Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Goran Bogdan: Bio sam filmski štreber koji je gutao sve, a neko vrijeme sam čak i radio u videoteci

Goran Bogdan
Foto: Boris Ščitar
07.03.2014.
u 14:38

Glumac nominiran za nagradu u kategoriji najbolje tv glumačko ostvarenje otkriva zašto je postao glumac i kako se slagao na snimanju na kojem mu je partner bio pravi bik

Nominaciju vam je donijela uloga u filmu “Sonja i bik”. Kako je bilo snimati film? I je li bik bio spreman na suradnju?

I na setu je sve prošlo s puno smijeha. Cijela ekipa se zbližila i famijalizirala jer smo pola filma živjeli zajedno u hotelu Zagreb u Splitu. I bik je postao dio ekipe, iako nije s nama živio u hotelu. Ponašao se jako profesionalno, stameno i mirno. Ja sam bio onaj koji je histerizirao u njegovoj blizini, ali pokazalo se apsolutno nepotrebno.

Kako ste saznali da ste nominirani za Večernjakovu ružu?

Kako nisam baš revan pratitelj dnevnih novosti, tako nisam čuo ni pročitao da sam nominiram, već mi je majka u razgovoru spomenula da joj se čini da je negdje nešto slično vidjela. Mislio sam da je nešto krivo pročitala, ali kad me nazvao prijatelj i pitao isto, posumnjao sam da se nešto događa.

Tko vam je bio glumački uzor?

Kao klinac sam bio zagriženi filmofil, čak sam radio i u videoteci neko vrijeme. Gutao sam sve, od Stevena Seagala do Fellinija. Uzora sam imao više stotina svaki drugi dan. Sve vezano uz film me fasciniralo. Baš sam bio mali štreber. U Širokom Brijegu gdje sam odrastao, pogotovu u to vrijeme, nije bilo kazališta tako da je jedini doticaj s mojim današnjim zanimanjem bio preko filmova. Videoteka La bamba bila je moj hram.

Što sada čitate?  

Ne znam je li to namjerno, ali u zadnje vrijeme se stalno vraćam domaćoj literaturi, i to pretežno piscima iz BiH. Taman sam završio Mirka Kovača, a čekaju me Selimović “Ostrvo” i Derviš Sušić “Ja, Danilo”. Nisam detektirao razlog tome. Da li u sjeni turbulentnih događaja u BiH ili općenito kako u toj sirotoj zemlji ništa nikako da dođe na zelenu granu, možda u povijesti i literaturi tražim odgovor za tog našeg čovjeka. Već dulje vrijeme mi je najdraži junak Agan Babunić iz Sušićeva “Nevakta”. Bavio bih se tim sevdahom.

Stari ste roker koji ima i svoj bend. Stiže li neki album?

Radimo na tome, ne dovoljno brzo koliko bismo htjeli, ali ne damo se. To mi je veliko zadovoljstvo.

Dolazite li na dodjelu Večernjakove ruže u HNK 21. ožujka i koga ćete povesti?

Tu večer imam predstavu tako da ću u HNK doći s blagim zakašnjenjem od sat i pol. Kako dolazim iz ZKM-a, dotrčat ću, ovaj put sam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije