Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao iz top guna

Blanka Vlašić postala kuma mladim pilotima u Zemuniku

Blanka Vlašić
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
10.11.2011.
u 15:04

Visašica je novom naraštaju poželjela sreću, darovala im crvene ruže, a oni su nju nagradili akrobatskim demoletom iznad Zadra.

– Svoje kumstvo ozbiljno shvaćam i mogu vam obećati da ću nenajavljeno dolaziti, posjećivati vas, kontrolirati što radite. Želim vam sreću, ne samo danas, na prvom letu, nego i u cijeloj karijeri. Nadam se da ćete me upoznati s avionima, naučiti barem kako se koji zove – rekla je u 93. vojnoj bazi u Zemuniku pokraj Zadra Blanka Vlašić čestitajući prve samostalne letove novom naraštaju pilota. Dodala je i da je napokon otkrila gdje može nabaviti čizme velikog broja, što je dosad teško pronalazila.

Blanka Vlašić odabrana je za kumu ovog naraštaja, a prije nje to su već bile misice Ana Grbić, Martina Pintarić, pjevačice Jelena Rozga i Severina te glumica Mia Begović. 

Kako i dolikuje svjetskoj visašici, Blanka Vlašić na postrojavanje pilota stigla je s visina, avionom Pilatus PC-9 M, kao da je pet minuta prije napustila snimanje “Top Guna”. Pilotima je darovala crvene ruže, a oni njoj akrobatski let koji je izveo demopilot satnik Josip Čolak izvodeći u zraku tzv. horizontalni valjak.
Nakon protokolarnog dijela Blanki je tajne Pilatusa i helikoptera BELL 206 B otkrio budući pilot Marko Novković iz Zadra, na što je ona rekla:

– Dobro, sad kad sam sve vidjela, pustite me da se sama provozam.

Jučerašnja svečanost organizirana je s osmero budućih pilota, među kojima je Dražen Matijević, polaznik iz Oružanih snaga BiH.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar gulag
gulag
18:48 10.11.2011.

Koja bijeda! Kao da smo na početku razvoja zrakoplovstva prije 100 godina!

AJ
Ajduk
19:13 10.11.2011.

Ovo me neodoljivo podseca i na stanje ratnog zrakomlatstva u Srbiji - kako je krenulo uskoro ce leteti na Metlama !

AU
autoritet
16:48 10.11.2011.

ma vidi ih šta su svi šesni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije