Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA RELIGIJA

Isplivali novi detalji o Tomu Cruiseu: Nicole Kidman odvlačila ga je od scijentologije, oni joj prisluškivali pozive

Tom Cruise
Foto: Pixsell
1/12
01.10.2022.
u 22:00

Cruise je polako počeo micati od ove ''zajednice'' 1997. godine kada je snimao film 'Eyes Wide Shut'', Stanleyja Kubricka s tadašnjom suprugom Nicole Kidman, piše u novoj knjizi pod nazivom 'A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology' koju je napisao bivši crkveni časnik Mike Rinder.

 Hollywoodski glumac Tom Cruise već je niz godina istaknuti član Scijentološke crkve koja još uvijek izaziva kontroverze. Tom je crkvu počeo pohoditi krajem 80-ih nakon što je oženio glumicu Mimi Rogers, a uz kolegu Johna Travoltu svakako je jedan od najistaknutijih članova koji tvrdi kako su mu scijentološki programi pomogli da se riješi disleksije, no zbog svega njegov privatni život trpio je posljedice.

Cruise je polako počeo micati od ove ''zajednice'' 1997. godine kada je snimao film 'Eyes Wide Shut'', Stanleyja Kubricka s tadašnjom suprugom Nicole Kidman, piše u novoj knjizi pod nazivom 'A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology' koju je napisao bivši crkveni časnik Mike Rinder. Kako navodi, Cruise je počeo ignorirati pozive šefa Davida Miscavigea tijekom snimanja u Londonu što ga je navelo da crkvenog izvršnog direktora Martyja  Rathbuna pošalje u Veliku Britaniju kako bi izvršio reviziju, odnosno proces kroz koji se subjekt prolazi kroz događaje u svom životu kako bi se oslobodio negativnosti i postigao razinu 'jasnosti što je bilo okidač za ponovno uvlačenje u svijet scijentologije, a to je dovelo do problema između Toma i Nicole Kidman koju je doveo u crkvu nekoliko godina ranije, ali ona nije nije izrazila posebnu želju da postane član iako je njezin otac bio psihijatar. 

Naime, prema Scijentološkoj crkvi, psihijatrija pruža neprikladnu skrb i pretjerano oslanjanje na psihijatrijske lijekove. Crkva se tada osjećala ugroženo zbog utjecaja koji je Nicole imala na njihovu ''najveću zvijezdu'' pa je šef s holivudskim odvjetnikom Bertom Fieldsom angažirao zloglasnog privatnog istražitelja Anthonyja Pellicana da špijunira Nicole i prisluškuje joj telefon, piše u knjizi te otkriva kako je  Rathbun okrenuo usvojenu djecu para, Isabellu i Connora protiv glumice tako što ih je indoktrinirao u učenja L. Rona Hubbarda o supresivnim osobama. Prema scijentološkom kanonu, supresivna osoba je ona koja crkvu smatra neprijateljem.

-Kada su se Tom i Nicole 2001. razveli, Miscavige je bio sretan što 'negativan utjecaj' Nicole više ne odvlači Toma od scijentologije. Cruise je nakon toga postao gorljiviji u svojoj glasnoj javnoj podršci scijentologiji i Miscavigeu- piše Rinder.

VIDEO Bivši zaposlenici Meghan Markle otkrivaju da je šefica iz pakla: Zvala je svakih deset minuta i urlala!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije