Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tekst pisala vanna

Još jedno iznenađenje na Dori: Martin Kosovec će predstaviti svoju pjesmu 'Maštarija'

Foto: Luka Brajković
1/9
21.02.2024.
u 15:51

Iza glazbe stoji Predrag Martinjak Peggy, mix i mastering radio je Miroslav Lesić Lesique, a odmah nakon Martinove izvedbe na Dori „Maštarija“ će diljem svijeta moći slušati putem svih glazbenih platformi

Na velikoj pozornici Dore, premijerno na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) svoju će pjesmu predstaviti Martin Kosovec, ovogodišnji pobjednik The Voice Hrvatska. Osim što će imati priliku odabrati koje pjesme žele čuti u finalnoj emisiji ovogodišnjeg hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, gledatelji će u petak, 23. veljače imati čast prvi čuti - „Maštariju“! MARTIN svoju iščekivanu prvu pjesmu objavljuje s Universal Music Hrvatska, a suradnju je ovom prilikom nastavio sa svojom mentoricom Vannom koja potpisuje tekst.

Iza glazbe stoji Predrag Martinjak Peggy, mix i mastering radio je Miroslav Lesić Lesique, a odmah nakon Martinove izvedbe na Dori „Maštarija“ će diljem svijeta moći slušati putem svih glazbenih platformi.

U izravnome prijenosu iz HRT-ovih studija očekuju nas dvije polufinalne večeri koje su na rasporedu u četvrtak 22. i u petak 23. veljače. U obje večeri gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a 8 najboljih ići će u završnicu u nedjelju 25. veljače. Dakle, za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2024. natjecat će se 16 pjesama. 

VEZANI ČLANCI: 

Valja naglasiti kako o najboljima u polufinalnim večerima odlučuju isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), a u finalu će o najboljoj pjesmi odlučiti podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasovi gledatelja. Hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove će godine birati četiri hrvatska žirija: iz HRT-ovih centara Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Euorvision Song Contesta 2024.: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari, producenti itd..

HRT je za gledatelje pripremio i atraktivan show program. Tako će u prvoj večeri polufinala nastupiti francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu - Slimane. Radi se o trenutno jednoj od najvećih zvijezda u Francuskoj koji je pobijedio u petoj sezoni francuske inačice showa The Voice i koji je prodao preko 2 milijuna primjeraka albuma, osvojio je pet puta nagradu NRJ Music Award i ostvario preko 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Na Eurosong putuje s pjesmom “Mon amour „(Moja ljubav) , koju će na Dori imati prigode čuti hrvatska publika.

VIDEO Đokovićeva majka promijenila je vjeru: Roditelji me nisu učili da vjerujem u Boga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije