Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Bit će to večer glamura i spektakl bez premca

Večernjakova ruža
Foto: Pixsell
1/3
21.03.2014.
u 12:27

Večeras u izravnom prijenosu na HTV-u 2 dodjela najprestižnije nagrade zbog koje je zagrebački HNK zavijen u simbol ruže

– Sve je spremno za večerašnju dodjelu. Naporne su pripreme lagano iza nas i sve smo odradili bez poteškoća jer sam imala divan tim suradnika koji su izvrsni profesionalci u svom poslu – zadovoljno nam je kazala redateljica dodjele Večernjakove ruže Dora Ruždjak Podolski.

Pozitivne poruke

Publici u zagrebačkom HNK, gdje će se dodjela održati, i gledateljima HRT-a, koji će izravan prijenos dodjele pratiti na Drugom programu u 20 sati, Ruždjak Podolski najavljuje jedno veliko iznenađenje. – Jako mi je drago što smo ga uspjeli realizirati – zagonetna je redateljica.

U suradnji sa scenografom Ivicom Propadalom, scenaristom Alenom Đuricom, redateljem Zoranom Nikolićem i urednicom televizijskog prijenosa Uršulom Tolj osmislila je jednu vedru dodjelu koja će barem nakratko otkloniti sivilo svakodnevice. Tako će pozornicu HNK krasiti Večernjakove naslovnice na kojima će biti samo pozitivne vijesti.

– Bit će to vedri ironizirani novinski naslovi i vijesti, poigrat ćemo se malo s medijima s obzirom na to da je ovo nagrada koju dodjeljuje Večernji list. Naslovi će za ovu prigodu biti veseli i graničit će s apsurdom jer nas jedino to još može nasmijati – kaže Dora Ruždjak Podolski

Redateljica kaže da scenografija ima niz nekonvencionalnih rješenja jer su time htjeli pridonijeti nekonvencionalnom ugođaju u kakvom je dodjela zamišljena.

– Nismo htjeli da dodjela bude nalik dodjelama sličnog tipa, zato na pozornici nema ni klasične govornice – objašnjava redateljica. Detalje scenarija do sutra ćemo ostaviti u tajnosti, ali scenarist Alen Đurica osmislio ga je u duhovitom stilu koji odlično prati samu scenografiju i poruke koje se nalaze na samoj pozornici.

– Njegove su nam ideje bile od velike pomoći jer je ima iskustva u ovakvim dodjelama i scenarist je popularnih HRT-ovih showova – hvali Podolski scenarista Đuricu. U ovoj glamuroznoj i najvažnijoj noći za radijske i televizijske osobe kojima se Večernjakova ruža i dodjeljuje nastupit će Teška industrija, Psihomodo Pop, Neno Belan, Nina Badrić...

– Kako su gotovo svi glazbenici koji nastupaju na dodjeli zapravo rokeri, onda smo i scenografiju napravili u malo rokerskom štihu. Na pozornici će se naći i jedan predmet koji na prvi pogled nikako ne pripada tamo, ali tijekom dodjele dobit će svoju svrhu, a o čemu se radi, neka ostane tajna do večeras – otkriva scenograf Ivica Propadalo koji je zaslužan i za dizajn statue Večernjakove ruže.

Najsavršeniji cvijet

Kada je inspiracija divan cvijet poput ruže, onda je i posao osmišljavanja same statue bio puno lakši.

– Ruže su lijepe kao žene, to je najsavršeniji i najljepši cvijet koji sam samo trebao prilagoditi mediju u kojem sam ga zamislio, u ovom slučaju je to bilo staklo i nekom svom senzibilitetu i prepoznatljivosti – objasnio je Propadalo kako je nastala ideja za statuu.

Cijela zgrada HNK na jednu večer bit će u znaku Ruže, a dio te atmosfere gledateljima će dočarati vrijedna HRT-ova ekipa. – Sve je spremno, od tehničara, tonaca, kamermana, uigran je to tim zahvaljujući kojem će gledatelji pred malim ekranima uživati u dodjeli – rekao nam je redatelj Zoran Nikolić.     

>>Nevena i Duško: Uhodan smo par pa večeras nema mjesta za greške, samo za zabavu

>>Severina: Plakala sam kao kišna godina kad je Janica Kostelić utrku odvozila bez štapa

Komentara 1

TH
TheFreak
21:01 21.03.2014.

Sramota od glamura i spektakla, kakav je to ton, jel netko zaspao za miksetom ? A tek LED ekran ? Kvaliteta stara 10 godina, tko to još danas koristi ? Gospođa Ruždjak Podolski je stvarno napravila veliko iznenađenje kako jeje i najavila. E moj Večernji nisko si pao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije