Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevnik velikog Perice

Otokar Levaj u šoku je jer njegovog Fulira nema u novoj sezoni: Prije par mjeseci sam bio u scenariju

Zagreb: Snimanje serije Dnevnik velikog Perice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
29.08.2023.
u 16:45

Obavijestili su me da se iz dramaturških razloga on ukida i da ispada iz daljnjih kombinacija, otkrio je Levaj

HRT-ova serija 'Dnevnik velikog Perice' dobit će nastavak. Brojne obožavatelje serije razveselila je vijest da će se snimati druga sezona koja se očekuje u jesenskoj shemi 2024. godine, ali u drugoj sezoni hvaljene serije redatelja Vinka Brešana neće gledati Otokara Levaja kojeg je odluka o ukidanju njegovog lika iznenadila.

-  Noge su mi se odsjekle kada sam čuo da se moj lik ukida. Obavijestili su me da se iz dramaturških razloga on ukida i da ispada iz daljnjih kombinacija. Prije par mjeseci sam još uvijek bio u scenariju. Ja sam na mail dobio par rečenica u kojima mi zahvaljuju na suradnji. Meni je bilo fantastičnu surađivati, ali eto, to je profesionalni razlog i pravo autora. Mene je šokiralo jer se tome nisam nadao - rekao je Levaj za 24 sata.  Redatelj Vinko Brešan objasnio je zašto je donio odluku o izbacivanju lika Eugena Fulira. 

- Nemamo što raditi s njim. Nije se oženio za gospođu Šafranek i to je taj problem. On je sporedan lik koji je bio vezan za Anu Šafranek i Pericu. Sada je to sve konzumirano. Pokušali smo, ali ne ide... - kazao je Brešan. 

VEZANI ČLANCI

Kada je ovu vijest Levaj objavio na svom Facebooku njegovi prijatelji iz svijeta glume i brojni pratitelji bili su iznenađeni što Eugena Fulira neće biti u novim nastavcima serije. Pitali su glumca zašto je tome tako, a Levaj je odgovorio:

- Objašnjenje je da se usprkos maestralnoj ulozi(citat) u najnovijoj verziji nije uspjelo zavrtjeti priču oko mog lika, tako nešto i bla bla žao nam je, radujemo se budućoj(sic!) suradnji.

Prije mjesec dana je objavljeno kako se serija nastavlja na prethodnu sezonu i nastavlja se pratiti život Perice nakon što je ispunio svoj cilj i postao pjevač, a već uigranoj glumačkoj ekipi u ovoj se sezoni pridružuje i novi lik. - Taj lik je dugo radio kao glazbeni producent u Hamburgu. Zamislite što se događalo u Hamburgu između 1962. i 1967. godine i s kim je mogao raditi. Sada se vratio u Jugoslaviju i ima visoke ambicije. Njegove visoke ambicije poremetit će odnose među našim junacima - rekao je Brešan u srpnju ne želeći otkrivati više detalja o samom liku, ali i osobi koja će ga utjeloviti. 

VIDEO Joker Out oduševio publiku na Špancirfestu

Komentara 6

ČE
četvrti
17:37 29.08.2023.

Dnevnik velikog Perice negledljiva je serija u kojoj su njeni autori počinili rodoskrvnuće na grmečlijski način nadoštukavajući Majerov komad (nb: objavljen 1942.) i Golikovu genijalnost dogodovštinama dotepenačkih jugo oficira i milicajaca. Zato, g Levaj, ovo izbacivanje smatrajte pozitivnim: vama mjestoto nije među majorima i milicajcima kojima je upravo Zagreb, Majerov i Golikov, bio crvena krpa.

OL
olujasviholuja
17:37 29.08.2023.

Da tu ulogu igra Rade, nebi je ukinuli. Dnevnik Velikog Perice ,trebao je poslužiti da je cvalo bratstvo i jedinstvo izmađu hrvata i srba , a u izvornom filmu nespominju se ni juga niti zrbi,već je to ljubavna komedija koja je apolitična

Avatar miro.f.miric
miro.f.miric
07:49 30.08.2023.

scenaristi i Brešan nemaju mašte nadograditi lik Fulira na novu razinu, a kako bi i imali kad ne kuže i ne baštine Zagreb i njegovu fakinažu ... a kaj buš, serija je tak i tak za ... kiflu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije