Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HBO snima “Uspjeh”

Uloga ide Uliksu Fehmiuu, gdje je Goran Bogdan?

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/3
08.03.2018.
u 08:56

Šestodijelna serija, prva u regiji iz produkcije HBO Europe, a koju režira oskarovac Danis Tanović, počela se snimati u Zagrebu. Scenarist je serije Marjan Alčevski, jedan od pobjednika natječaja HBO Adria First draft

HBO je objavio glumačku postavu Uspjeha, prve serije iz produkcije HBO Europe u ovoj regiji čije je snimanje počelo u Zagrebu.

Dakle, U glavnim ulogama ove višeslojne drame u šest nastavaka fokusirane na snažne likove gledat ćemo Mariju Škaričić, Uliksa Fehmiua, Ivu Mihalić, Tonija Gojanovića i Taru Thaller. Marija Škaričić u glavnim je ulogama nastupala u brojnim domaćim filmskim uspješnicama kao što su Majka asfalta, Svećenikova djeca, Ta divna splitska noć i Shahada. Vrlo je zanimljiv i filmsko-kazališni glumac srpsko-albansko-hrvatskog podrijetla, Uliks Fehmiu. Znamo ga po ulogama u i u nas popularnim filmovima Ustanička ulica, Crni bombarder, Bulevar revolucije, Sutra ujutro i Bijeli, bijeli svijet.

Čitatelje starijih generacija zanimat će podatak da je Uliks sin također poznatog jugoslavenskog glumca Bekima Fehmiua. Slijedi Iva Mihalić, hrvatska televizijska, filmska i kazališna glumica, poznata je po ulogama u filmovima Zbog tebe i Ćaća, za koji je osvojila nagradu najbolje glumice u sporednoj ulozi na Pulskom filmskom festivalu 2011. godine. Tonija Gojanovića sigurno će se mnogi sjetiti kao zvijezde filma Karaula. Ovo mu je prva uloga u Hrvatskoj nakon dugo vremena provedenog u Njemačkoj.

U HBO-ovu priopćenju o castingu nema imena Gorana Bogdana koji je od nekih medija bio najavljivan praktično odmah nakon što je objavljeno da serija uskoro kreće sa snimanjem. Redatelj je serije oskarovac Danis Tanović, scenarist je jedan od pobjednika HBO Adrijina natječaja First draft Marjan Alčevski, izvršni producenti serije su Steve Matthews i Johnathan Young iz HBO Europe, a producenti Ana Balentović iz HBO Adria, Nebojša Taraba i Miodrag Sila iz producentske kuće Drugi plan, dok je supervizorica produkcije Emma Turner.

– Imamo priču koja se naglašeno odvija kroz karaktere glavnih protagonista. Jedna od najvećih redateljskih kvaliteta Danisa Tanovića je da sjajno vodi glumce, ostavljajući im pri tome dovoljno prostora da ugrade sebe u lik, pa već sada s velikom sigurnošću mogu reći kako će nam “Uspjeh” donijeti jako puno izvrsnih glumačkih ostvarenja – navodi Nebojša Taraba iz Drugog plana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije