Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završnica THE VOICEa

Kad bira publika, dečki idu dalje, ali cure su uspješnije

Voice
Foto: Dario Njavro za HRT
1/11
13.04.2015.
u 09:00

Sljedeće subote o prolasku u finalnu emisiju odlučuju isključivo glasovi gledatelja.

Reality natjecanja nisu uvijek posve pravedna i ne mogu zadovoljiti svačiji ukus, a s obzirom na to da pravila uglavnom propisuju kako publika odlučuje o tome tko će dalje, a tko kući, često do izražaja dolazi koliko je glasačko tijelo nepredvidljivo i kako se telefona radije primaju – djevojčice.

Četiri jahača na glasovima

Jer, kad bira publika, bolje prolaze dečki. Tvrdnja se pokazala točnom i u subotnjem showu The Voice. Publika je mogla "spasiti" po jednog natjecatelja svakog od četiri mentora i nepogrešivo u daljnje natjecanje poslala četiri mladića: Alena Bičevića, Dinu Petrića, Matea Resmana i Marina Jurića Čivru.

Mentori su pak među preostalih dvoje natjecatelja iz svojeg tima morali izabrati onoga tko će nastaviti natjecanje do pobjede u prvoj sezoni hrvatske inačice popularnog showa i to je bio posljednji put da u showu imaju pravo glasa. Pobjednika showa izabrat će – publika.

Tony Cetinski odlučio je da s njim u polufinale ide Jure Brkljača, dok je Sara Barbarić za utjehu dobila lančić. Ivan Dečak izabrao je Ivu Gortan, a ispala je Elena Stella, koja nije baš oduševila izvedbom kultne Radioheadove pjesme "Creep". Indira Levak odlučila je da dalje ide Ana Opačak, dok se Bruna Oberan oprostila od daljnjeg natjecanja. Najteže je, barem prema onome što smo vidjeli u subotu, bilo Jacquesu Houdeku.

– Ovo je šah-mat, uzdahnuo je kad je publika dalje pogurala Dinu Petrića. Vidjelo se kako nije očekivao da će morati birati između svoje dvije favoritkinje – Nine Kraljić i Eme Gagro. Nadao se, čini se, da će publika direktno u polufinale izabrati Ninu Kraljić, koja je apsolutna favoritkinja svih anketa, ali ni unatoč tome nije osvojila dovoljno glasova da svojeg mentora spasi teške odluke.

– Vrlo odgovorno i s uvažavanjem ostalih pjevačica u showu reći ću da ste vas dvije najbolje pjevačice u showu. Na audicijama sam se okretao najboljima i imam osjećaj da su najbolji birali mene – kazao je vidno potreseni Jacques te Emu poslao kući.

A, gdje su danas?

Ema je pak poraz primila sa smiješkom. Jer, zapravo i nema razloga biti nezadovoljna. Pokazalo se dosad da su, iako domaća publika u reality showovima pobjedu voli staviti u ruke mladića, djevojke te koje će sudjelovanje u talent-emisiji bolje iskoristiti. Rafael Dropulić, pobjednik u showu Story Supernova i u Farmi, nakon albuma "Ja sam Rafo" povukao se sa scene, dok se Natali Dizdar, s kojom se Rafo prije 10-ak godina borio u finalu, može pohvaliti zavidnom glazbenom karijerom ovjenčanom Porinom... A tko se sjeća Patricka Jurdića koji je 2010. godine osvojio titulu Hrvatskog idola? Za 10 glasova pobijedio je tada Lidiju Bačić, čije se poskočice vrte na gotovo svim radijskim postajama...

>>Nina je favorit, ali je li Ema Gagro nepravedno ispala iz showa?

>>Tko bi, po vašem mišljenju, trebao pobijediti u Voiceu?

Komentara 6

SA
Sanjar2908
09:33 13.04.2015.

Malo je glupo da u showu u kojem se traži najbolji glas HR, odlučuje publika!

GA
galico
12:48 13.04.2015.

Ne znam tko bira pjesmu ali i to je način na koji se može nekome pomoći a nekom odmoći...jer ako se publici sviđa pjesma može se proći bez obzira na sposobnosti... Recimo da betko od Jure,Alena, Dina ili Matea moraa izvesti ACDC...baš me zanima kako bi to izgledalo??? Uvijek dobiju sladunjave pjesmuljke....

PA
Pajkoslava
10:08 13.04.2015.

Jacques, u prošloj emisiji si izabrao Emu Gagro, jer si rekao da je imala bolji performans od Pjerina. Koliko sam vidjela i ovaj put si se složio da je Ema imala bolji performans od Nine, a to si učinio svojimm naklonom.. zašto onda nisi išao tim principom za koji si rekao da ćeš po njemu suditi??? Ne bojim se ja za Eminu karijeru, jer je ima već sada. Ali molim te budi dosljedan onoga što govoriš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije