Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boluje već 36 godina

Denis Latin zbog neizlječive bolesti podvrgnuo se novom tretmanu: 'Trajalo je pet sati'

Denis Latin i dr. Dinko Kaliterna
Foto: Facebook
1/6
05.03.2022.
u 09:58

- Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima najveću moć cijeljenja i obnavljanja uništenih stanica. Matične stanice imaju jak protuupalni učinak, utječu na imunosni sustav - pojasnio je Latin.

HRT-ov urednik i novinar Denis Latin (55) već se 36 godina bori s Chronovom bolesti zbog koje je do sada pet puta završio na operacijskom stolu. Početkom veljače svojim se pratiteljima na Facebooku pohvalio da je počeo s eksperimentalnom terapijom matičnim stanicama kod dr. Dinka Kaliterne te da su prvi rezultati fantastični.

U četvrtak je ponovno bio u poliklinici i to na tretmanu matičnim stanicama. - Konačno! Kod dr. Dinko Kaliterna obavio sam dugo najavljivani tretman matičnim stanicama koji traje pet sati, nije kompliciran i bezbolan je. Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima najveću moć cijeljenja i obnavljanja uništenih stanica. Matične stanice imaju jak protuupalni učinak, utječu na imunosni sustav - pojasnio je Latin i objavio snimku na kojoj doktor Kaliterna pojašnjava dobrobiti ovakve terapije.

Ranije je kod doktora Kaliterne primio i nekoliko infuzija, a samo tjedan dana nakon početka primanja terapije, čiji je cilj olakšavanje problema kod Chronove bolesti, rezultati su fascinantni. - Koža se potpuno promijenila, a energija se vratila na razine kakve sam imao prije dvadeset godina. Budim se u dva ujutro i stalno mislim kako bi baš u to vrijeme trebao ići nešto raditi. Ustajem u pet ujutro, zaspim u dva iza ponoći. Čudo neviđeno. A tek smo na početku...- otkrio je prije mjesec dana Denis Latin na svom Facebooku.

Zbog dijagnoze se susreo i s brojnim ograničenjima u svakodnevnom životu. - Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostajete zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe - rekao je Latin.

12.11.2010., Zagreb - Promocija knjige Od dilera do mistera, autora Dine Bubicica, odrzana u Hypo centru u Wine bar Unico. Denis Latin. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Podsjetimo, Crohnova bolest je upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika. Simptomi Crohnove bolesti su obično rane u ustima, umor, proljev, bol u trbuhu, gubitak tjelesne mase te vrućica. Pacijenti mogu imati i simptome izvan probavnog sustava: kožni osip, bolove u zglobovima, crvenilo očiju te rjeđe probleme s jetrom. Bolest se dijagnosticira temeljem simptoma i testova.

VIDEO Antonia Ćosić nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice

Ključne riječi

Komentara 11

ME
medvedgrad
13:40 05.03.2022.

Nepismeni "novinari" nisu u stanju niti ispravno napisati ime bolesti-Crohn. Srecom da ne žive od napisanih rijeci.

L7
l7
10:15 05.03.2022.

Prikriveno oglašavanje.

VA
vapor
14:20 05.03.2022.

Koliko je samo nevoljena mu država hrvatskih kuna potrošila za njegovo zdravlje. I neka je, možda mu Bog prosvitli pamet i savjest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije