Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojila srca publike u supertalentu

Filipinka Chriztel o životu u Hrvatskoj: Jezik mi je bio najveći problem, a Jadran me podsjetio na Filipine

Supertalent
Foto: Nova TV
1/5
13.11.2023.
u 12:30

Filipinka Chriztel Renae Aceveda (12) već nekoliko godina živi u Svetom Martinu na Muri, a posebno je oduševljena hrvatskom narodnom baštinom. Svojom izvedbom jedne popevke u Supertalentu osvojila je srca publike, a s nama podijelila kako joj je u Lijepoj Našoj.

'Supertalent' nam svakog vikenda donosi mnoštvo iznenađenja i različitih vještina koje razne osobe imaju. U protekloj, sedmoj audicijskoj emisiji, srca žirija i publike osvojila je međimurska Filipinka Chriztel Renae Aceveda (12) koja već nekoliko godina živi u Svetom Martinu na Muri gdje ide i u osnovnu školu. Chriztel je posebno oduševljena kulturom ovog kraja, a nakon selidbe i sama se zainteresirala za međimurske popevke i narodnu nošnju. Svojom izvedbom u showu oduševila je publiku koja joj je dala 'zlatni gumb', a Martina je objasnila da je ovo prvi put da se publika tako zauzela za nekoga.

- Osjećam se jako veselo, nemam riječi uopće, jako sam zahvalna - rekla je talentirana Filipinka nakon nastupa, a s nama je podijelila svoje dojmove o Hrvatima te našoj kulturnoj baštini. Chriztel je istaknula da joj se kod Hrvata najviše sviđa što uvijek pozdravljaju s osmijehom, a dodala je i da su od početka svi ljubazni prema njoj.

- Jednom prilikom kada mi se potrgao bicikli tijekom vožnje kroz susjedstvo, jedna gospođa mi je ponudila pomoć i pomogla mi ga popraviti - prisjetila se te dodala i da su djeca iz susjedstva dolazila kod nje te pitala želi li se ići igrati s njima, iako im je tada komunikacija bila problem. Mlada pjevačica ističe i da njezini prijatelji u Međimurju podržavaju njezino pjevanje tradicionalne hrvatske glazbe. Svoj talent za glazbu Chriztel je otkrila uz pomoć obitelji. Naime, na Filipinima je njezina obitelj u posebnim prilikama zajedno pjevala karaoke, a pjevala je i mamom.

Foto: Nova TV

- Jednom smo mama i ja pjevale duet te me je ona pitala da otpjevam visoke note. To mi je dopustila tek kada se uvjerila da sam talentirana - rekla je pjevačica te dodala da se s hrvatskim tradicionalnim pjesmama također upoznala preko mame.

- Mama je prva čula pjesme na jednom tradicionalnom događanju na kojem smo bili i zaključili smo da zvuče jako lijepo. Tada sam naučila nekoliko pjesama, a potom i druge. Mama mi i inače puno pomaže u pripremi mojih nastupa - kaže Chriztel te je za idući nastup u showu otkrila samo da će pjevati iz srca.

- Potrudit ću se dati sve od sebe i nadam se da će se svima svidjeti - zaključila je te osvrnula i na hrvatsku baštinu.

- Hrvatska narodna nošnja malo sliči filipinskoj, jer obje imaju duge suknje i puno boja. Posebno volim kada se zavrtim u suknji, tada se osjećam kao princeza - rekla je te dodala da su joj je hrvatska tradicija zanimljiva jer je drugačija i zabavna te da je sretna s cijelim iskustvom života u Hrvatskoj. No, priznaje, najviše joj se svidjela naša hrana. Osim toga, osvrnula se na zapreke na koje je naišla kada se doselila. Kaže da joj je jezik bio najveći problem.

VEZANI ČLANCI

- Uz pomoć i veliku potporu učiteljice Anđelke svladala sam jezik i sve mi je postalo lakše - kazala je te dodala da joj ponekad nedostaje obitelj.

- Posebno baka i rođaci koji su na Filipinima. S rođacima sam išla zajedno u školu i igrali smo se zajedno. No, kada me uhvati nostalgija napravimo videopoziv, a nekad i samo gledam fotografije i prisjećam se vremena provedenog zajedno - priznaje pjevačica koja je kazala i da joj je prvi odlazak na more probudio veliku nostalgiju. Kaže da čim je vidjela našu obalu, prisjetila se Filipina zbog plaža, kupanja i obiteljskih druženja. Kao najdraže mjesto na našoj obali, pak, izdvaja Zadar, jer ga je prvog posjetila.

VIDEO Jasna Zlokić otkrila koju pjesmu joj je bilo neugodno pjevati pred svećenicima

 

Komentara 1

Avatar Cohen
Cohen
12:43 13.11.2023.

Trebali ste stavit video s tog nastupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije