Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u londonu

Hrvatska redakcija portala Hello! Croatia posjetila je ekskluzivnu izložbu posvećenu Coco Chanel

BRITAIN-LONDON-CHANEL-EXHIBITION
Foto: Li Ying/XINHUA
1/7
13.10.2023.
u 18:59

Izložba "Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto" je otvorena u slavnom muzeju Victoria and Albert Museum, a "izumi" jedne i jedine Gabrielle Chanel koji su izloženi ondje su, među ostalima, su blejzeri i kostimi od tweeda, prugaste majice u spoju sa širokim hlačama, ogrlice i detalji od bisera i mala crna haljina

Fantastična Chanel izložba u Londonu početkom listopada otvorila je vrata svojim posjetiteljima, a među sretnicima koji su dobili ekskluzivnu pozivnicu modne kuće Chanel je i hrvatska redakcija portala Hello! Croatia. Izložba je posvećena svim fazama života i rada najpoznatije modne dizajnerice svih vremena, a redakcija portala Hello! Croatia se s velikim zadovoljstvom zaputila u London koji je organizirao prvu britansku izložbu s originalnim izlošcima koje je osmislila sama Mademoiselle Coco.

Izložba "Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto" je otvorena u slavnom muzeju Victoria and Albert Museum, a "izumi" jedne i jedine Gabrielle Chanel koji su izloženi ondje su, među ostalima, su blejzeri i kostimi od tweeda, prugaste majice u spoju sa širokim hlačama, ogrlice i detalji od bisera i mala crna haljina.

VEZANI ČLANCI

- Čim smo zakoračili u legendarni muzej postalo je jasno da ćemo u sljedećih sat vremena uroniti u bajku koja je ispisala povijest mode. Chanel izložba u Londonu prati život i djelo Gabrielle Chanel od otvaranja prvog butika u Parizu 1910. godine pa sve do njezine posljednje kolekcije koja je prikazana 1971. godine - pišu iz Hello! Croatia i dodaju da je "vidjeti uživo njezinu veliku želju za savršenstvom, pretočenu u haljine i kostime koje su postale ultimativni simbol stila među ženama diljem svijeta, uistinu nešto posebno".

Među najstarijim izlošcima ističu se kreacije koje je svijetu predstavila 1916. i  1917. godine, originalni kostimi koje je Gabrielle Chanel dizajnirala za balet ruske produkcije “Le Train Bleu” 1924. godine, tamnocrvena haljina iz 1935. godine i starinski kupaći kostimi s dugačkim majicama i hlačicama iz sredine dvadesetih.

Jedan prostor u muzeju posebno je rezerviran za legendarni parfem Chanel No 5, koji je Gabrielle izbacila 1921. godine, a koji je u prvom oglasu u Harper’s Bazaaru, reklamirala sama. Danas se taj parfem možda smatra izborom za ozbiljnije gospođe, no kad ga je izbacila na tržište, Coco je bila itekako progresivna.

(231004) -- LONDON, Oct. 4, 2023 (Xinhua) -- People visit a souvenir shop of the exhibition "Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto" at the V&A Museum in London, Britain, Oct. 3, 2023. The exhibition lasts until Feb. 25, 2024. (Xinhua/Li Ying) Photo: Li Ying/XINHUA
Foto: Li Ying/XINHUA

- Kad pred sobom vidite nevjerojatni modni opus vizionarke koja je u žensku modu uvela pojam moći, nevjerojatno je zamisliti s kojom je strašću tijekom cijelog svog života stvarala, a ako vas zanima koliko je godina imala kad je otvorila prvi butik, odgovor je 27. S 27 godina, Gabrielle Chanel, koja se obrazovala u strogoj katoličkoj školi (odora časnih sestara kasnije je poslužila kao inspiracija za mnoge njezine kreacije), shvatila je da želi napraviti nešto veliko i važno u svom životu. Uz financijsku pomoć udvarača otvorila je butik na adresi 21 Rue Cambon u Parizu, u kojem su se prvotno prodavali šeširi - pišu još. 

Bogata izložba ne prikazuje samo modu koju je stvorila već i njezin život, ljubavne priče, snove, strahove i sretne trenutke, duboko utkane u svaki izložen komad, a ako se nađete u Londonu do 25. veljače 2024. godine, savjetujemo da svakako posjetite ovaj modni spektakl!

VIDEO Aleksandra Prijović otkrila da uživa u alkoholu: 'Kada sam rodila, rekli su mi da trebam piti što više piva'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije