Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

I doajen poput Mladena Kušeca tresao se od uzbuđenja zbog nagrade

Preminuo legendarni novinar i pisac Mladen Kušec
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/16
14.03.2024.
u 06:59

Te je večeri slavila i žena za sva vremena Zdenka Kovačiček, voljom čitatelja Večernjeg lista izabrana za glazbenicu godine

Da je glazbena, televizijska i radijska scena u 2017. bila iznimno uspješna, potvrdilo se i u proljeće sljedeće godine u Hrvatskom narodnom kazalištu, čije je gledalište tijekom dodjele Večernjakove ruže bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

– Teško je opisati kakav je osjećaj primiti Ružu, možda ga je najbolje opisati kao drhtav jer se doslovno tresem – izrekao je tada 80-godišnji HRT-ov doajen Mladen Kušec, uz čije su radijske i televizijske emisije poput "Tonkica Palonkica frr..." i "Patuljci pojma nemaju" stasale generacije djece. Svoju je Ružu Kušec dobio kao najbolji radijski voditelj u 2017., što mu je bila iznimna čast jer se nagrada poklopila s krajem njegove karijere. Te je večeri slavila i žena za sva vremena Zdenka Kovačiček, voljom čitatelja Večernjeg lista izabrana za glazbenicu godine.

– Ružu ću staviti na svoj klavir – kazala je.

U kategoriji za lice godine pobijedio je Zoran Šprajc, a za najbolju televizijsku emisiju izabran je Dnevnik Nove TV, zbog čega je voditeljski dvojac Marija Miholjek i Saša Kopljar dva puta izišao na pozornicu, prvi put u ulozi prezentera, a drugi put da bi primili zasluženu nagradu. Ruža za televizijsko glumačko ostvarenje godine pripala je Goranu Bogdanu, novo lice bio je Ivan Dorian Molnar s HTV-a, a radijska emisija godine "Rock antologija" Slavina Balena, koja se emitirala na Radiju 101.

GALERIJA Svečana dodjela Večernjakove ružeza 2017.

Preminuo legendarni novinar i pisac Mladen Kušec
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije