Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučeno je

Hrvatsku će na Eurosongu 2013. predstavljati klapa

klapa
PIxsell
26.11.2012.
u 13:11

Na izbor za pjesmu Eurovizije povjerenstvo HRT-a neće poslati ni jednu od postojećih skupina. Posve novu grupu sastavit će od, po svom mišljenju, šest najboljih klapskih pjevača iz zemlje

Klapska pjesma Hrvatsku će sljedeće godine predstavljati na izboru za pjesmu Eurovizije. HRT je na svojim stranicama danas objavio javni poziv za odabir pjesme.

U njemu traže tri originalne pjesme (stihovi i glazba) klapskog glazbenog izričaja – jednu glavnu i dvije rezerve. Pjesmu će odabrati povjerenstvo sastavljeno od tri člana koja će imenovati HRT.

Nakon izbora pjesme povjerenstvo će sastaviti klapu koja će nas predstaviti u Europi. Naime, hrvatsku pjesmu na Eurosongu neće izvesti ni jedna od postojećih klapa, nego nova, sastavljena od šest najboljih klapskih pjevača iz zemlje.

Na ovaj način birajući prvo pjesmu pa izvođača, HRT je pjesmu za Eurosong birao i prethodne dvije godine kada su nas u Europi predstavljali "Lahor" i Darija Kinzer te Nina Badrić i njezino "Nebo".

Ključne riječi

Komentara 23

CR
crocro
14:44 26.11.2012.

I da se nadovežem, ako slučajno ne uspije klapa, onda je slijedeća vrsta operna arija i tako će mo eksperimentirati umjesto da se prilagodimo ostatku europe. Pa prije bi pobjedila ona severinina Italiana nego bilo što drugo, jer europa hoće dinamiku i zabavu a ne uspavanke.

R9
ronaldo 9
14:47 26.11.2012.

sramota, ne razumijem po čemu je netko to odredio a još manje razumijem kak bi ta klapa trebala dobro proći tamo

CR
crocro
14:42 26.11.2012.

Ljudi dragi, ja inače obožama sve pjesme svih naših Hrvatskih krajeva. Ali klapska glazba ne spada u ovu kategoriju, jer je Europa jednosvano neće prepoznati. Taj stil pjevanja nema kod koji bi se prepoznao kao živanah i zabavan. Ja volim služati klape, ali ovo nije za Eurosong. Opet će biti "uništa". Uostalom o tome odlučuju samo pojedinic bez ikakvih izlučnih takmičenja i ti pojedinici će biti odgovorni za neuspjeh. Zašto pojedinic odlučuju a ne Hrvatski građani o tome se treba povesti ozbiljna istraga, a odgovorni biti sankcionirati. Odabir pjesme treba ponovo staviti u nadležnost slušatelja, gledatelja i građana. Dosta je pojedinačnih ludorija. Ali niti jedne riječi nemam protiv klapskog pjevanja, ali njega treba ubaciti u njegovu kategoriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije