “Dobra vibra Laganinija” nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske emisije godine, a njezini voditelji Edina Pršić i Saša Buneta otkrili su nam što im znači prva nominacija, koliko je zahtjevno svako jutro biti “predstavnik” pozitive te što rade u danima kada im je ta pozitiva na izmaku, ali i koliko im prijašnji glumački angažmani pomažu u karijeri radijskih voditelja

Svima nam ujutro treba malo pozitive i dobre vibre, a upravo nam to svakim radnim danom od 7 do 11 sati nude Edina Pršić i Saša Buneta u emisiji “Dobra vibra Laganinija” na Laganini FM-u. Opuštenost, komunikacija bez nervoze i napetosti te programska pozitiva glavne su karakteristike emisije, a u to nikada nije bilo važnije nego u ovim zahtjevnim vremenima. Upravo zbog toga zaslužili su svoju prvu nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske emisije godine. Što im znači prva nominacija, koliko je zahtjevno svako jutro biti “predstavnik” pozitive te što rade u danima kada im je ta pozitiva na izmaku, ali i koliko im prijašnji glumački angažmani pomažu u karijeri radijskih voditelja, saznali smo u razgovoru s Edinom i Sašom u paralelnom intervjuu. Za emisiju “Dobra vibra Laganinija”, ali i ostale nominirane, možete glasati SMS-om, telefonskim pozivima i kuponima iz Večernjaka, a za najsretnije glasače pripremili smo bogat nagradni fond.

Emisiji “Dobra vibra Laganinija” ovo je prva nominacija za Večernjakovu ružu. Što vam znači nominacija?

Edina: Uvijek je lijepo kad se rad i trud prepoznaju, bila sam jako sretna kad sam saznala da smo među nominiranima. Takve potvrde daju nam vjetar u leđa da se trudimo biti još bolji!
Saša: Svi se volimo praviti da nam nagrade nisu bitne, ali ruku na srce, ipak je to potvrda za uloženi trud i predanost poslu te je svakome drago kad se taj trud i nagradi. Večernjakova ruža još je slađa nagrada jer glasaju slušatelji.

Emisiju karakterizira opuštenost, komunikacija bez nervoze i napetosti te programska pozitiva. Koliko je teško svako jutro biti na poslu koji zahtijeva da ste uvijek dobre volje?

Edina: Kad taj posao podrazumijeva dobro društvo i odličnu glazbu, teško je ne biti dobre volje. Naravno, ima svakakvih dana, ali trudimo se uvijek dati ono najbolje od sebe. Puno nam znače i slušatelji koji se svako jutro aktivno uključe u naše rasprave i teme pa nam to odmah izmami osmijeh na lice!
Saša: Emisija ide u jutarnjem terminu kada svakome od nas treba jedan “poguranac” da lakše i ljepše zakoračimo u taj dan. Nije lako svaki put biti dobre volje, ali ipak je u pitanju profesionalizam i uvijek nam je u glavi svijest da ćemo možda upravo mi biti zaslužni za nečiji osmijeh na licu u ova “čudna” vremena.

Foto: Dubravka Strejček Knežević


Što radite kada vam se ipak dogodi dan koji vam nije toliko pozitivan. Uspije li vas emisija svojom pozitivom oraspoložiti?

Edina: To i jest ljepota radija – ne možeš lagati u eteru, sve se čuje pa tako i to da taj dan možda nismo najbolje raspoloženi. I to je OK – i mi smo samo ljudi, ne neki roboti koji nešto govore. Iako, ja po svojoj naravi, i kad sam loše, ne mogu dugo biti u tom raspoloženju, uvijek nađem nešto dobro na što stavim fokus.
Saša: Bilo bi glupo hiniti slušateljima da smo svako jutro savršeno raspoloženi jer to nije ni normalno. U takvim situacijama najbolje je priznati da smo i mi ustali na lijevu nogu, ali da ćemo zajedno sa slušateljima to nekako ispraviti. Slušatelji se tada poistovjete s nama i shvate da je ljudski koji put biti loše volje.

Oboje ste poznati i po glumačkim angažmanima. Što vam je draže – gluma ili radio?

Edina: Mislim da jedno ne treba isključivati drugo, dapače mislim da se divno nadopunjuje.
Saša: Ja sam glumac po vokaciji, ali u ovih 13 godina radijskog iskustva eter mi se toliko uvukao pod kožu da nekako više ne radim razliku između ta dva posla. Sve se to svelo pod isti nazivnik pa slobodno mogu reći da sam izumitelj nove profesije “glumoradijski djelatnik” (smijeh).

Koje vam glumačke vještine pomažu u ulozi voditelja?

Edina: Rekla bih sposobnost improvizacije i snalažljivost u određenim situacijama.
Saša: U samom startu tu je prednost govornih sposobnosti, dikcija, ali i snalaženje u situacijama kada nešto krene u krivom smjeru i kada je talent improvizacije itekako bitan.

Saša, relativno ste se nedavno pridružili ekipi Laganinija. Kako ste kliknuli s Edinom? Kako ste oboje snalazite?

Pa imao sam malu tremu prije dolaska na Laganini jer nisam znao što i kakva me ekipa očekuje. Možda zvuči izlizano, ali nekako smo na prvu, uz čašicu rakije za dobrodošlicu, kliknuli. Malo je teže u nekim godinama uklopiti se u novu sredinu, ali nakon nekoliko dana imao sam osjećaj kao da sam na Laganiniju još od pelena (smijeh). Bilo bi pravo čudo da s Edinom nisam kliknuo na prvu jer njen karakter ne dopušta da čovjek bude sa zadrškom i figom u džepu. Edina mi je pravo osvježenje i razlog da i dalje guštam u ovom poslu.

Foto: Dubravka Strejček Knežević


Kako ste se snašli tijekom karantene, jeste li prekinuli emitiranje emisije, vodili od kuće, iz studija uz mjere?

Edina: Cijelo smo vrijeme u studiju, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Koliko god bila izazovna ova vremena, trudimo se, koliko je to moguće, održati “staro normalno”. Zahvalna sam da, unatoč pandemiji i svemu što nas je snašlo, i dalje imam taj privilegij raditi.
Saša: Nama se život, što se posla tiče, u karanteni nije nimalo promijenio osim što po hodnicima redakcije nosimo maskice. Dapače, ja sam to shvatio kao neki zadatak da damo sve od sebe i da uložimo dodatni trud kako bismo našim slušateljima koliko-toliko život održali onakvim na kakav smo svi bili naviknuti.

Čemu vas je naučila prošla godina, poslovno i privatno?

Edina: Naučila me više cijeniti neke male stvari koje imamo tendenciju podrazumijevati, pokazala nam je kako smo maleni i da jedino što možemo jest dati najbolje od sebe iz dana u dan, osvijestiti sve što imamo i na tome biti zahvalni. Ne bih ništa dijelila na dobro i loše, nego na iskustva zbog kojih rastemo i zbog kojih imamo priliku postati bolji ljudi.
Saša: Prošla godina nije me ništa novog naučila, nego me samo podsjetila koliko su neke stvari nebitne. Koliko smo nemoćni pred nekim situacijama i da moramo prvenstveno biti ljudi jedni prema drugima. Podsjetilo me na neke “male” stvari koje nas čine sretnima i da moramo živjeti iz dana u dan.

Ako nam epidemiološke prilike dopuste da dodjelu Ruže održimo u HNK, koga ćete povesti na nju?

Edina: Sašu, naravno!
Saša: Edinu.

Za sve koji glasuju Večernjakova je ekipa zajedno sa De'Longhijem, Telefunkenom i Kenwoodom pripremila brojne vrijedne nagrade čiji popis možete pronaći u nastavku:

De'Longhi ECAM350.55.B aparat za kavu – pojedinačne vrijednosti 4899,30 kn 2x Telefunken 65UA9002 Ultra HD LED TV – pojedinačne vrijednosti 4599,99 kn Kuhinjski robot KENWOOD KMX750RD – pojedinačne vrijednosti 2499,00 kn Kuhinjski robot KENWOOD KHH326WH – pojedinačne vrijednosti 2448,99 kn De'Longhi ECI341.BK aparat za espresso kavu, crna boja – pojedinačne vrijednosti 1469,00 kn De'Longhi EC685.W aparat za kavu – pojedinačne vrijednosti 1199,00 kn   Za svoje favorite možete glasati na sljedeći način: SMS-om na broj 60 085 (Glasač mora prvo upisati ključnu riječ RUZA2020 te nakon razmaka broj kategorije i broj osobe za koju glasa. Npr. ako glasa za kategoriju 3 i osobu pod rednim brojem 2, poruka glasi : RUZA2020 32). Cijena SMS poruke iznosi 2,40 kn (uključen PDV). Operater usluga s dodanom vrijednosti : MOJ TELEKOM D.O.O., TRG KREŠIMIRA ĆOSIĆA 11, ZAGREB, MB 02497913, TEL. 01/3659-058. telefonom na broj 065 900 900 (Po pozivanju treba slijediti govorne upute za glasanje: prvo se bira broj kategorije za koju se glasa, a zatim broj osobe.

Cijena po pozivu iz fiksne mreže je 1,50 kn (uključen PDV) , a po pozivu iz mobilne mreže 2,40 kn (uključen PDV). Operater usluga s dodanom vrijednosti: MOJ TELEKOM D.O.O., TRG KREŠIMIRA ĆOSIĆA 11, ZAGREB, MB 02497913, TEL. 01/3659-058. kuponom koji će izlaziti u Večernjem listu, u prilogu Ekran, te u Večernjakovim magazinima – Living, Diva, Slano & slatko i Ordinacija.. Kupon će biti potrebno ispuniti traženim podacima i poslati poštom na adresu: Večernji list d.o.o., „Večernjakova ruža 2020 nagrađuje“, p.p. 915, 10001 Zagreb Nominirane pronađite ovdje, a pravila nagradne igre na ovom linku.

Komentara 1

DV
Džontra Volta
06:10 10.03.2021.

stoposto četnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije