Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Severina: Plakala sam kao kišna godina kad je Janica Kostelić utrku odvozila bez štapa

severina
Foto: Promo
1/3
15.03.2014.
u 14:15

Pjevačica nominirana za glazbenika godine otkriva da je može rasplakati sve što je tužno i sve što je lijepo, pa i svaki sportski uspjeh

U kategoriji glazbenik godine za Večernjakovu ružu uz Massima, Gibonnija, 2Cellos i grupu Elemental nominirana je i Severina. Za nju smo pripremili šest brzopoteznih pitanja na koja nam je dala iskrene odgovore.

1. Što vam znači nominacija za Večernjakovu ružu?

Zahvaljujem svima koji su me nominirali za Večernjakovu ružu. Nakon toliko godina stvaranja glazbe sretna sam što sam još uvijek među nominiranima. Tko je bolji, stvar je nijanse i trenutačnog ukusa publike, ali već sama nominacija za mene je dokaz da sam još produktivna, da ljudi žele slušati to što stvaram, a vjerojatno i zanimljiva. To je veliki uspjeh s obzirom na to da ima jako puno glazbenika na ovako malom tržištu, a to mi je i poticaj da svakom novom pjesmom i albumom istražujem sebe, bilo to više ili manje uspješno. Iako su u ovoj kategoriji nominirani glazbenici koji su stilski posve različiti, jedno nas spaja, a to je da smo potpuno predani tome što radimo i da u to beskrajno vjerujemo.

2. Ako osvojite Ružu, gdje ćete je držati?

Među svim nagradama, negdje u dnevnom boravku. Nažalost, nisu mi sve nagrade na broju, u brojnim selidbama neke se i pogube.

3. Nominacija za Ružu dolazi nakon godine u kojoj ste turnejom “Dobrodošao u klub” napunili najveće dvorane regije, koji vam je koncert bio najljepši, a koji najemotivniji?

Za vrijeme stvaranja turneje samo sam razmišljala kako doseći glazbeni, scenski i vizualni koncert u mogućnostima koje sam imala, ne i o tome hoće li biti najbolji drugima, nego hoće li radovati mene. Pola uspjeha turneje je što sam izabrala ekipu koja nije samo talentirana, radišna i uspješna nego mi je bliska i po svjetonazoru. Putujući iz grada u grad, a putovalo nas je više od 90 u ekipi, nismo bili ni svjesni kakav dojam koncert ostavlja na publiku. Dogodila se čarolija, zaista smo publiku u ta dva sata odveli na svoj planet. Ne želim biti skromna i moram reći da sam ponosna na tu turneju kao i na sve ljude koji su radili na njoj. I svi iz ekipe me pitaju kad ćemo ponovno jer se na našim koncertima osjetila ta “nepodnošljiva lakoća postojanja”. U svakom je gradu bilo neopisivo, ali meni je najljepši i najveseliji koncert bio u Zagrebu i upravo će taj koncert izaći i na DVD-u. A najemotivniji koncert bio je u mom rodnom Splitu.

Foto: Promo

4. Može li vas glazba rasplakati?

Glazba, filmovi, knjige, sudbine... Sve što je tužno i sve što je lijepo, pa i svaki sportski uspjeh. Na primjer, Janica Kostelić u utrci bez štapa, plakala sam kao kišna godina. Može me rasplakati svaki nadljudski napor, svaka pobjeda dobra nad zlom i obratno, glad, rat, nepravda, bolest, nemoć... Rasplače me i svaka gesta napravljena iz ljubavi. A glazba je moja prva ljubav.

5. Jeste li pratili dodjelu Oscara i imate li komentar na pobjednike?

Cate Blanchett dala bih doživotnog Oscara za glumu. U filmu redateljskog genija Woodyja Allena naprosto je divna. Kao što su divne i njene haljine na crvenom tepihu. Uvijek volim pogledati kako su se obukle ona i Tilda Swinton. Nepravedno je zakinut “Vuk s Wall Streeta”, tj. Leonardo DiCaprio koji je po meni jedan od najboljih glumaca današnjice. Ellen DeGeneres bila je pravi izbor za voditelja i uvijek se divim kako oni mogu dodjelu nagrada učiniti glamuroznom, spontanom, duhovitom i, što je najvažnije, gledljivom za široke mase. Nadam se da će Večernjakova ruža biti upravo takva, glamurozna, spontana, duhovita i gledljiva. Sretno!

6. Za desetak dana izlazi “Alcatraz”, kakva će biti pjesma i pripadajući joj videospot?

Autor je pjesme Miloš Roganović i on ju je nazvao “Alcatraz” iako ću je ja uvijek zvati “Kraj”. To je jedna od najljepših balada koju sam otpjevala, velika, lijepa pjesma. Spot je minimalistički, isprepliću se dvije emocije, jedna strasna i druga rezignirana. Sretna sam što mi u posljednje vrijeme pišu pjesme koje su istinske, integralne i trajne jer znam da je glazbenicima inače i teško doći do pjesme koja im u cijelosti odgovara. Otpjevala sam već četiri pjesme za novi album, a gledat ću da ga objavim kad se broj mojih obožavatelja na Facebooku približi milijunu.

Ključne riječi

Komentara 9

BA
banijash
16:21 15.03.2014.

Dal se ovo netko zezao sa photoshopom ili Severina stvarno tako izgleda? -

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
14:49 15.03.2014.

I treba se sada kameleonizirati jer ova vlast je na odlasku u ropotarnicu povijesti a treba misliti na novu vlast i budućnost....

Avatar billybull
billybull
19:44 15.03.2014.

ovo bi I mogao povjerovati netko tko ne zna osobu vuckovic....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije