Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Nina Badrić: Imam puno planova ako se, Bože daj, sve smiri

Foto: Instagram
1/6
24.01.2022.
u 07:00

Nina Badrić i prošle je godine oduševljavala publiku zbog čega je zaslužila nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenika godine.

Nina Badrić na dobrom je putu da uskoro složi buket Večernjakovih ruža ako je čitatelji i njezina publika ove godine nagrade Ružom u kategoriji glazbenika godine. Pjesma "Pamtim" koju je objavila krajem 2021. godine postala je hit u kratkom roku, a onda je publiku nagradila i albumom "The best of album" na kojem se nalaze njezini hitovi od 2014. godine.

Večernjakovu ružu ste osvojili 1997., zatim drugu 2003. godine i treću 2019. godine, koliko bi vam značilo da i ove godine slavite u kategoriji glazbenika godine?

Večernjakova ruža je od prve godine svog postojanja postala prestižna nagrada koju mnogi glazbenici priželjkuju, pa tako i ja. Sjećam se svoje prve Ruže. Konkurencija je bila opaka, ja sam se tek zalaufala u karijeri i nisam mislila da je upravo ja mogu osvojiti. Međutim, došla je ravno meni u ruke. Bila mi je veliki poticaj za dalje i bila sam presretna što su je čitatelji Večernjeg baš meni dodijelili i prepoznali u meni nekoga tko će ostati. Bila bi mi iznimna čast da je osvojim i ove godine jer glas publike je nešto što najviše poštujem.

Pjesma "Ja još uvijek imam istu želju" gotovo je četiri mjeseca bila prva na Top 40, a onda ste krajem godine objavili i singl "Pamtim" i "The best of album" s vašim hitovima od 2014. godine do danas. Jeste li na početku 2021. godine očekivali ovako uspješnu i produktivnu godinu?

Prije nesretne pandemije objavila sam "Ratujem s tugom" i "Ne mogu da biram". U međuvremenu i "Ja još uvijek imam istu želju", a sada nedavno i "Pamtim". Pjesma "Ja još uvijek imam istu želju" još je uvijek na top -listama što je pravo čudo. Obara sve rekorde po dugotrajnosti na top-ljestvicama i to je nešto što me jako raduje. Pokušavam se ponašati i živjeti kao da je sve u redu, no jako je teško u ovim vremenima raditi svoj posao koji je zaista stao.

U 2020. održali ste spektakularan koncert u Areni Zagreb, imate li u planu velike koncerte za ovu godinu, koju Arenu ili dvoranu biste najviše voljeli napuniti svojim obožavateljima i održati im koncert?

Poslije zagrebačke Arene imala sam dogovorenu turneju koja je otkazana zbog svega. Nažalost, još uvijek se ništa nije promijenilo nabolje za nas glazbenike. Sve je neizvjesno još uvijek. Imam puno planova ako se, Bože daj, sve smiri. Uskoro, za Valentinovo nastupam u Lisinskom, a s novim albumom svakako ponovo krećem na regionalnu turneju.

I Večernjakove ruže, ali i brojne druge nagrade koje ste osvojili tijekom karijere dokaz su kako je vaša predanost poslu i kvaliteta konstanta od vaših glazbenih početaka, koliko je teško održati tu kvalitetu i koja je vaša tajna?

Najlakše je uspjeti. Teško je uspjeh održati. Moja karijera traje, evo, već skoro punih 25 godina bez padova ili pauze. Uvijek ima jednu prekrasnu konstantu, a temelj svega su pjesme, posvećenost i veliki rad. Publika je to nagradila stostruko, a ja sam sretna što me vole i nose sve ove godine.

Foto: Instagram
Prvu Ružu dali ste mami, dvije su ostale kod vas, ako osvojite Ružu i ove godine, hoćete li je zadržati ili ćete je podijeliti s nekim tko je utjecao na vaše stvaralaštvo u prošloj godini?

Prva je Ruža završila kod mame i tate. Bili su presretni što sam je osvojila pa sam je odnijela njima. Ako je osvojim ove godine, zadržat ću je kod sebe i polako ih slagati u jedan prekrasan buket.

Možemo li vašoj publici najaviti neke nove pjesme, imate li u svojoj ladici već pohranjene neke potencijalne hitove i gdje ih najčešće zapisujete: u bilježnicu, mobitel, na papiriće...?

O da! Pjesama je puno, sada smo u fazi da ih filtriramo i odabiremo one koje idu na album. Vjerujem da ćemo do rujna imati gotov album.

S nama ste sudjelovali i u virtualnoj dodjeli Večernjakove ruže, kakvo je to bilo iskustvo i je li vam sada, nakon dvije godine pandemije, dosta te virtualne stvarnosti?

Ja bih radije da se možemo gledati u oči, zapjevati zajedno i družiti se poslije dodjele nagrada. I želim da sve virtualno što prije završi i da se možemo i zagrliti kako Bog zapovijeda.

Nadajmo se da će nam epidemiološke mjere to dopustiti i da ćemo Ružu održati u HNK, imate li već dogovoreno tko će vam biti pratnja na ovoj dodjeli?

Više razmišljam o haljini nego o pratnji, ha-ha-ha.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriju Glumačko ostvarenje godine 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije