Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆE NA ŽNJANU

Nakon optužbi o navodnoj provali Danke Derifaj u Thompsonovu kuću oglasio se RTL

Foto: Boris Ščitar ilustracija
1/6
13.08.2021.
u 14:53

- Reporterka Danka Derifaj bila je na novinarskom zadatku koji je od javnog interesa, te svojim postupcima nije prekršila niti jedan zakon. Sve što je otkrila možete pogledati 23. kolovoza u našem istraživačkom magazinu „Potraga“ od 19.20 sati - odgovorili su nam iz službe komunikacija RTL-a.

Nakon navodnih optužbi kako je sa snimateljem provalila u Thomposnovu kuću, te mu šetala po krovu oglasili su se i s RTL-a.

- Reporterka Danka Derifaj bila je na novinarskom zadatku koji je od javnog interesa, te svojim postupcima nije prekršila niti jedan zakon. Sve što je otkrila možete pogledati 23. kolovoza u našem istraživačkom magazinu „Potraga“ od 19.20 sati - odgovorili su nam iz službe komunikacija RTL-a.

Odmah nakon što je u javnost izašla objava kako je navodno provalila u Thompsonovo dvorište, na Facebooku se oglasila i Danka Derifaj. 

- Obzirom da se fake news širi brzinom požara, ukratko: Radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne provali. Popeli smo se na krov susjedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara, Branko Miodrag, jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sada izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište, iako se nalazi na susjednoj čestici od njegove - napisala je Derifaj. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

Podsjetimo, kako piše portal narod.hr u četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do navodne provale u Thompsonovu kuću, a na objavljenoj slici nadzornih kamera vidi se kako su na bazen na katu njegove kuće popeli se novinarka RTL-a Danka Derifaj sa snimateljem, te Thompsonov susjed Branko Miodrag. U trenutku navodne provale, kako Narod.hr doznaje od osoba bliskih obitelji,  u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece. Thompsona i suprugu nazvala su prestrašena djeca opisujući da po terasi, koja se nastavlja na njihovu dnevnu sobu, hodaju dva muškarca i žena, obilaze oko bazena, približavaju se ulazu u dnevni boravak. Thompsonova je supruga, Sandra, jureći kući, pozvala policiju. Thompson se u to vrijeme nalazio u Čavoglavama. Po dolasku policije napravljen je zapisnik. Na jednoj se snimci objavljenoj na narod.hr vidi kako Miodrag pomaže Derifaj da se ljestvama iz prizemlja popne na terasu Thompsonove obiteljske kuće i prijeđe ogradu terase. Druge dvije snimke pokazuju kako se Derifaj, Miodrag i snimatelj šeću po Thompsonovoj terasi, travnjaku, oko bazena, razgledavaju i snimaju, kao da se ne nalaze na privatnoj terasi i u vrtu privatne kuće.

Policija nam je na potvrdila kako se nije radilo o provali.

"U odnosu na upit obavještavamo Vas kako jučer na tom području nismo zabilježili kazneno djelo teške krađe s provaljivanjem. Policijski službenici u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali su po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", stoji u odgovoru policije. 

Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček: 

 

 

Ključne riječi

Komentara 30

UM
umnjak
16:49 13.08.2021.

Braniti ovakav razbojnički akt je utuživo i za tu tv. Umjesto da javno osude provaljivanje i zaplašivanje djece.. Strašno!

Avatar SKH.majmun
SKH.majmun
16:35 13.08.2021.

Ova je postala poznata radi provale u tuđu kuću inače nitko je nebi znao.

DU
Deleted user
17:06 13.08.2021.

Dakle, provala se od danas naziva 'novinarski zadatak'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije