Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurovizija

Predstavnik Finske sa sobom u Liverpool poveo prikolicu s besplatnom saunom

Liverpool: Generalna proba uoči sutrašnjeg finala Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
13.05.2023.
u 09:34

Käärijä je tada nastupio posljednji sa svojom pjesmo 'Cha cha cha' i neobičnim nastupom koji se posebno istaknuo. No, njegov nastup nije jedina neobična stvar koju je napravio vezano za Euroviziju. Käärijä je u neposrednu blizinu Arene u kojoj se ove godine održava ovo natjecanje doveo prikolicu sa saunom.

Večeras je na rasporedu veliko finale Izbora za pjesmu Eurovizije gdje naši predstavnici, riječka grupa Let 3 nastupa pretposljednja. Naime, večeras će svoje izvedbe pokazati 26 izvođača, a letovci će to učiniti 25. Uz njih, nastupit će i predstavnici zemalja koje su nastupile u drugom polufinalu te one s kojima su se letovci već susreli u prvom polufinalu. Tu su i zemlje velike petorke te Ukrajina koja je prošle godine pobijedila na izboru. 

Većina priprema za večerašnji glazbeni spektakl je odrađena, a i obožavatelji ovog događaja već su izabrali svoje favorite. Među onima koji su dobili najveću podršku jest i predstavnik Finske Käärijä (29) s kojim su se letovci već susreli u prvom polufinalu. Käärijä je tada nastupio posljednji sa svojom pjesmo 'Cha cha cha' i neobičnim nastupom koji se posebno istaknuo. No, njegov nastup nije jedina neobična stvar koju je napravio vezano za Euroviziju. 

Naime, Käärijä je u neposrednu blizinu Arene u kojoj se ove godine održava ovo natjecanje doveo prikolicu sa saunom. Da će finska prikolica sa saunom biti u Liverpoolu obećao je prijatelju Jukki, koji njegovo obećanje nije ozbiljno shvatio.

-  Kad se pripremao za samo natjecanje govorio mi je: 'Ti i Sauna idete sa mnom u Englesku'. Nisam ga držao za riječ. Mislio sam da to onako priča. No mjesec dana prije polaska pitao me jesam li sredio sve oko dolaska – rekao je, a prenosi 24 sata.

Sauna je za Liverpool poslana trajektom iz Helsinkija, a putovala je tri dana. Prikolica je smještena kraj štandova s hranom, a Käärijä je saunu dosad koristio triput. Korištenje saune je besplatno za sve posjetitelje.

- Snimao je u njoj intervjue. Sauna je njegov backstage. Tu je doveo i druge natjecatelje - kaže Jukka.

Inače, naši predstavnici odradili su posljednje probe prije veliko finale, a na njima je nastupio i Zoran Prodanović Prlja koji je posljednjih dana odmarao radi prehlade. Okupljenim novinarima kratko je poručio da je dobro.

- Sada svi zajedno moramo ponavljati: ŠČ, ŠČ, ŠČ... Počnimo skupa mantrati kako bismo širili pozitivnu energiju i udružili se u borbi protiv gluposti,  netolerancije i rata. Jer svaki rat je glup, ni u jednom nema pobjednika, u svakom ratu ima samo žrtava i zato mi moramo jednom zauvijek reći da nam je puna kapa svakog rata - poručili su naši eurovizijski predstavnici.

VIDEO Tereza Kesovija o nastupu Leta 3 na Euroviziji: Nešto mi je falilo, moraju biti življi i uvjerljiviji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije