Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Matija Cvek nakon osvajanja prestižne statue: 'Baš sam ponosan'

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/13
25.03.2023.
u 13:14

U toj su se kategoriji borili Nina Badrić, Dino Jelusić, grupa Dalmatino, Matija Cvek i Jelena Rozga, a statuu je odnio Matija Cvek

Dodjela prestižne nagrade Večernjakove ruže u petak je u zagrebački HNK privukla gotovo sva poznata hrvatska lica, a neki od njih bili su u igri da svoju karijeru "zapečate" lijepom crvenom ružicom kao potvrdom svom radu. Dodijelili smo osam nagrada u osam kategorija za najpriznatija TV, radijska, glumačka, digitalna i glazbena imena, a šećer na kraju jučerašnje dodjele, odnosno posljednja kategorija bila je upravo glazbenik godine. U toj su se kategoriji borili Nina Badrić, Dino Jelusić, grupa Dalmatino, Matija Cvek i Jelena Rozga. Prezenteri koji su uručili statuu bili su voditelj Duško Ćurlić te iznenađenje večeri - izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i branič Joško Gvardiol koji su se javili iz Splita jer ih tamo danas čeka okršaj s Walesom u kvalifikacijama za Euro 2024.

Ćurlić je na kraju pročitao kako je publika odlučila statuu dati perspektivnom Matiji Cveku, koji je nakon uručenja nagrade i nama rekao par riječi kako se osjeća kao dobitnik Ruže.

Ruža večeras ide Matiji Cveku, čovjeku koji je nekako navikao da osvaja nagrade..

Nije navikao, nikad se neće naviknuti i svaki put će mu biti drago!

Što znači za tebe ova nagrada Večernjakove ruže?

Ma ludilo, tradicija, ustvari sad sam i ja dio tradicije i baš sam ponosan. Evo, baš sam ponosan.

Svi znamo album "Izbirljivo i slučajno" je izašao sad već prije dvije godine, nominiran si bio i za Porin. Kažu da je ova pjesma "Trebaš li me" s Eni Jurišić jedna od najvećih hitova zadnjih nekoliko godina?

Dobro, ona je nama donijela neku prekretnicu u karijeri, prešli smo granice, sve najljepše se dogodilo. Ljudi ju pjevaju, ona se emitira nenormalno. Dakle, jednostavno, sve oko te pjesme je slučajno.

Znaš kako kažu, glazbenici da imaju prokletstvo drugog albuma. Kad naprave prvi odličan debitantski album, teško je napraviti drugi. Kako ti stojiš po tom pitanju?

Ne znam, mi smo već napravili i drugi, osim "Izbirljivo i namjerno". Pripremamo ga, završavamo ga. Meni je taj drugi bolji pa se valjda i moje nešto računa.

Kad izlazi taj drugi album?

U devetom mjesecu.

Jedva čekam čuti, ovaj je bio zaista odličan. Kažu, nasljednik si Dina Dvornika u tom nekom funky ritmu?

Ma dobro, svega je tu, tu je stvarno svega, Dino je samo jedan od uzora i apsolutno najveći genijalac i obožavam ga, ali ja mislim da je tu baš mješavina svega i da svatko može naći svoje nešto.

Imaš li neko posebno mjesto za ovu Ružu?

Imam, posadit ću u vrtu!

Više trenutaka s dodjela Večernjakove ruže pogledajte u našoj galeriji.

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža
1/350

Komentara 1

ED
edvardl
14:36 25.03.2023.

Tko je taj???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije