Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SPLITU

Pozvana policija zbog snimanja Danke Derifaj u dvorištu Thompsonove kuće

Foto: PIXSELL
1/9
13.08.2021.
u 12:49

Policijski službenici u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali su po dojavi, izašli su na teren, obavili potrebne provjere i razgovore te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, stoji u odgovoru policije.

Dan nakon što su mediji objavili kako je pjevač Marko Perković Thompson pokrenuo sudske sporove protiv svojih susjeda u zgradi na splitskom Žnjanu jer su stanovi ispod njegova izgrađeni ilegalno, dogodila se nova drama u Splitu. Naime, kako piše portal narod.hr, u četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do navodne provale u njegovu kuću, a na objavljenoj slici nadzornih kamera vidi se kako su se na bazen na katu njegove kuće popeli novinarka RTL-a Danka Derifaj i snimatelj te Thompsonov susjed Branko Miodrag.

U trenutku navodne provale, kako Narod.hr doznaje od osoba bliskih obitelji, u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece. Thompsona i suprugu nazvala su prestrašena djeca opisujući da po terasi, koja se nastavlja na njihovu dnevnu sobu, hodaju dva muškarca i žena, obilaze oko bazena, približavaju se ulazu u dnevni boravak. Thompsonova je supruga, Sandra, jureći kući, pozvala policiju. Thompson se u to vrijeme nalazio u Čavoglavama. Po dolasku policije napravljen je zapisnik.

 

Na jednoj se snimci objavljenoj na narod.hr vidi kako Miodrag pomaže Derifaj da se ljestvama iz prizemlja popne na terasu Thompsonove obiteljske kuće i prijeđe ogradu terase. Druge dvije snimke pokazuju kako se Derifaj, Miodrag i snimatelj šeću po Thompsonovoj terasi, travnjaku, oko bazena, razgledavaju i snimaju, kao da se ne nalaze na privatnoj terasi i u vrtu privatne kuće.

Danka Derifaj oglasila se na svom Facebook profilu te je kazala kako se radilo o novinarskom zadatku.

"S obzirom na to da se fake news širi brzinom požara, ukratko: radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne o provali. Popeli smo se na krov susjedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara Branko Miodrag jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sada izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište iako se nalazi na čestici susjednoj njegovoj." 

Foto: Facebook Leo Nicolier

Da se nije radilo o provali, potvrdili su nam i iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

"U odnosu na upit obavještavamo Vas kako jučer na tom području nismo zabilježili kazneno djelo teške krađe s provaljivanjem. Policijski službenici u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali su po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", stoji u odgovoru policije. 

Podsjetimo, razlog zbog kojeg tuži svojih desetak susjeda jest taj što su dijelovi stanova koji se nalaze ispod Thompsonova izgrađeni ilegalno, prenosi Slobodna Dalmacija. Glazbenik traži da se njegovi susjedi koji žive od četvrtog do drugog kata isele iz prostora ili da mu isplate novčanu naknadu za korištenje tog prostora. Kako Slobodna piše, Thompson od susjeda traži da zazidaju one dijelove stana koji prelaze na njegovu česticu ili da te dijelove predaju njemu. Ovakva je situacija nastala jer u originalnom planu ondje gdje se sada nalaze ilegalno izgrađeni prostori trebao je biti javni prolaz, ali prolaza danas nema i ilegalno su izgrađeni dodatni kvadrati koji se sada nalaze na Thompsonovoj čestici.

Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček:

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije