Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Večernjakova ruža

Prijavite se za Večernjakovu ružu 2021., ove godine dodjeljujemo i novu nagradu!

Dodjeljuje se ukupno osam nagrada (u svakoj kategoriji po jedna) za ostvarenja od siječnja do prosinca 2021. godine na području RH
10. prosinca 2021. u 08:15 7 komentara 7428 prikaza
Foto: Pixsell kolaž
Pogledajte galeriju 1/8

Večernjakova Ruža najstarija je i najvažnija medijska nagrada koja godinama stvara trendove i, uz glasove svojih čitatelja, nagrađuje najbolje. Od samih početaka pokazali smo da nam je važno prestižne nagrade uručiti onima koje struka i naši čitatelji najviše cijene, a ove smo godine otišli i korak dalje.

Uveli smo novu kategoriju DIGITALNU RUŽU jer internet je dio naše svakodnevice, a mnogo je onih čiji rad pratimo upravo online. Stoga sada imamo osam kategorija, a vjerujemo da će i ova nova kod naših čitatelja pobuditi jednako zanimanje kao i dosadašnje kategorije. Prijaviti se može još samo danas. 

VEČERNJI LIST upućuje JAVNI POZIV svim TV i diskografskim kućama te radijskim postajama za nominiranje svojih djelatnika/emisija za nagradu VEČERNJAKOVA RUŽA za 2021. godinu

  I.

Večernjakova ruža tradicionalni je izbor, jedini u Hrvatskoj u kojem se u osam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske produkcije.

Riječ je o osobama koje su se svojim radom, odnosno ostvarenjem istaknule na medijskoj sceni te o najpopularnijim TV ili radijskim emisijama iz svih područja djelatnosti, od politike do sporta.                                                                 

 II.

Dodjeljuje se ukupno osam nagrada (u svakoj kategoriji po jedna) za ostvarenja od siječnja do prosinca 2021. godine na području RH.

Za svaku navedenu kategoriju, uz obrazloženje, video ili audiosnimku, sve TV i diskografske kuće te radijske postaje mogu poslati svoje prijedloge.                                                                

   III.

Kategorije su:

1. TV OSOBA GODINE

Za izbor TV osobe godine mjerila su kvaliteta, popularnost, gledanost... a tko je svojim televizijskim poslom obilježio 2021. godinu, odlučit ćete vi.

2. RADIJSKA OSOBA GODINE

Zbog njihova glasa ostajemo vjerni njihovim radiopostajama. A iza toga glasa stoje znanje, obrazovanje, mentalna brzina, komunikativnost... Tko je od radijskih voditelja bio najbolji u 2021. godini?

3. GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE

Koji nas je glumac/glumica zadivio ulogom u serijama ili u filmskim hitovima? Koji se to glumac/glumica u 2021. godini upisao na listu glumačkih legendi?

4. TV EMISIJA GODINE

To su emisije o kojima se govori godinama, o kojima se predaje u novinarskim školama... Tražimo najbolje televizijske emisije u 2021. godini.

5. RADIJSKA EMISIJA GODINE

Tražimo najbolje radijske emisije u 2021. godini, ali isključivo domaće produkcije. Koja je to radijska emisija u 2021. godini?

6. GLAZBENIK GODINE

Pjevačica/pjevač/grupa koji su u 2021. godini objavili novi nosač zvuka ili imali zapaženu koncertnu turneju.

7. NOVO LICE GODINE  

Nova zvijezda na hrvatskom glazbeno-radijsko-televizijsko-glumačkom nebu! Tko su osobe koje su u 2021. godini zakoračile na put medijske slave i uspjeha?         

8. DIGITALNA RUŽA GODINE      

U ovoj se kategoriji Ruža dodjeljuje za iskorak i pomak u digitalu. Koga ste u prošloj godini najviše pratili na društvenim mrežama i na streaming platformama, čije ste YouTube kanale najčešće posjećivali, koji su se podcasti najviše gledali i slušali? Odlučite tko je u 2021. godini zaslužio najviše vaših "lajkova".

 IV.

Odluku o nominacijama donosi žiri, a u svakoj kategoriji ukupno je pet nominiranih.

Žiri može pravovaljano odlučivati ako je sastanku nazočno više od polovice njegovih članova, a odluka se smatra donesenom ako je za nju glasala većina članova.

Žiri ima pravo u okviru svih zadanih kategorija po svom izboru nominirati osobu ili emisiju koja nije prijavljena.

Konačnu odluku o dobitnicima donose čitatelji Večernjeg lista putem kupona, telefonskim pozivima i SMS-om.                                     

 V.

U konkurenciji za nagrade mogu biti sve osobe/emisije za koje njihove kuće smatraju da su obilježile 2021. godinu. Rok za prijavu je 31. prosinca 2021. godine.

Odluku o nominiranima članovi žirija donose i objavljuju najkasnije do 15. siječnja 2022. godine. Dobitnici će biti objavljeni u ožujku 2022. godine.

VI.

Prijave dostaviti na adresu: Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb, s naznakom „Prijava na javni poziv – Večernjakova ruža“ ili na e-mail adresu vecernjakovaruza@vecernji.net.

VIDEO Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže 2021.

U.K. film premiere of 'The Monuments Men' sjećate li ga se? Kakva transformacija! Poznati glumac imao je 180 kilograma, a sada ponosno pokazuje liniju omiljena voditeljica Karmela Vukov-Colić: Moja su djeca gurmani, sin Noa odlično priprema biftek, a kći Rea pitu od limete iz belgije Bend koji dijeli isto ime kao nova varijanta korone: 'Nemamo ništa s virusom, ali stvaramo zaraznu muziku'

 

tužne priče glumaca
Imali su slavu i novac, a zbog loših odluka završili su na prosjačkom štapu, neki i ispred pučke kuhinje
američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson
OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA
Drama u Južnom kineskom moru: Američki F-35 srušio se na nosač aviona, pilot se katapultirao