Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
melodije jadrana

Hana Grašo se vratila na pozornicu nakon rođenja Albe, a došli su je podržati i Grašini roditelji

Split: Sakralni pop koncert ‘Misa Mediteranea’ Tončija Huljića i Hane Huljić na Melodijama Jadrana
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/32
24.06.2023.
u 09:39

U petak je čast svečanog otvorenja imao Tonči Huljić sa svojom Misa Mediterana, prvom pop misom na svijetu koju je skladao s kćeri Hanom Huljić Grašo, a koncert je okupio brojne posjetitelje

Fantastična revija glazbe Melodije Jadrana započela je u petak 23. lipnja u splitskoj Galeriji Meštrović, ambijentu koji je kao stvoren za isplanirani prvi dan. Naime, u petak je čast svečanog otvorenja imao Tonči Huljić (61) sa svojom Misa Mediterana, prvom pop misom na svijetu koju je skladao s kćeri Hanom Huljić Grašo (32).  

Hana mu se kao solistica i pridružila na izvedbi, a solo dionice izvodili su još Lorena Bućan i Karlo Vudrić. Osim njih, u izvedbi su sudjelovali i Gospel zbor Mihovil te veliki orkestar pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

VEZANI ČLANCI

Nakon Mise Mediterana, Huljić je, kao što je i najavljeno, u posebnim obradama za orkestar i zbor izveo svoje najveće hitove: Marija Magdalena, Suze biserne, Ako te pitaju, Providenca, Ja san rojen da mi bude lipo, Dvaput san umra, i slično. 

Vjekoslava Huljić sa sobom je povela i sestru Brankicu Šolu kao podršku, a Hanu su došli bodriti i roditelji njezinog supruga Petra, Zoran i Snježana Grašo.

23.06.2023.,Split-Prva vecer Melodije Jadrana: Pop koncert Misa Mediterana Toncija i Hane Huljic-Graso. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim obitelji, Tončijeve Huljićeve su došli podržati i brojni poznati, poput pjevačica Jelene Rozge, Domenice, i bivšeg gradonačelnika grada Splita Andre Krstulovića Opare koji je stigao sa suprugom Danielom Marasović Krstulović.

Hani je ovo bio svojevrsni povratak na glazbenu scenu nakon rođenja kćerkice Albe, a za Dalmatinski portal progovorila je o tome.

- Nakon dvije godine trebalo je probuditi sve što na čemu sam cijeli život radila, išla na satove pjevanja. Kako zadnje dvije godine nisam ništa radila imala sam osjećaj da je sav trud pao u vodu, ali se nadam da sam uspjela zadovoljiti zahtjevnu publiku kao što je splitska - kazala je Hana.

Večeras je na rasporedu koncert grupe TBF, dok je u nedjelju na redu finalna večer 'Hit ljeta' koja će okupiti vodeća imena domaće scene, a ovaj glazbeni spektakl moći će se pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu Hrvatske radiotelevizije od 21.10 sati.

Na Melodijama Jadrana čeka nas čak šest dueta: Petar Grašo i Nina Badrić („Nemoj“), Zorica Kondža i Jacques Houdek („Jubavi svitlo“), Neno Belan i Mia Dimšić („Ajmo u đir“), Giuliano i Ivica Sikirić Ico („Ako ona nije ta“), Antonia Dora Pleško i Ivan Ive Županović („Dvije obale“), Ivo Perkušić i Nataša Janjić („Ludost“).

VIDEO Odlična atmosfera na prvom zajedničkom koncertu Colonije, Karme i grupe ET

Komentara 1

DU
Deleted user
10:56 24.06.2023.

Ispraznost nad ispaznošću, sve je ispraznost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije