Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Ksenija Kardum: 'Našli smo se u uglednom društvu, pa će eventualna pobjeda biti slađa'

Ksenija Kardum
Foto: Nova TV
1/4
06.03.2023.
u 07:00

Vrijedna ekipa vrhunskih reportera, urednika i voditelja preselila je u novi, najmoderniji studio u ovom dijelu Europe, a osim lokacije s koje gledatelje izvještavaju o svim aktualnim zbivanjima Dnevnik Nove TV dobio je i novi termin pa tako od prošle godine umjesto u 19:15 kreće u 19 sati. Najlgedanija su informativna emisija, pa im je to donijelo još jednu nominaciju za Ružu u kategoriji TV emisija godine

Protekla godina bila je godina velikih promjena za informativnu redakciju Dnevnika Nove TV koji je, kada je gledanost u pitanju, već godinama lider među informativnim emisijama. Vrijedna ekipa vrhunskih reportera, urednika i voditelja preselila je u novi, najmoderniji studio u ovom dijelu Europe, a osim lokacije s koje gledatelje izvještavaju o svim aktualnim zbivanjima Dnevnik Nove TV dobio je i novi termin pa tako od prošle godine umjesto u 19:15 kreće u 19 sati. Kako su se snašli u novonastalim okolnostima, zbog čega su već 13 godina najgledanija informativna emisija, ali i što im u znači nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija otkrila nam je direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Ove godine informativna emisija Dnevnik Nove TV nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine. Jeste li se nadali nominaciji? Što vam ona znači?

I jesam i nisam. Dnevnik je napravio veliku promjenu u 2022. pa je s jedne strane izgledalo kao moguće da će žiri to pozitivno vrednovati i nominirati nas. S druge strane, Dnevnik već ima dvije Ruže kao TV emisija godine pa uvijek postoji mogućnost da žiri odluči ne nominirati nekoga tko je već bio u konkurenciji. Već sama nominacija znači i priznanje da je netko stručan naš rad procijenio kvalitetnim.

Kako ste se osjećali kad ste saznali za nominaciju?

Sretno i nervozno istodobno. Da nismo nominirani bilo bi mi žao jer nismo odabrani u top 5, ali nominacija je uvijek i svojevrsni pritisak. Realno, ovo je natjecanje – ne tko je bio najbolji u gledanosti jer tu smo već pobijedili u svojoj skupini, nego čiji su gledatelji najmotiviraniji glasovati.

Kome ste prvom javili za nominaciju i kakva je bila atmosfera u redakciji tog dana?

Najprije sam rekla kolegama u redakciji, onda sam twittala o nominaciji Dnevnika i Sabine. Pa je krenulo čestitanje. Online i uživo. Atmosfera je uvijek dobra kad osjećamo da smo napravili nešto što je pohvaljeno.

Za TV emisiju godine nominirani su i "RTL Danas", "Qatara", "Potjera" i serija "Šutnja", koga smatrate najvećim konkurentom u kategoriji?

Poštujem ih sve. Našli smo se u uglednom društvu pa će eventualna pobjeda biti tim slađa.

Od prošle godine "Dnevnik Nove TV" krenuo je s novim terminom emitiranja. Je li bilo izazovno promijeniti već ustaljene navikle gledatelja? Kako se to odrazilo na gledanost s obzirom na to da u istom terminu kreću informativne emisije konkurentskih televizija?

Ostali smo broj jedan i to i dalje s priličnom razlikom u odnosu na ostale. Sada mi se čini da smo za termin više bili vezani mi koji radimo Dnevnik. A gledatelji su, očito, vezani za emisiju, ne toliko za satnicu.

Proteklu godinu pamtit ćete i po selidbi. Nakon 13 godina napustili ste redakciju u Remetincu. Jeste li se 'udomaćili' u novom prostoru? Kako je promjena okoline utjecala na samu atmosferu unutar redakcije?

U staroj redakciji proveli smo 17 godina. Ostalo je tamo puno uspomena, ali selidbu smo jedva dočekali. Kao i uvijek kada ideš u nešto novo, zavladalo je uzbuđenje. Cijeli niz promjena, ne samo adrese, nego i oko Dnevnika, dolaska novih lica, stvorio je atmosferu nove mladosti.

Velika promjena Dnevnika Nove TV od prošle godine je i novi, najsuvremeniji studio iz kojeg voditelji svakodnevno ulaze u domove gledatelja. Koliko je taj tehnički aspekt utjecao na sam sadržaj? Je li danas znatno zahtjevnije kreirati zanimljiv i relevantan televizijski sadržaj?

Tehnički aspekt treba biti jedan od alata za bolju prezentaciju sadržaja. Naš novi studio ima pregršt mogućnosti, mislim da nismo pokazali ni 10 posto do sada. Nije ideja da se sve dogodi u mjesec, dva. I istina je da sada imamo puno više posla. Kada si okružen s 3 videozida, moraš ih koristiti inače nemaju smisla. Kada imaš 360 studio, moraš pronaći načina da i to uklopiš u sadržaj – inače nema smisla. Kada dobiješ duplo više prostora za 3D prikaze, moraš se angažirati da oni izgledaju što bolje. A istodobno, ni sa čim pretjerivati jer Dnevnik ne smije izgledati natrpano/ šareno. Taj veliki prostor i različite pozicije za prezentaciju učinili su i naše voditelje Dnevnika mobilnijima unutar studija. Što je moderan pristup.

Dnevnik Nove TV bogatiji je i za neke nove rubrike kao što su rubrika 'Poziv' Domagoja Mikića i 'Razotkrivanje' koju vode Sabina Tandara Knezović, Barbara Štrbac i Hrvoje Krešić. Spremaju li se još neke novosti kada je u pitanju sadržaj?

Sjajno je što su spomenute rubrike zaista brzo pridobile pozornost gledatelja. A i institucija. Nakon gotovo svih priča koje smo emitirali u Pozivu dogodili su se pozitivni pomaci i reakcije. Sve buduće sadržajne promjene uvodit ćemo postupno. Kao i sa korištenjem tehnike – ne treba sve pokazati u prvih mjesec, dva.

Što smatrate najvećom snagom informativne redakcije Nove TV?

Zajedništvo. To što nam je stalo. Do posla, kolega, Dnevnika, Provjerenog, Nove TV.

Ako Ruža završi u vašim rukama znate li već gdje ćete ju smjestiti?

U kolegij sobu, kada bude gotova, da je svi vide. Prethodne dvije Ruže među prvim su stvarima koje smo preselili iz stare zgrade u novu. Trenutačno su spremljene u mom uredu, ali čim sredimo novu sobu za sastanke sele tamo.

Stižete li na svečanu dodjelu Večernjakove ruže 24. ožujka u HNK? Koga ćete sve povesti sa sobom?

Naša redakcija uvijek dođe u velikom broju i tako će biti i ovoga puta. Osim Dnevnika, bodrit ćemo i Sabinu Tandaru Knezović nominiranu za TV osobu godine. Večer Ruže uvijek je lijepo organizirana, zaista je svečanost, uzvanici se lijepo osjećaju. A najljepše kada idu doma s nagradom.

VIDEO: Mama ŠČ! treća najgledanija pjesma Eurovizije na službenim stranicama u veljači 

Komentara 2

ZV
zvezdomor
08:30 06.03.2023.

Alo ,Mija...di je Bo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije